2018. január 17., szerda

Top 5 Wednesday #15 - Feledésbe merült könyvek, melyekkel szeretném felfrissíteni a kapcsolatomat...


Helló! :)) Még mindig tartom magam a könyves fogadalmamhoz: szerda van és megérkezett a Top 5 Szerda rovat legújabb csillaga, amiben elkövettem az év első szájíz szerinti változtatását az aktuális témában tudom, tudom, hamar kezdtem.  Eredetileg most olyan könyveket kéne mutatnom nektek, amik egyáltalán nem nyújtottak maradandó élményt, amikről tudtam, hogy valamikor olvastam őket, de azt már nem tudom, hogy tetszettek-e vagy nem. Olvasói pályafutásom alatt belebotlottam számtalan csodálatos, kifejezetten jó, egynek elmegy és borzalmas könyvbe, azonban olyan nem fordult elő, hogy nem emlékeztem rá, ezek közül a "kategóriák" közül melyik volt igaz egy-egy olvasmányomra. Úgyhogy... jön egy bámulatos Gothic-féle csavar és a felejtés talaján maradva olyan könyveket mutatok, amiket régóta újra szeretnék olvasni, hogy felfrissítsem velük kapcsolatban az emlékeimet, de valamiért mégis megfeledkeztem róluk.

~ Sophie Jordan: Tűzláng
Emlékeim szerint ez egy erős pozitív élmény volt, nem kiemelkedően hatalmas kedvenc, és nem is borzalmas, egy arany középút. Az első sárkányos témájú könyvem volt és egyáltalán nem rettentett el attól, hogy több körül is nézelődni kezdjek, egy kis részletesebb kidolgozottsággal és jobb karakterekkel megkockáztatom, imádtam volna. Még évekkel ezelőtt rohant meg az érzés, hogy újra elő kéne vennem, meg kellene néznem, most hogyan tetszene, de egyelőre csakúgy nem szántam rá magam erre, mint a folytatásaira.


~ Katie Alender: A rossz lányok nem halnak meg
Akadt egy-két kellemetlen apróság, ami elválasztott attól, hogy kedvenc legyen, de abszolút felülmúlta a várakozásaimat, pedig egy időben elég sok rosszat olvastam róla, így némileg féltem tőle az olvasás megkezdése előtt. Nyomokban emlékeztetett az American Horror Story: Murder House évadára, nagyon szerettem a hangulatát... epekedve várom, azután is elvarázsol-e, hogy gyakorlottabb vagyok a horror témakörben.~ Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Nem tudtam letenni kategória volt, viszont Abby-vel adódott jó néhány problémám és, azóta csak még kritikusabb lettem Jamie drága női karaktereivel és az ő folyamatos hisztériázásaikkal szemben, ahogy látszólag minden ok nélkül kínozzák az értük kezüket-lábukat törő Maddoxokat. Ha a párosokat tekintve sorscsapásról lehet beszélni, az inkább a csajokra igaz egy kivételével... úgyhogy állok a kihívás elébe, hogy leteszteljem, Abby most mennyire menne az agyamra és mennyire sodorna újra el ez a lehetetlen történet.


~ Nicole Williams: Zuhanás
Az első Rubin Pöttyös könyvem volt és hiába sok a dráma, hiába viselkedik gyakorta óvodásként mind a két főszereplő... hiába futnak ugyanabban a mókuskerékben, én imádtam, odáig voltam érte, nem tudtam letenni. Valamilyen szinten kicsit reálisnak is találtam, hogy a körülményeket tekintve ennyiszer hajba kapnak, Jude és Lucy múltjában is megvoltak azok a részletek, amik hajlamosabbá tették őket az agyament viselkedésre. Remélem, megint elvarázsol.


Brigid Kemmerer: Szikra
Tetszett-tetszett, nagyon hamar kiolvastam és érdekesnek találtam, de a folytatásokhoz nem hozta meg a kedvemet és elbírtam volna több kidolgozottságot. A felsorolt kötetek közül erről a legködösebbek az emlékeim, így azt hiszem, erről nem ártana őket a leghamarabb felfrissítenem :D Ki tudja, talán most meg akarom majd szerezni a további részeit is, noha abban biztos vagyok, a tesók közül Gabriel marad a kedvencem.

A bloggereknek a posztjait, akik valószínűleg nem igyekeztek mindenféle mondvacsinált indokkal kibújni az eredeti feladat alól, ITT találjátok. :D

10 megjegyzés:

 1. A rossz lányok nem halnak meget én is olvastam, nekem sem maradt meg sok minden. xD Valami lányos izé, uh, de régen volt és elég szita az agyam. A többi könyv érdekel, ha újraolvasod őket, írsz róluk? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre velük kapcsolatban!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A rossz lányokból speciel megmaradt nagyon is sok részlet, ott inkább a nosztalgia húz :)
   Egyelőre a friss olvasásaimat se ártana értékelnem, értékelés frissítést pedig ritkán csinálok... maximum akkor, ha nagyon eltér a véleményem majd az eredetitől :)

   Törlés
  2. akkor utánanézek a többi értékelésednek ^^

   Törlés
 2. Haha, ki mondta, hogy a Hollóhát és a Mardekár nem fér meg egy helyen? ;) Pacsi! (Btw hajrá Slytherin! :P)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ki mondta? o.O Én úgy tudom, ez a két ház van talán a legbarátibb viszonyban egymással.

   Törlés
  2. Nekem az jött le, hogy mindenki utálja a mardekárosokat. xD

   Törlés
  3. Én meg úgy tudom, a Hollóhátasok, mivel nekik első a tanulás, értékelik az ambíciójukat :)

   Törlés
  4. akkor lehet én tudom rosszul :D

   Törlés
 3. A Firelight-ot én is nagyon imádtam ^^ a többit nem olvastam, de szinte mind várólistán van.. Kivétel a Gyönyörű sorscsapás :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Gyönyörű sorscsapásnál jobb ötlet a Veszedelmes sorscsapásba kezdeni, ez igaz ;D

   Törlés