2018. január 17., szerda

Filmes Tag | Rémisztő barangolás a filmes/sorozatos ízlésemnek bugyraiban...

Sziasztok! ^^ A "Kérdéssorok nélkül lehet élni, de minek?" mentalitáshoz tartva magamat átböngésztem a laptopom egyre gyarapodó Tag állományát, hogy melyiket érje a soron következő kitöltés megtiszteltetése. A választásom a Filmes Tag-re esett, amelyre két kedves moly; csfannie (a válaszai ITT) és fsara9 (a válaszai ITT) is kihívtak, úgyhogy épp ideje volt előásnom és megválaszolnom a hozzá tartozó kérdéseket.
Értékelésekkel az utóbbi időben nem halmoztalak el titeket túl bőkezűen, jött az Aranymosás, így lassan is haladtam az olvasással, a szükséges utómunkák pedig az összes, hosszadalmas irományokra vonatkozó indíttatásomat parkoló pályára helyezték. Viszont tegnap befejeztem az év első könyvét, a Kilenc percet, amit reményeim szerint még ezen a héten értékelni fogok nektek, a szokásos, kilométeres terjedelemben :))


created by HunHowrse Layout Generator on 2018-01-17 14:51:03
1} Melyik volt az első meghatározó film, amit láttál?

Lássuk, mire telik az aranyhal memóriámtól az ügyben... Azt nem tudnám megmondani, mi volt az első film, ami igazán megfogott, de arra kristálytisztán emlékszem, hogy kolosszális meghatározó élmény volt nekem a Harry Potter és a bölcsek köve, illetve a Most már elég. Az előbbit első osztályos koromban láttam, a másodikat pedig 11-12 évesen, elindítottak a két kedvenc műfajom, a fantasy és a thrillerek világában :))

2}  Mi volt az utolsó film vagy sorozat, amit láttál?

Filmből a Voldemort életéről készült fanfilm volt a legutolsó, amit láttam, ma hajnalban néztem meg. Valamikor biztos hozok róla kritikát, mert eléggé... érdekes érzelmeket váltott ki belőlem, amik legalább annyira vegyesek, mint a Hollóhátas diákok... Sorozatok terén a Kemény motorosokat és A zöld íjászt néztem utoljára.

3} Mik a kedvenc filmjeid?

- A tetovált lány a svéd és amerikai verziót egyaránt imádom, de az amerikaihoz kicsit erősebben húzok :)
- A keresztapa
- A Rocky filmek
- A végzet ereklyéi - Csontváros
- Fejlövés
- Vadidegen
- A Mostohaapa
- Idegpálya

4} Milyen műfajú filmben lennél te karakter?

Fantasy vagy thriller. Esetleg egy fantasztikus thriller...? :D Talán az lenne a legjobb, a forgatókönyvet pedig majd Stallone-val összedobjuk :D

5} Ki játszana téged egy filmben?

Holland Roden *-*

Nagyon okos, tehetséges, karakteres színésznő és mondták már páran, hogy hasonlítunk is egymásra valamennyire :D

6} Mi a top 3 kedvenc sorozatod?

HÁROM?? O.O Ne már! Nem lehetne tízre növelni...? :c

Az abszolút kedvenceim;
1. American Horror Story
2. A Trónok Harca
3. Teen Wolf

De nagyon szeretem még az American Crime Story-t, az iZombie-t, a Vámpírnaplókat, a Rossz csillagzatot, a Szépség és a szörnyeteget, A létezés határát, a Hawaii five-0-t és A zöld íjászt.
Továbbá... nemrég kezdtem pár rész erejéig ismerkedni a Londoni rémtörténetekkel, a Grimm-mel és a Kemény motorosokkal. Mindhárommal pozitív élményeim vannak ^^

7} Mi idegesít legjobban egy filmben?

Nagyjából ugyanazok, mint egy könyvben. Idióta, hisztis, logikát madártávlatból se ismerő karakterek, nyálas, azonnal kitalálható fordulatok, indokolatlanul sok és részletes szexjelenet, közönséges humor. Továbbá a terhes, kisbabás témákat is messziről kerülöm. Mind könyvekben, mind filmekben - tisztelet a kivételnek - elég agyzsibbasztóan, irritálóan mutatják be és rinyálós, labilis, mindenkivel üvöltöző és "jó módjában nem tudja, mit kezdjen magával" típusú drámakirálynőket csinálnak a női karakterekből, ha ez a téma felmerül. Nem tudom, miért nem lehet egyszerűen elmebeteg felhang nélkül leforgatni egy ilyen filmet, ahol nem lesz ideg összeroppanásos házi sárkánnyá az újdonsült anyuka... -.-

8} Mi az a film vagy sorozat, amit soha nem fogsz megnézni?

Azok, amik köztudottan megfelelnek a fenti kritériumoknak...? :D Ezeken kívül egyáltalán nem vonzanak a Marveles filmek, az Agymenők, a vígjáték sorozatok, a Mielőtt megismertelek, az Alien filmek, A szolgálólány meséje és a Brad Pitt, illetve Tom Cruise filmek zöme.

9} Melyik színésszel, színésznővel vagy filmrendezővel találkoznál szívesen?


Lássuk csak...

              Angela Bassett


              Angelina Jolie


             Sylvester Stallone


                 Diana Rigg


              Ian Somerhalder


                Kathy Bates


               Holland Roden


                Maggie Smith


                   Arden Cho


               Pedro Pascal


               Jessica Lange


                Charles Dance


               Jason Momoa


                Rooney Mara


                Joseph Morgan


                Helen Mirren


10} Mi az aktuális kedvenced, amit most láttál, vagy most szeretnél megnézni?

Filmek terén nézésre vár a 2017-es Az, a Capone, a Bosszúvágy, az Alice Tükörországban és az American Satan. Sorozatokból pedig A rejtély, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, a Maffiózók és a Walking Dead.

Akiket meginvitálnék a TAG-re vagy szívesen olvasnám/nézném a már meglévő kitöltésüket, amennyiben lecsaptak a kérdésekre korábban:
- Vicky3, a Three Points of View bloggerinája
- neverhood, a Neverhood's Diary-től
- Virág, alias muffin a Never Let Me Go blogtól
- lafayette és Blue Nadine a Cover Maniacs vlogtól
éééés....
- DoktorGonzo, aki nagyon finoman tudja jelezni/kierőszakolni, ha megtetszik neki egy tag xD

Forrásmegjelöléssel szabadon ellopható a tag ;)
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése