2017. december 30., szombat

Book Tag: Év Végi Hajrá (Book Tag #31)

Sziasztok! Nemsokára elérkezik az ideje, hogy búcsút intsünk 2017-nek és elkezdjük kovácsolni az újévre szóló terveinket, miközben az előzőleg nem teljesített olvasási célkitűzéseinket és azt az időt siratjuk képletesen, amit jobb adminisztrációval alaposabban is ki lehetett volna aknázni... az évi 100 elolvasott könyv, mint halovány vágyálom, a "nem lóverseny, hanem hobbi" mentalitású olvasói énemet is képes megmozgatni, ha ezúttal változatlanul el is úszott a teljesítése. Idén csak alig több, mint 20 könyv választott el tőle, hátha jövőre meglesz, de kétlem. Azért, hogy ez a siralom lista ne bővüljön egy alkalomhoz illő book tag totális elmulasztásával, csfannie kihívására ebben a posztban megválaszolom az Év Végi Hajrá Tag kérdéseit. Az ő válaszait ITT tudjátok megnézni. :)

created by HunHowrse Layout Generator on 2017-12-30 16:53:57
Milyen könyvet kezdtél el, amit még be kell fejezned?
Ha jobbra tekintetek meglátjátok, de hogy ne lazáskodjam túl kapásból már az első kérdést, leírom, hogy a tegnapi nap folyamán elkezdett, első Kirsten Gier regényemről van szó, a Silber: Az álmok első könyvéről. Lehet, hogy majd tologatom az értékelését egy kicsit, mint ahogy A keresztapáét és nekirugaszkodok még egy könyvnek idén, de ha nem jön össze, akkor se panaszkodok, decemberben nyolc könyvet olvastam ki, köztük egy majdnem 600 és egy majdnem 800 oldalasat.

Van úgynevezett őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az év végi időszakba?

Nincsen, miért okoznak egyáltalán problémát átlépni egy-egy szezonba? Lehet, hogy velem van a baj, hogy nem okoz nekem ennyire fertelmes problémát az idő múlása, de eddig még egyszer se jött rám a "jaj, mi lesz velem?" könyvek terén csak azért, mert eljött a tavasz, a nyári vakáció, az iskola kezdés, az ősz, a tél, a karácsony vagy az év vége. A telet imádom a legjobban, de moly szempontból nekem tök mindegy, hogy az évnek melyik szakasza van, független vagyok az időtől.

Milyen új megjelenést vársz még?


Mivel a Sarah J. Maas: Köd és harag udvara már megjelent, elhoztam a Pick Pack Pontról, kiolvastam és egy kimerítően hosszú értékelésben ki is fejtettem róla, milyen érzések fogtak el olvasás közben és utána... a nagy várakozásaimat le tudtam erre a pár napra. On Sai-tól vártam volna még az Artúrt, de arról már korábban jött a hír, hogy egy előre nem látott vészhelyzet miatt nem jutott el időben a kézirat a nyomdába.

Mi az a három könyv, amit idén még el szeretnél olvasni?

Három?? Lehet, hogy csak nem december 30.-ára kellett volna hagynom ezt a kérdéssort, hanem még... emberi időre. Úgy fogom értelmezni a kérdést, hogy mit szeretnék még elolvasni, hogyha lenne még olyan 10-20 napom az évből vagy, ha lenne egy pofás kis időnyerőm, mint Hermionénak. Szóval....
° Stephen King: Az majdnem 1200 oldalas, úgyhogy nagyon optimista vagyok, jegyezzétek fel, hogy tudjam, amint visszatért a szabadságról, be kell ugranom az orvoshoz.
° Stieg Larrson: A lány, aki a tűzzel játszik
A Millenium trilógia mindegyik részét imádom filmen, az első kötetet a Könyvhét után olvastam valamivel, ugyanannyira levett a lábamról, mint a képernyőm, úgyhogy nagyon örültem, amikor megkaptam a folytatást karácsonyra.
° Anna Banks: Triton

Régóta esedékes folytatnom a Szirénia öröksége sorozatot, de a Könyvhéten, amikor meg akartam venni a folytatásokat, ebből a részből már nem volt, azonban a Maxim Kiadó halloween-i akcióján meglett, úgyhogy már csak arra vár, hogy sort kerítsek rá.

Van olyan könyv, ami még esélyes az „év könyve” címre?

A Top 5 Szerda előző heti témája hasonló séma szerint működött, csak a Goodreads kis szadistái ennek a Tag-nek az összeállítójához képest voltak annyira kevésbé szadisták, hogy ötre növelték a limitet egy helyett. Csak azt tudom mondani, mint akkor is, rengeteg új kedvencet arattam ebben az évben és már csak a műfajbeli különbözőségek miatt is igazságtalan lenne csak egyet kiemelni, noha a januárban olvasott Csak egy árnyék a mai napig etalon nálam.

Elkezdted már a jövő évi tervezést?

Fogjuk rá, amennyiben az annak minősül, hogy eldöntöttem, a várólistámon csücsülő 21 olvasatlan regényemet mindenképpen el fogom olvasni még lehetőleg az első hónapok alatt. Az is körvonalazódott hellyel-közzel, miket fogok majd januárban elkezdeni, de ezt nem szeretném előre lelőni, legyen majd meglepetés, amikor feltekintetek ide ;)

Már nagyon kicsi az idő az évből, úgyhogy nem fogok kihívni senkit a kitöltésre, de ha valakinek megtetszik a Tag, akkor forrásmegjelöléssel vigye nyugodtan.
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése