2017. november 16., csütörtök

Top 5 Wednesday #6 - Éljen a nosztalgia! Rivaldafényben a gyerekkorom fiktív bálványai...

Sziasztok! :) A szokásos, elengedhetetlen művészi késésemmel megtűzdelve előálltam a legújabb novemberi Top 5 Wednesday listámmal, ami már a hónap második, komolyabb fejtörést okozó feladata volt. De, hogy mi is a téma? Eredetileg "Nosztalgikus Könyves Barátok és Barátnők, avagy karakterek, akikért teljesen odavoltál, amikor gyerek voltál". Gyakorlatban meg ott van a gubanc, hogy gyerekként a könyvekre kiterjedő érdeklődésem megakadt a képes lexikonoknál ókori birodalmak, dinoszauruszok és más hüllők, na meg a lovak... és a mesefilmek könyvbe ültetett verzióinál, de főleg az előbbinél. Most képzeljetek el egy hétévest, aki buzgón búj egy olyan könyvet, amit önerőből fel se bír emelni. Úgyhogy némileg szabadon értelmeztem a témát és a televízió képernyőjén felbukkanó "szerelmeimet" szedtem össze ^^
 

 Kovu (Az Oroszlánkirály 2 - Szimba büszkesége)
Igen... az első választottam és ezzel együtt az első pasi, aki valamilyen tetszésféleségre hajazó érzést váltott ki belőlem egy.... oroszlán volt... Teljesen odáig voltam érte, közben masszívan bosszankodtam, amiért nem tudtam élethűen lerajzolni akkor is, amikor még kölyökként szerepelt a mesében és felnőttként is. Négy-ötéves korom körül, ha valaki megkérdezte, mi akarok lenni, ha nagy leszek, egy éven keresztül azt a választ kapta, hogy oroszlán és ennek nagyrészt Kovu volt az oka.

Minamoto Koji (Digimonok - Az új kaland)
A második Anime volt, amit láttam ha érdekel valakit, az első a Kukucska kalandjai volt a Digimonoknak az a verziója, amiben szerepet kapott, mint a digimonokkal harcoló kis csapat tagja. Régen néztem, így annyira tisztán már nem emlékszek rá, mi is nyűgözött le benne annyira, de az tisztán rémlik, hogy Koji volt az ügyeletes fekete bárány, a megközelíthetetlen figurája a csoportnak, aki többnyire hűvös távolságtartással áll a többiekhez.

Tai Lung (Kung Fu Panda)
Ígérem, több állat már nem lesz. Íme az első köztudottan gonosz besorolású egyén, akit az első képkockáitól kezdve bálványoztam, azt a jelenetet, amiben megszökött a börtönből, meg se tudom számolni, hányszor tekertem vissza, amikor számítógépen néztem. Tudom, hogy a készítők és a morál szempontjából a pandának kellett volna szurkolni, de én végig a Tai Lungnak drukkoltam. Vagánynak tartottam és tetszett a kitartása ':D

Jack Sparrow kapitány (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy Átka)
Fontos itt kiemelnem, hogy habár Depp által fedeztem fel először, mennyit dob a férfiak szemén is, ha szemceruzával egy kicsit körbesatírozzák, de kizárólag a megformált karakter vett le a lábamról akinek lehetett ismerni a személyiségét, a színésszel ellentétben. Nagyon sokat nevettem a beköpésein és, bár sorra halmozta az olyan pillanatokat, amiknél kérdőjeles volt, hogy megvan-e mind a négy kereke, de tudott nagyon rafinált is lenni, ha összekapta magát. Olyan, akiről nem lehet eldönteni, éppen kinek az oldalán áll, annyira kiismerhetetlenek a mozgatórugói. Az ő és a film hatására masszív öt éven keresztül kalóz akartam lenni felnőttként.

Kiryu Zero (Vampire Knight)
A Vampire Knight az, az anime, amit legutoljára néztem meg és ezáltal az utolsó jelentős rajzolt formában imádott sorozatom, aminek a legfényesebb csillaga Zero volt. A szokásos sémával fogott meg, tetszett, hogy nem könnyű közel férkőzni hozzá, hogy titokzatos, hogy kemény, hogy nyersebb a modora és akkoriban már sarkalatos pont volt, hogy vannak fülbevalói és tetoválása. Kilométerekkel lehagyta nálam Kanamét és reméltem, végül mégiscsak őt fogja választani a főszereplő, szerintem jobban rászolgált a figyelemre és a szeretetre.

A tanulság? Gyerekként is a rosszfiúkra buktam, csak akkor még nem tudtam, hogy létezik ez a gyűjtő-kifejezés rájuk ':D

A T5W további résztvevői, akik már hozták/a napokban hozni fogják a saját nosztalgia-csomagjukat:

~ Anya olvas
~ HaBár, a könyves kocsma
~ Wandamaci (könyv birodalma)
~ Luthien könyvvilága
~ Adri könyvmoly könyvei
~ Reading is my dream
~ Three Points of View
~ Írásaim Tárháza
~ Olvasó Körút
~ Egy könyvmoly élményei
~ M&G
~ Deszy Könyvajánlója

~ A penchat for fantasy
~ J'adore des livres, avagy Könyvimádat Felsőfokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése