2018. április 1., vasárnap

#Breaking! Több országban is körözést adtak ki Jude Law és Johnny Depp ellen

Sziasztok, és kellemes húsvétot nektek! A mai napra nem terveztem bejegyzést a blogra, hiszen ez a hétvége mégis csak a lazítás jegyében telik, nyulas-tojásfestős témával pedig nem tudtam volna előrukkolni, de nemrég belefutottam egy olyan, magyar oldalakon látszólag még ismeretlen hírbe, ami mellett nem tudtam elmenni szavak nélkül. Főleg azért, mert a legtöbb Rowling rajongóhoz hasonlóan én is epekedve várom a legújabb Legendás állatok és megfigyelésük filmet, a Grindelwald bűntetteit...

A Warner Bros. egyik munkatársa szivárogtatta ki ma délelőtt a hírt, miszerint több európai ország, köztük Anglia és Franciaország körözést adott ki a Harry Potter franchise legújabb alkotásának két főszereplője ellen; a fiatal Albus Dumbledore-t megformáló Jude Law és a sötét varázslót, Gellert Grindelwaldot életre keltő Johnny Depp ellen.  Az elsődleges megállapodás szerint J. K. Rowling és a filmet rendező David Yates hallgattak volna, ameddig lecsengenek az ünnepek, azonban az internet népe előtt nem lehet sokáig titkot tartani, a fejlemények egy kisebb fórumról indultak el, de azóta több rajongói oldalra is tovább terjedtek. Az elfogatási parancsot hajnalban tették közzé, indokként pedig a két neves színész elmúlt hetekben tanúsított szokatlan, beteges viselkedését nevezték meg. Több nevét elhallgatni kívánó forrás is alátámasztja, hogy amióta megkezdődtek a munkálatok a film körül, egyre többször vonult el Jude és Johnny a szünetekben, majd nem voltak hajlandóan megválni a forgatáson viselt jelmezeiktől, illetve a kellékekként kapott varázspálcáktól, becsmérlő kifejezésekkel bombázták az őket szereplésre felkészítőket, "semmirekellő mugliknak" titulálták őket. A Legendás állatok csapata először csak a stressznek tulajdonította a nyugtalanító jeleket, így szabályozás is alá vonták a napokban Jude Law és Johnny Depp közösségi médiabeli fiókjait, viszont minden jel arra mutat, lebecsülték a probléma nagyságát...

A hétvége előtti utolsó forgatási nap alkalmával a válása és édesanyja elvesztése után megviselt, a két ügy idejében többször is erőszakos viselkedést tanúsító, de azóta látszólag sokat erősödött Depp dührohamot kapott  [megjegyzés: miután felmerült, hogy bántalmazta ex-feleségét, Amber Heardöt, felröppentek róla a pletykák, hogy az állapota miatt a stúdió fontolgatja a leváltását] az egyik párbaj jelenet során és rátámadott a Göthe Salmandert játszó Eddie Redmayne-re. Law megakadályozta a színész segítségére siető kamerásokat Depp megfékeésében, majd karon ragadta Depp-et, és kirontott a két férfi a stúdióból, miközben a szerepüknek megfelelő nevükön hívták egymást. A forgatási helyszínről az egyik stábtag kocsijával menekültek el, azóta egy Svájcba tartó repülőgépjáraton látták őket utoljára, még a körözés kiadása előtt.Az eset után átkutatták mindkét színész lakókocsiját, amelyekben fanatikus hangvételű, varázstalan emberek elleni gyűlölettel átszőtt leveleket, és az utolsó Harry Potter kötetekből származó kinyomtatott oldalakat találtak, bekarikázva rajtuk azokat a bekezdéseket, melyeken a Halál ereklyéire vonatkozó adatokat taglalta J. K. Rowling írónő. Jelenlegi hírállás szerint Law és Depp eltökélték, hogy megvalósítják karaktereik fiatalkori tervét. A hírt először megjelentető fórum üzemeltetője megkeresett az üggyel egy pszichológust, aki azt nyilatkozta; "Bár megrázó, az eset egyáltalán nem páratlan, a túlhajtott, maximalizmusra hajlamos színészeknél meglepően gyakran előfordul, hogy túlságosan beleélik magukat a szerepükbe. Szó szerint azonosulnak a karakterükkel." Ezt a példát a képernyőn megtapasztalhatták a nézők az American Horror Story c. sorozat hatodik évadában, ahol a Kathy Bates által megformált színésznő vad öldöklésbe kezdett, miután azonosnak kezdte tekinteni magát a sorozaton belüli sorozatban életre keltett "Mészárossal".


"Őszintén... nem tudom, mit mondhatnék. Lesokkolódtam. Az első Legendás állatok film forgatása alatt sok időt töltöttem Johnny-val, és egyáltalán nem ilyennek ismertem meg. Csodáltam az elhivatottságát a szerepe iránt, és mind igyekeztünk a maximumot kihozni magunkból, de nem sejtettem, hogy ilyen messzire megy..."
- fűzte hozzá a történtekhez Eddie Redmayne néhány órája a Twitteren.

A stúdió továbbra is hallgat, de nem kizárt, hogy éveket fog késni a Grindelwald  film, mire a két kulcs karaktert játszó színész helyére megtalálják a megfelelő személyeket, és újra felveszik azokat a jeleneteket, amiket már leforgattak Jude-dal és Johnny-val. A színészek családja által hagyott Twitter üzeneteket, illetve Eddie Redmayne teljes nyilatkozatát egy csokorba gyűjtve megtekinthetitek EZEN a linken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése