2018. január 5., péntek

Top 5 Wednesday #13 - Kétséges teljesíthetőségű tervek az előttem álló évre...

Helló! Az új év előre láthatóan ismét rengeteg változást fog vonni magával... a Top 5 Szerda azonban állandó, ha az én esetemben nem is mindig sikerült alkalmazkodni a gyengébbek kedvéért címbe ültetett időponthoz :D A 2018, első Top 5-ös listájában az idei évi könyves céljaimat mutatom meg nektek.


Hm.... Na, igen, ezt már bebuktam, ugyanis ebben az időzónában egyértelműen péntek van... de, hé! Álmodozni még szabad és szokni kell, hogy 2018 van, a tudatalattim és az időérzékem, ugyan még nem állt rá át, de azon fogok dolgozni, hogy a következő szerdákra ráncba szedődjenek annyira, hogy kivételesen nagyüzemben szerdán tegyem ki ezeket a posztokat.

Nem voltam az utóbbi időben olyan mélységben időmilliomos, mint terveztem, ezért az értékeléseket is szépen eltologattam, nemhogy a különleges rovatokat... A Harry Potteres házas témában még a közelmúltban hoztam egy új részt, de a What the hell? szekció vagy a Zenesarok? Komolyan, nem is merek ránézni az utolsó hozzájuk tartozó bejegyzéseimnek dátumára. Ezen kívül, bár gigantikus Book Tag fanatikusnak a hírében állok, ezeknek a kitöltésével se bántam annyira bőkezűen, sőt, a kicsivel év vége előtt kirakottat leszámítva eléggé hagytam, hogy a fejemre nőjenek a drágák. Ezen kívül érlelődik bennem még kettő rövidebb-hosszabb posztsorozatnak az ötlete, amit a Harry Potteresnek a mintájára készítenék el. Tehát, ha csak a felsoroltak felét sikerül megvalósítanom, akkor is jelentős vérfrissítés várható ;)

Tavaly a Könyvfesztiválon és a Könyvhéten On Sai-tól volt alkalmam szignókat szereznem, illetve egy igazi, húsvér amerikai szerző, Dan Wells dedikálásán is megfordultam, akitől négy "autogramot" szereztem. ^^ Az rejtély, idén kiktől lesz lehetőségem szerezni egy szavakba önthetetlenül felemelő érzést adó kis "firkát", de magyar írók terén könyvekkel tudok készülni Kae Westa, Andrew Lucas McIlroy, Demi Krischner, Gulyás Péter és Helena Silence dedikálására a poén kedvéért persze megjelenhetnék A. O. Esther sorában is... de elég mély sebeket hagyott ahhoz a könyve, hogy ne legyek "már csak azért is" alapon se ennyire bátor. Ami meg a külföldieket illeti... ti tudjátok a legjobban, tőlük olvasok a legtöbbet és, hogy hány kedvencet arattam közülük. Elsősorban egy Jennifer L. Armentrout, Stephen King, Kelly Creagh, Sarah J. Maas és Jamie McGuire dedikálás érdekelne.... de vevő vagyok mindenkire, akitől már olvastam jó könyvet ^^

King nem annyira új keletű felfedezett nálam, ugyanis az első könyvemet tőle, a Tortúrát még 2016 végén olvastam, de a Setét torony köteteit leszámítva nem igazán futottam össze a munkáival a könyvesboltokban... Tavaly év végén a Tortúra és a 11.22.63. mellé beszereztem a jelenlegi olvasmányomat, az Az-t, az Újjászületést pedig karácsonyra kaptam meg, úgyhogy egyelőre nincs kimerülve a King készletem, de idén szeretném összeszedni apránként azokat a regényeit, amik a kívánságlistámon várnak.

Ez már egy 2017-es kipróbált mennyiség és, ha az ötöt nem is mindig, de a négyet általában sikerült összehoznom még úgy is, hogy rendre minimum 300 oldalas könyveket olvasok, de azok közül is több nyúlik 500 vagy még nagyobb terjedelem felé. Az évet egy igazi óriással, pályafutásom eddigi leghosszabb könyvével, egy 1180 oldalas művel kezdtem, de szinte biztosra veszem, hogy tartani tudom magam ehhez a havi minimum mennyiséghez :)


A bloggerek is csak emberek és náluk is előfordulnak váratlan fordulatok, amik beleköpnek a terveinkbe vagy csak egyszerűen az, hogy egy témakör nem ihlet meg minket... továbbá nemrég jelentőset duzzadt a Top 5 Wednesday résztvevőinek a száma, aminek csak örülni tudok így annak elkerülése végett, hogy esetleg kimaradjon egy blogger vagy olyan oldalakra irányítsalak titeket, amik ezen a héten nem termeltek bejegyzést... a legegyszerűbb az lesz, ha mostantól ennek a közös sorozatnak a molyos zónáját linkelem be nektek. ITT biztosan rábukkantok a legfrissebb bejegyzésekre :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése