2017. november 26., vasárnap

The Tea Break Award: A Teaszünet díj - 2x-es győzelem a hazai csapattól...

Sziasztok!  Közeleg a tél, úgyhogy nemrég az éjszakai energiáimat egy pepecselős, ám annál nemesebb feladat felé csoportosítottam és, mint látjátok az eljövendő évszakhoz illővé, jegessé varázsoltam a blog kinézetét. Most, miután több részletben is átfagyott, még jobban fog esni neki egy Teaszünet, amit díj formájában kapott meg a napokban kétszer is. A Liebster Blog Award-os jelölés is úgy ért februárban, mint egy nyár közepi hóvihar, arra meg végképp nem számítottam, hogy ebben az évben bezsebelhet a Goodbye Agony még egy díjat :D Nagyon-nagyon köszönöm a jelölést Dorkának, az Anya olvas-tól és Rétának a HaBár, a könyves kocsma bloggerinájának! <3 A díjat és a vele járó kérdéseket ezennel hivatalosan át is veszem miután kellően őrjítő ideig ültem rajtuk.
created by HunHowrse Layout Generator on 2017-11-25 18:48:29
Lássuk a szabályokat, amiket a TBA átvételével elfogadunk...

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.

Nálam a Book Tag-ek esetében is alap, hogy valamilyen formában megköszönöm a kihívást/megemlítem a kihívót mégse egy barlangból blogolok, úgyhogy ezt a pontot kipipáltnak vehetjük :D

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.

Szép dolog már a kérdések előtt egy ilyen húzós megmérettetés előtt állítani az embert? :P A leggyorsabban úgy tudhatnám ezt le, ha azt mondanám, olyan komplex és megismételhetetlen vagyok, hogy még egy könyvben se született olyan mondat, ami megtudná ragadni és ki tudná fejezni bennem a lényeget... de ennek eléggé arrogánsan visszavonuló szaga van és, ugye kihívás előtt nem hátrálunk meg...

Nem a legtökéletesebb, de ez talált meg a kritériumoknak megfelelő idézetek közül először:

"Harcos vagy és mindent megkérdőjelezel, amivel nem értesz egyet."
- Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.


Azon vagyok, csak előtte átrágom magam ezen a csini kis szabálykönyvön...

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.

Ez a korlátolt számjegy még problémákat okozhat... de lehet többszörösen összetett kérdéseket is bedobni a levesbe, ugye?

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

Kemény feltételeket szabsz hallod-e... majd lent sor kerül rá.

+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

Azt hiszem, a legszebb az lesz, ha azt mondom, mindegyiküknek legyen jövőre legalább kétszer annyi ideje olvasni, mint idén és legalább kétszer ennyi kerete a megvalósításhoz ;)

Érkezzenek a ropogós kérdések az Anya sütőjéből és a HaBár kocsmájából...

                     Dorka kérdései                       

1. Ha írhatnál egy levelet a jövőbeli énednek, mit mondanál neki?

Azt, hogy erősen remélem, puszta kíváncsiságból kezdte el elolvasni a levelet és nem azért, mert az évek során annyira meggárgyult a szentem, hogy meg akarja fogadni valaki olyannak az okoskodását, aki hozzá képest több évvel le van ragadva, ergo fogalma sincs róla, mi érte és azoknak a hatására miben változott, különben szerzek egy időgépet és fenékbe billentem a leányzót, hogy magához térjen :P

2. Mi tesz téged boldoggá?

A boldogsághormonjaim? ':D
Könyvek olvasása, könyvek írása, a zene, blog írás, sorozatnézés, a sakkozás... a gondolkozás. Végtelenül egyszerű lélek vagyok.

3. Melyik a kedvenc meséd?

A Minden, ami nem könyv TAG-ben is volt egy ilyen kérdés és most se tudok sokkal kielégítőbb választ adni, inkább az az "idegszaggató és gyomorforgató" thrilleres típus vagyok, évek óta nem láttam mesét. Hogy ne megint a Mulánnal jöjjek, az egykori kedvenc mesémet nevezem meg, ami nem volt más, mint Az oroszlánkirály 2. ^.^

4. Melyik könyv volt rád a legnagyobb hatással és miért?

Már jó ideje akadtak nagyobb kedvenceim is ennél, per pillanat a jelenlegi olvasmányomról, a Pierre Lemaitre-féle Tébolyról zengek ódákat az otthoniaknak, de a legnagyobb hatásként szerintem egyértelműen az értelmezhető, amikor egy könyv arra ösztökél, hogy elolvassatok másik 163-at és tervbe vegyetek legalább 178-at jelenleg ennyi könyvből áll a molyos kívánságlistám, és ez a Harry Potter és a Félvér Herceg volt :3

5. Mit gondolsz, mi a legnagyobb erősséged?

Szerény vagyok és őszinte.

Jó, az előbbi kijelentésnek mindkét fele hazugság volt, de időt kellett nyernem, hogy kiválasszak egy erősséget a több millió közül... visszafogom magam most már, ígérem. Fő erősségnek azt tartom, hogy fantáziadús és stratégikus a gondolkozásom ameddig nem jön a következő Top 5 Szerda.

6. Mi a legnagyobb félelmed?

Az, hogy nyilvánosságra kerül a 2. legnagyobb félelmem és illetéktelen kezekbe jut az információ... ;D

7. Ha valamilyen más típusú blogot vezetnél, milyen lenne az?

Most jól meg lettem fogva. Valószínűleg semmilyent. A Goodbye Agony-ba elég szépen belesűrítettem az érdeklődési körömet, a könyvek mellett sorozatokról, zenékről és filmekről is szó van, ha nem is akkora százalékban, mint az előbbiekről.

8. Mikor van a legtöbb időd blogokat olvasni?

Az idővel állandóan harcot vívok a ringben, imádok sokáig aludni, így többnyire borul, amit szépen, aprólékosan kiterveltem és a blogolvasás, blogírás vagy akármilyen írás, általában marad az éjszaka közepére. Nem tudom, mikorra végzek ezzel a poszttal is, de most 01:11 van. A blogolvasás az, amit talán még a délután vége felé szoktam beiktatni, de azt is úgy, hogy megvárom, hogy összegyűljön némi olvasnivaló.

                      Réta kérdései                       
1. Mi a jelenlegi legnagyobb életcélod?

Befejezni ezt a bejegyzést. Kis lépésekben lehet nagy terveket végrehajtani, ugyebár... A maximalizmusom ellenére kimondottan pesszimistának tartom magam, úgyhogy nem jósolok sok sikert a projektnek, de szeretném kipofozni az egyik irományomat az idei vagy jövő évi Aranymosásra. Drága barátom, az idő még szűk és legalább 200 oldal ráncba szedésére van szükség, 500-600 oldalnál nem lehet megállni szóval veszett ügy, de azért próbálkozok.

2. Melyik elért eredményedre vagy a legbüszkébb?

Nos, annyit mondok, hogy ez biztos nem az lesz, hogy gyorsan tudtam válaszolni a kérdéseidre :D
Talán arra, hogy a publikumnak nem vállalható formában, de sok történetet befejeztem már és legalább 15-be bele is kezdtem, miközben most is itt buzog a fejemben két újabb, ami miatt félre akarja tenni egy kis részem azt, amit be kéne fejezni.

3. Melyik könyvet ajánlanád nekem, amit még nem olvastam?

Gondoltam, végigpörgetem az olvasmánylistádat, hogy biztos ne szerepeljen rajta, amit mondani fogok, de bakker... amikor megláttam az olvasott könyveid számát, azt hittem lefordulok az ágyamról és beesek a sarokba. xD Már lenövő félbe van a hajam festése, de nem szeretném, hogy ez az ősz szálak miatt legyen, így a megfelelő körbejárást mellőzve ajánlom azt, amire már mondtad, hogy kíváncsi vagy; Az árnyból az angyal-t.

4. Mi a legidegesítőbb klisé, amivel könyvekben találkozni szoktál?

Huhuhu...kegyetlenül játszol, meg kell hagyni. Sok elem van, amitől kifordul a kis sötét világom a négy sarkából, de a No. 1, a bajnok, a szerelmi háromszög marad. Jön vele a határozatlanság a főszereplő részéről, amit utálok, előbb-utóbb a hűtlenség, ami szintén nem jön be ééés... a végeláthatatlan nyavalygás és más nehezen tűrhető érzelmi robbanások, amik megint csak az agyamra mennek.

5. Szoktál éves olvasási célt állítani magadnak? Ha igen, idén eléred? Jövőre fogsz állítani?

Nem szoktam. Túl sok az olyan lehetséges, akadályozó hatású változó a történetben, amiket akkor is képtelen lennék az irányításom alá vonni, ha fejre állnék. Aztán csak morgolódnék rajta, amiért a tervek és a teljesítmény között ott egy bazi nagy szakadék, amit nem tudok betömni. Inkább úgy állok hozzá, hogy több, mint tavaly.

6. Hogy nézne ki álmaid kéglije?

Mit mondjak...? Szerény igényű vagyok... :D

7. Mit szeretnél kapni karácsonyra?

INNEN bármit a Köd és Harag udvara és a White Hot Kiss kivételével, amiket meg szeretnék majd még rendelni...

8. Szereted a forralt bort?

Amit kóstoltam eddig és köze volt bármilyen szinten az, az alkoholhoz az a Dr. Oetker-es rum aroma volt, szóval fájdalom, de nem tudnék reálisan állást foglalni.

Az én kérdéseim a jelöltjeimnek, kiknek személyazonosságára órákon belül fény derül...


1. Melyik kedvenc könyvedből látnál szívesen egy adaptációt és melyik az, amelyiktől reméled, a rendezők távol tartják a mancsaikat (nem találnának megfelelő színészt, a világ képernyőre vitelét úgyse oldanák meg elég élethűen stb) ?

2. Mi az, az emberi rossz szokás, amivel a legjobban az agyadra lehet menni?
3. Melyik már nem élő szerző dedikálásán vennél részt a legszívesebben és mit kérdeznél az írótól, mikor sorra kerülsz?
4. Ha egy fantasy könyvből kiemelhetnél egy lényt háziállatnak vagy egy mágikus elemet, mire esne a választásod és melyik történetből?
5. A legutóbbi olvasmányod fő gonosza szerinted melyik előadó zenéjét kedvelné?
6. Ha választhatnál, Narniába, Westerosba, Középföldére vagy a Roxfortba utaznál? (Nincs kibúvó! Csakis egyet lehet választani)
7. A meseátírások korát éljük... te melyik történetet alapjának újragondolásával írnál könyvet?
8. Mennyire vagy rigolyás a spoilerekre?


A jelöltjeim....
~ Raven S., a Neverland in your Heart bloggerinája
~ Levandra és Sol, alias a Könyvvadászok
~ Amalthya, az Enchanted by Pages bloggerinája
~ Virág, a Never Let Me Go bloggerinája
~ AniTiger, a Hagyjatok! Olvasok! bloggerinája

Polírozhatnám, túlmagyarázhatnám és annyi ideig sorolhatnám az indokokat, amiért rájuk esett a választásom, hogy jövő ilyenkorra se végeznék... úgyhogy maradok a leginkább magától értetődő ok mellett: nagyon szeretem olvasni a bejegyzéseiket ^^

Ha valamelyik nekem feltett kérdésre leírnátok a válaszotokat, hozzáfűznivalótok van a bejegyzéshez, a komment szekciót használjátok nyugodtan. Az új feliratkozókat és Facebook kedvelőket pedig... nem zavarom el... XD
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

2 megjegyzés:

  1. Köszi a kitöltést ^^ ismét kaptunk egy szép kis szeletet a lelki világodból, gondolok itt a szerénységedre :D de így is imádlak ;)

    VálaszTörlés