2018. július 27., péntek

Book Tag: Boldog Könyvfüggő Vallomásai (Book Tag #39)

Sziasztok! ^-^ Az elmúlt heti blogos teljesítményemet alapul véve felmerülhetett bennetek, hogy elraboltak a földönkívüliek, de ezt a napok telésével ki is zárhatta az, hogy ha ez lett volna a háttérben, a ma hajnalnál hamarabb visszapateroltak volna oda, ahonnan felszedtek... :P Nem újdonság nektek, hogy számomra a leggyűlöletesebb évszak a nyár, ami most is bizonyította, mennyire kiérdemelte ezt a titulust, ugyanis módszeresen kiperzselt az agyamból minden kreativitásra való hajlamot. A gondolkozni képes életformák közé való visszacsekkolásom első fázisaként egy book tag kitöltését hoztam el nektek, pontosabban a Boldog Könyvfüggő vallomásait, amire Wandamaci, a Wandamaci (könyv)birodalma blog vezetője hívott ki. Arra inkább ne térjünk ki, hogy pontosan melyik hónapban... 

created by HunHowrse Layout Generator on 2018-07-26 23:46:55
1. Miért szeretsz új könyveket venni?

Ez mégis milyen kérdés?? Nem evidens? Azért, mert olyan jótét, önzetlen lélek vagyok, hogy szívügyemnek tartom, hogy töretlen adományozással támogassam a magyar könyvpiac fennmaradását, gyarapodását. Mondhatni ez a küldetésem. A kevésbé alkoholgyanús verzió, viszont az, hogy imádom a könyveket, és mivel a könyvkölcsönzéssel szemben erősen finnyás vagyok, megtoldva némi birtoklási vággyal, ezért az új történetekhez való hozzájutásnak az egyetlen (legális) módja az, ha könyveket veszek. Minél többet.

2.] Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?

Változó. Általában minden hónapban gyarapszik a magánkönyvtáram legalább egy új darabbal, de az akciók meg az új megjelenések is nagyban befolyásolják, hogy milyen vásárolok, illetve mennyit. Van, hogy pár darabról van szó, máskor meg provokatívan sokról.

3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?

A mozgásigényem vetekszik egy preparátuméval és alapvetően is remete alkat vagyok, szóval inkább a webshopokra szavazok. Jobbak szoktak lenni az akcióik is, az egész zökkenőmentesebb. Néha viszont időnként szeretek beszabadulni egy nagyobb könyvesboltba, felmérni a kínálatot, majd húsz perceket ácsorogni tanácstalanul a polcok előtt, hogy mennyi kötetet is vigyek magammal, ha már megint otthon hagytam a talicskát.

4.]  Van kedvenc könyvesboltod?

Talán a Librik. Az Alexandrák ellen sincsen komoly kivetnivalóm, de az előbbiben elég gyakran szokásuk az eladóknak tágan értelmezniük a műfajokat, néhány sorozatot meglepően érdekes helyre rakni.

5. Szoktál előrendelni?

Természetesen, évente többször is. Biztos nem vagyok vele egyedül azzal, hogyha megjelenik egy régóta áhított könyv, akkor az azonnalnál is előbb a kezemben akarom tudni. Ilyenkor persze megesik, hogy még hónapok múlva se kerül sor az olvasásukra... de legalább megvan a tudat, hogy bármikor hozzákezdhetnék, amikor csak akarok.

6.]  Van havi limited?

Mint egy korábbi pontnál írtam, változó, hogy mennyi könyvet vásárolok egy hónapban, szóval nincs.

7.]  Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?

Ez valami fura, új hóbort, mint azokon az ujjon pörgethető, csapágyas kis valamik? Nem látom értelmét előre kijelenteni, hogy márpedig ebben vagy abban a hónapban nem veszek semmit. Ha megjelenik valami, amit nagyon vártam, vagy látok egy jó akciót, akkor nem fogom saját magamat gátolni az érintett könyvek beszerzésében. Arra épp elég, hogy a boltok rendelkezésére álló készlet se végtelen...

8.]  Milyen hosszú a kívánságlistád?

Jelen pillanatban 203 könyvet tartalmaz, de ez hamar változhat... a gyarapodás javára.

9.]  Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?

Kapásból most ők jutnak eszembe:

- Nikki Sixx: Heroin-naplók
Tudom, unalmas vagyok, hogy mindig ezt emlegetem... de őrülten vágyok egy tökéletesen új példányra
.


- Bram Stroker: Drakula
A Penny Dreadful/Londoni rémtörténetek utolsó évada megtette a hatását...

- Angie Thomas: A gyűlölet, amit adtál
Ez a könyv, valamint az, hogy mennyire el akarom olvasni, hosszú idő után pont ma jutott az eszembe.


Az elkötelezett könyvfüggők, akiket pedig ennek a Tag-nek a kitöltésére csábítanék, amennyiben valaki nem előzött már meg....
~ Fancsee, a Lapról lapra blog tulajdonosa
~ Nikolett0907, a molyról
~ diamondfox, a Rókavár bloggerinája

A Tag szabadon elvihető egy forrásmegjelölés kíséretében.
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése