2018. február 7., szerda

Top 5 Wednesday #17 - Hallucináljunk szerelmet! Kedvenc férfi + férfi párosaim a képzeletemben...

Hi! A januári utolsó Top 5 Szerda elöl megléptem, de utólagos vezeklésként ebben a hónapban hozni fogom az összes, GoodReads angyalai által megálmodott totál lehetetlen feladatot, lehetőleg óramű pontossággal. Na jó... Kit akarok átverni? Imádom a kihívásokat! :D Első körben a résztvevő bloggereknek a kedvenc férfi + férfi párosaikat kell bemutatniuk, adódott viszont az esetemben és ahogy elnéztem a témák kikerülésekor repkedő hozzászólásokat, nagyrészt az ő esetükben is egy olyan kis bibi... hogy nem nagyon ismerek férfi + férfi párosokat. Így maradt a jó öreg művészi szabadság bevetése, aminek a felhasználásával megreformáltam úgy a témát, hogy olyan férfi + férfi párosokat soroljak fel, aminek a tagjai nem szerelmesek és nem is feltétlenül melegek vagy biszexek, de egy könyvben vannak, és szerintem jó csapat lennének romantikus területen :)

 

5.) Ben Hanscom & Richie Tozier (Stephen King: Az)

Mindketten okos, egyedi gondolkozású szereplők, maguk módján szerintem ők voltak a legnagyobb koponyák az egész történetben, már a gyerek énjükben is elképesztő "plusz" lobogott. Úgy megnéztem volna, hogy mi sült volna ki a párosukból, hiszen Richie rá is aggatott már gyerekkorukban Benre egy idétlen kis becenevet... Biztosan egymás agyára mentek volna, széles vigyorokat kiváltva az olvasókból :D Richie tipikusan az a fajta ember, aki még akkor se hajlandó befogni a száját, amikor már a testi épségét sodorják veszélybe a rajta kiáramló szavak, Ben pedig inkább csendesebb, éppen annyi ellentét állt fenn köztük, ami érdekessé tette volna a közös pillanataikat, de nem eredményezett összeférhetetlenséget.


4.) Ridge Lawson & Warren Lawson (Colleen Hoover: Egy nap talán)

A leghitelesebb kötelék az egész könyvben Ridge és Warren barátsága volt, és noha Warren barátnőjével nekem nem volt semmi problémám se, azért nem tiltakoznék egy olyan alternatív verzió megszületése ellen sem, amiben a két barát talál egymásra. Az elnézve, milyen könnyedséggel szívatták vagy támogatták a másikat az események során, egy kevésbé nyögvenyelős kapcsolat alakulását kísérhetném figyelemmel, mint ami a valóságban adatott meg. Viszont annál szórakoztatóbb lenne ismerve, mennyire szeretnek bosszúból vagy csak szimplán poénból kitolni egymással.

3.) Jem Carstairs & Will Herondale (Cassandra Clare: Az angyal)

Tessa nyugodtan bekaphatja, egyik fiút sem érdemli meg! Will és Jem vele ellentétben viszont rászolgáltak, hogy egy normális ember mellett kössenek ki, aki megérti és megbecsüli őket ahelyett, hogy úgy játszadozna velük, mint macska az egérrel. Hosszú ideje ismerik már egymást a történet indulásakor, Will tisztában van Jem betegségével és, hogy ez hogyan befolyásolja az életét, Jem pedig ismeri Will szeszélyeit, le tudja nyugtatni, ha arra van szükség, így még egyedi vonulatot is kapna a közös sztorijuk, mivel nem menne el az idő az ismerkedésre és a folyamat mondhatni elengedhetetlen félreértéseire, perpatvaraira. Megkockáztatom, párként is ugyanolyan jól kiegészítenék egymást, mint parabataiként, az erre vonatkozó szabályokkal pedig garantáltan meg tudnának birkózni, ha összefognának :D

2.) Albus Dumbledore & Tom Denem, alias Voldemort (J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér herceg)

Amióta a Grindelwald eset felelevenítésre került, tudjuk, hogy a jó öreg Dumbledore a rosszfiúkra bukik, pontosítva a legrosszabbakra, akikben pislákol annyi megalomán hajlam és ambíció, hogy kifogástalan, minden épeszű szereplőt rettegéssel eltöltő fő gonoszokká fejlődjenek ki. Most, hogy ezt így végigvezettem beötlött, hogy ezek alapján még akár össze is veszhetnénk a kedvenc könyves pasijaimon o-o A Harry Potter sorozat jelen idejű szakaszában pedig ki más felelne meg a feltételeknek, mint minden idők legnagyobb sötét mágusa, Voldemort? :D Isteni tiltott szerelem szövődhetne az ő kettősükből, bár a hozzávetőlegesen negyven évnyi korkülönbség talán okozna eleinte némi súrlódást, ameddig megfelelően összeszoknak, és elkezdik tervezgetni, hogyan tegyék el közösen láb alól Harry-t. 

1.) Magnus Bane & Will Herondale (Cassandra Clare: A herceg)

A lista korábbi pontjainak szereplőit csak spontán párosítottam össze negyed órával azután, hogy eltökéltem, nekiülök az e heti téma monitorra vetésének, de habár nem szoktam általánosságban shippelni karaktereket, a Will + Magnus páros már azóta birizgálja a fantáziámat, hogy kiolvastam a Pokoli szerkezetek második részét, és amikor előveszem az ötletet hébe-hóba, csak erősödik bennem a gondolat, őket az ég is egymásnak teremtette. Magnus kedvenc kombinációja a fekete haj és a kék szem, Willnél pedig mind a kettő kitétel adott. Viccet félretéve, szerintem Will egy hasonló mentalitású párt érdemelne, mint Magnus, aki nem dróton rángatja, tud komoly lenni, de se perc alatt feldobja a hangulatot. Ha nem is tökéletesen megegyező módon, de mindketten talpraesett, vagány karakterek, akiket nem kell attól félteni, hogy megijednek az árnyékuktól, még a stílusuk humorizáló oldala is hasonló. El tudjátok képzelni, micsoda szócsatákat vágnának le, amint összekerülnek? Én igen... :D


Az eredeti vagy a résztvevők kreativitása függvényében átformált Top 5 Wednesday posztokat EBBEN a molyos zónában tudjátok szemügyre venni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése