2017. november 7., kedd

Őszi Book Tag (Book Tag #29)

Ciao! A szezonális Book Tag-eknél mindig versenyt szoktam futni az idővel, komolyan, ha valaki meg akar hívni egy karácsonyi tagre, jobban teszi, ha most azonnal előrukkol vele de most nem vállalhatatlanul nagy késésben, a novemberi hónap biztonságos határain belül megválaszoltam az Őszi Book Tag kérdéseit, amire CsakSimánDorka invitált meg az Anya olvas blogról. Hozzá már csak azért is érdemes benéznetek, mert most ünnepli az Anya olvas az első blogszületésnapját, aminek alkalmából Dorka nyereményjátékokkal kedveskedik.
+ Égek a kíváncsiságtól, hogy meg tudja-e valaki mondani, hogy a fejléckép
 bal sarkában melyik könyvszereplő tűnik fel... ;)

created by HunHowrse Layout Generator on 2017-11-07 20:16:38
                                    Lehullott levelek
A világ tele van színekkel. Mondj egy könyvet, amin jelen van a piros a citrom és-narancssárga.
Értékelés a kötetről ITT

Számomra A Fekete Város Krónikái sorozat második részének a borítója ebben a kategóriában a felülmúlhatatlan győztes, mesébe illően gyönyörű, akárcsak a "testvérei".  Fotón is rendkívül mutatós, de amikor anno először fogtam a kezemben, akkor képletesen lementem hídba. Sokkal élénkebbek és élőbbek úgy a színek, megéri szemügyre venni a valóságban is ezt a könyvet, olvasni meg végképp! :D Az előző része volt az első disztópia, amit olvastam és azóta is szerelmese vagyok a műfajnak, jövőre biztosan sort kerítek a trilógia újraolvasására, mert nagyon is sok figyelmet igényel. Bámulatos világfelépítés, amit a II. világháború ihletett, olyan természetfeletti lényekkel, amikkel csakis Elizabeth regényeiben lehet találkozni. A básztetekért speciel örökké odáig leszek, bármennyi könyvet is fogok olvasni <3

                                   Kényelmes pulcsi
Végre elég hideg van a kényelmes meleg ruhák viseléséhez. Melyik könyv tölt el melegséggel?
Az értékelésemet ITT olvashatjátok

Legyen mondjuk ez az utolsó októberi olvasmányom, nevezetesen J. R. Moehringer-től a Sutton. Nagyon érdekes, vicces, szívet melengető regény Amerika legnépszerűbb gengszterének  mélypontokkal és megpróbáltatásokkal teli életéről. Nagyon élveztem minden sorát, külön elismerés az írónak azért, amiért ilyen jól bemutatta az érintett korokat, a válságok hatásait és Sutton figuráját is alaposan kidolgozta, a jó öreg Willie mindig képest meglepetést okozni  ;D

                                         Őszi vihar
A szél süvít, az eső kopog. Melyik könyv, vagy műfaj lenne, amit ilyen napon olvasnál?
Kritika a könyvről ITT
 Most bajban leszek, mert mint nem egyszer kiderült, nem olyan olvasó vagyok, akinek a választásaira kihatással van a jelenlegi évszak vagy a napi időjárás, egyszerűen csak ahhoz a könyvhöz nyúlok, ami per pillanat a legjobban érdekel. Viszont, ha valamiért kivételt téve igazodnék az időjáráshoz, akkor a Méreghercegnőre voksolnék, amivel enyhén szólva viharos volt a kapcsolatom.

                                Hűvös csípős levegős
                   Melyik rideg karakter helyébe lépnél?
Értékelés a könyvről ITT
Ami azt illeti, akkora nagy változás nem következne be, akármelyik megfelelő egyén a helyébe is lépnék, hiszen túlzás nélkül szemernyit se vagyok érzelgős alkat. Plusz a könyvkaraktereknek  van egy olyan jellemzője, hogy előbb-utóbb a nagyon érzéketlennek/ ridegnek tűnő alakokról is kiderül, hogy az emberi lények távozzatok tőlem! kisugárzás alatt mégse vannak teljesen fából, pl. Perselus Piton, ha már a képbe beledolgoztam az ikonikus mondatát így annyira vaskalaposan rideg szereplőt se tudok előhúzni a tarsolyomból, akinek viszolyognék a bőrébe bújni.... szóval a döntés nem könnyű.
A legutóbbi intenzív fangörcsöt kiváltó könyvemnek a kulcsfiguráját, alias az első nagy könyves szerelmemet; Varen Netherst választom. ^^ Az érdeklődési körünk és a stílusunk hasonló, szeretünk írni, olvasni és rajzolni meg különben is ott van már a srácon belül egy plusz személyként Pinfeathers, úgyhogy nem akadna fenn a zsúfoltságon se XD

                                     Forró almabor
                   Melyik az a könyv, ami alulértékelt?
Értékelésért IDE kattintsatok
Ehhez most segítségül kell hívnom egy kicsit a molyt... Százalékos értékelés ugyan nincsen társulva ehhez a szépséghez, de a csekély számú értékelések csillagozásai egyértelműen tükrözik, hogy csak egy ember volt a Terv-trilógia nyitásától annyira, mint én... A főszereplő börtönben felerősödött Asperger-szindrómájától nem kétséges, hogy kissé kaotikus képet mutat a történet, de szerintem ettől függetlenül abszolút követhető és nagyon izgalmas. Ebben az évben nem nagyon akadtak egy napos olvasásaim, de a Pók a sarokban-t kevesebb, mint huszonnégy óra alatt kiolvastam, pedig majdnem 400 oldalas. Aki szereti az összeesküvés-elméleteket, a különleges krimiket és az olyan könyveket, ahol a főszereplő betegsége miatt nem lehet egyértelműen tudni, hogy valóban szövetkeznek ellene vagy csak képzelődik... az mindenképp tegyen vele egy próbát :)

                            Kabátok, sálak, kesztyűk
Az időjárás hidegebbé vált és ideje, hogy melegebben öltözzünk. Melyik az a könyv, ami annyira csodás borítóval rendelkezik, hogy legszívesebben csak magadnak tartanád meg?

Ó, hát most miért legyek annyira önző, hogy megfosszak másokat is esztétikai katarzistól? Oké, nem tudlak titeket átverni: annyi borítóért rajongok, hogy képtelen vagyok igazságos döntést hozni T.T Legyen a jelenlegi olvasmányomnak, a 2012-es Aranymosás pályázatnak a győztesének, az Árnyból az angyal-nak a borítója. Mondhatnám, hogy csak azért, mert a napokban ő került a legtöbbször a kezembe, de tényleg nagyon mutatós, hangulatos, a belső illusztrációkkal együtt :3 Ezen kívül a kedvenc évszakom van rajta megjelenítve.

Akiket pedig megörvendeztetek a kitöltés lehetőségének örömével/akiket kihívok a TAG-re, ha van hozzá kedvük és eddig még nem töltötték ki:
- Fancsali, a Szubjektív Archívum birtoklója,
- ThePaleEmpress, az Adlerhorst blogról,
- Beatrice8, a Molybirodalom bloggerinája

Forrásmegjelölésre szabadon lecsaphattok rá, ha gyakran jártok ide, nyomjatok rendszeres olvasást, nyomjatok kedvelést a Facebook zsupszkulcsra és a többi, és a többi....

A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése