2017. október 2., hétfő

Rock-és metál bandák az olvasmányaimban (Zenés Projekthét 2)

Hey, Ms./Mr. Superstars! :-) Marilyn Manson jelenlegi turnéja megszakításra került a shock-rocker horrorbalesete után, aki most Los Angeles-i otthonában lábadozik, - mi előbbi jobbulást, Brian- de a Zenés Projekthét továbbra is megállíthatatlanul dübörög. Az első normalizáltabb, előre láthatóan kevésbé fanatikus hangulatú poszt keretein belül olyan idézeteket gyűjtöttem nektek, amelyekben említésre kerül valamilyen rock/metál előadó.
Ezen kívül a nosztalgia kedvéért felemelném a feledés bugyraiból az egyik most főleg aktuálissá vált, saját kreálású Book Tagemet, ami a 'Zenészek a rock 'n' roll és a metál világából' címet viseli és egyúttal meginvitálnám a kitöltésére azokat a résztvevő bloggereket, akiknek megtetszik esetleg ^^
Plusz hír: A Goodbye Agony berobbant a közösségi média sűrűjében, a Facebook oldal kezelésével és beágyazásával kapcsolatban hadilábon állok, addig is, ameddig megbarátkozok ezzel a mindenféle jó ízlést és dekoratívságot nélkülöző őrülettel ITT tudjátok megtekinteni :)


created by HunHowrse Layout Generator on 2017-10-02 20:56:57
"– Rengeteg zenét szeretek – folytatta. – De az egyik legnagyobb kedvencem a Four Sticks a Led Zeppelintől. A tiéd pedig a Need You Now Lady Antebalumtól, egy Elvis-hasonmás előadásában. Sajnos."
/Kylie Scott: Taktus/

"– Láttam a fogason a bukósisakodat. Tényleg a Nightwish együttes tagjainak az aláírása van rajta?
– Igen, de sajnos Tarjáé hiányzik, már rég nem az együttes tagja. Pedig imádtam.
– Én is, de most már szólóban nyomja."
/On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?/


"– Azt hiszi, meggondolta magát?
– Nem! – kacagtam fel. A tükörben a szemébe néztem. – Férjnél van?
– Voltam egyszer-kétszer – kacsintott rám. – Ugyanabban a kápolnában esküdtünk, mint most maga először. De itt esküdött Bon Jovi is.
– Tényleg?
– Ismeri Bon Jovit? Tommy a kikötőben dolgozott! – énekelte nagy meglepetésemre.
– Hát persze, hallottam róla – válaszoltam magamban mulatva, hálásan azért, hogy eltereli a figyelmemet.
– Odavagyok érte. Várjon itt a CD-je. – Betolta a CD-t a lejátszóba, és az út hátralévő részében Jon legnagyobb sikereit hallgattuk. A „Wanted Dead or Alive”-ot, az „Always”-t, a „Bed of Roses”-t; az „I'll Be There for You”-nak akkor lett vége, amikor a kápolna elé gördültünk.
Elővettem egy ötvenest. – Tartsa meg a többit. Bon Jovi segített.
Odaadta a visszajárót. – Nem kell borravaló, édesem. Hagyta, hogy énekeljek!"
/Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő/

"A bátyja mindig mindenhol háromszor kopogott, rövid szünetet tartva egyes koppanások között, ami apa kedvenc Queen számának első taktusára emlékeztette Carát. Thump, thump, thump. Another one bites the dust."
/Melissa Landers: Elidegenítve/

"Rövid hajával, a pólójával és a simára borotvált képével úgy kilógott a tömegből, mint egy Yanni-rajongó egy Iron Maiden koncerten."
/Kelley Armstrong: Megmarva/

"– Lena, nem láttad valahol a régi Led Zep-pólómat?
– Nem.
– Tuti? – Összevonta a szemöldökét, és sötét arccal nézett. (…)
– Tuti. Nem láttam.
– Mert sehol nem találom…
– És ez pontosan miért is annyira meglepő? – Farzsebembe csúsztattam a kezem. – Jimmy, neked több ruhád van, mint Chernek, Britney-nek és Elvisnek együtt. Nem csoda, ha van, amit nem találsz.
– Teljesen biztos, hogy nem láttad?
– Az isten szerelmére, minek nézel engem Jimmy? Azt hiszed lenyúltam, hogy abban aludjak vagy ilyesmi? – Aztán keserűen felnevettem. Mert persze az igazság megérdemelte, hogy kigúnyolják."
/Kylie Scott: Szóló/

"– Kell néhány lemez – mondta Rebel.
Michael felvonta a szemöldökét. A Dervis nem az a fajta üzlet volt, ahol KISS- vagy Styx-albumokat lehetne kapni."
/Ania Ahlborn: Vértestvérek/

"Két szám volt a bal felkarjának belső oldalára tetoválva. 10:15. Alice észrevette, hogy a fiú a tetoválást nézi; úgy pillantott a két számra, mintha elfelejtette volna, hogy ott vannak.
– Ez egy dal címe – magyarázta. – Szereted a The Cure-t?"
/Ania Ahlborn: Vértestvérek/

"Frank Frati zálogházának kirakatában felirat hirdette: ISTEN HOZTA A GITÁRKÖZPONTBA! És gitárból – szó, mi szó – épp elég volt közszemlén: akusztikai, elektromos, tizenkét húros gitárok, és egy, amely kettős fogólapjával a Mötley Crüe egyik videóját juttatta eszembe."
/Stephen King: 11.22.63./

"Az első sornál Kat megállt, előrehajolt, előrevetette és kirázta a haját – én pedig azonnal beindultam tőle.
– Ez egy Whitesnake-felvételre emlékeztet – jegyeztem meg.
– Tessék? – Kiegyenesedett, ujjaival a hajába szántott, amitől hullámos tincsei szexin összekócolódva hullottak a vállára. Visszanyeltem egy nyögést.
– Ha felmászol néhány motorháztetőre, még talán feleségül is veszlek."
/J.L. Armentrout: Oblivion 3)

"A hangszóró felé biccentek.
– Kik ezek?
Leesik az álla.
– Nem hallottál még a Rolling Stonesról? Mick Jagerről? Pedig ez alap."
/Jeanne Ryan: Idegpálya/

"Jacob és Tom valószínűleg megint közelebb került volna egymáshoz, ha Amy elrablása nem ront el mindent. Így viszont Jacobnak új oka támadt, hogy némán fetrengjen a szobájában. Mire előkerült, az öccse már nem vidám, tizenhárom éves volt, hanem nagybetűs tinédzser. Fekete szemceruzát használt, hosszú bőrkabátot hordott, és olyan illat vette körül, mint egy jótékonysági boltot. Nine Inch Nailst és Manicset hallgatott. Sötét könyveket olvasott, például a Zabhegyezőt . Korábban elválaszthatatlanok voltak, most viszont hirtelen ég és föld lett közöttük a különbség. Ráadásul Jacob alig vette észre a folyamatot, ahogy ez történt."

/Holly Sheddon: Lélegzet-visszafojtva/

"Megpróbáltam telerakni a kazettáit meglepetésekkel: élő felvételekkel, B-oldalasakkal és fura feldolgozásokkal. Olyan zenekarokkal, mint a The Breeders, a korai punk korszakos Red Hot Chili Peppers vagy a Pavement. Becsempésztem közéjük egy kis Kraftwerket, Siouxsie and the Bansheest, Bowie-t, a berlini korszakából… kész zenei olvasztótégely volt. Rátettem pár olyat is, amit Jacob már biztos ismert, hogy talán egy kicsit megkönnyebbüljön, egy kis Queent a poén kedvéért."
/Holly Sheddon: Lélegzet-visszafojtva/

"Nem ismertem fel a zenét, de David Gilmour hangját igen, és a Pink Floyd szintetizátorainak hullámzását."
/Alexandra Bracken: Sötét elmék/

"Hirtelen életre kelt a rádió; valami Led Zeppelin-számot adott, foszlányokban jött át a zene, aztán eltűnt az adás, és csend lett"
/Alexandra Bracken: Sötét elmék/

"– Tetszik ez a zene- szólaltam meg. Jim Morrison hangja lágy volt, és alig ért hozzák Betty hangszóróiból.
– Igen? Tetszik a Doors?- Liam arca felderült.- „Come on baby, light my fire”-dúdolta halkan; Morrisont igyekezett utánozni.- „…Try to set the night on fire…”
Felnevettem.
– Azt szeretem, ahogy ő énekli."

/Alexandra Bracken: Sötét elmék/

"Nem lehetett észrevenni rajta, de nagyon menő gyerek volt; az egyetlen a barakkban, aki tudta, miről beszél Liam, amikor japán horrorfilmeket vagy a Rolling Stones dolgait emlegette."
/Alexandra Bracken: Sötét elmék/

"– Hogyhogy, – pislogtam, mintha meglepődtem volna – semmi dögmetál, semmi jó szám a Bullet for My Valentine-tól vagy a Slipknot-tól?
Nevettem Heller ideges homlokráncolásán, nyilván nem hitte el, hogy a „Bálint-napra Puskagolyót Kérek” és a „Csúszóhurok” valódi zenekarnév, és nem is érdekelte, az-e."

/Tammara Webber: Törékeny/

"A „most száguldani fogunk” lelkesedésünket kicsit lelohasztotta Klaus hatvanas tempója, de a hangszóróból bömbölő Aerosmith hatására mindjárt másnak tűnt minden. Leeresztettem az ablakot, és kihajoltam. Hagytam, hogy a szél hátracsapja a hajamat. Nagyokat kortyoltam az arcomba vágó levegőből. Felejtés- és szabadságíze volt."
/Helena Silence: Enigma/

"Isaiah hangosan sóhajt.
– Rachel, ez a barátom, Abby. Abby, ez a barátnőm, Rachel.
Fogjanak le, mert menten táncra perdülök! A barátnőjének nevezett!
– Örülök, hogy megismerhetlek.
– Mi a kedvenc színed? – kérdezi Abby.
– A zöld.
Több, mint különös kérdés. Mármint tulajdonképpen teljesen normális, de mégsem.
– Taco vagy Spagetti?
– Taco.
– Disney World vagy Disneyland?
– Egyik sem.
Rolling Stones vagy Beatles?
– Beatles.
Balra húzódik a szája.
– Hát, necces, de az utolsótól eltekintek."

/Katie McGarry: Szívkarambol/

"Amikor Mal visszajött a zuhanyzásból, hosszú haja vizesen, hátralapítva tapadt a fejéhez. Így sokkal sötétebbnek tűnt, viszont csodálatosan kirajzolta az arca szögletes vonalait. Farmergatyát vett, meg egy jobb időket is látott, kifakult AC/DC pólót. Zokni nem volt rajta, hosszú lábujjain néhány szőrszál, akkurátusan vágott, szögletes körmök.
– Kávét? – kérdeztem és a választ meg sem várva töltöttem neki egy csészével. Ez legalább elfogadható indok volt arra, hogy ne bámuljam a jelek szerint lenyűgöző lábujjakat. Miért jön be nekem ennyire a meztelen láb?"

/Kylie Scott: Futam/

"Majdnem rám került a sor a rendelésnél, amikor a zsebembe tett mobilom üvölteni kezdett egy Social Distriction számot."
/Jay Crownover: Rule/

"A Nine Inch Nails harmadik számánál tartok. Idegességemben a kezemet tördelem, és egyre az ajtót lesem. Amikor kivágódik, magas szőke srác jelenik meg a küszöbön. Az arca eltorzul az undortól.
(…)
– Kapcsold ki ezt az izét, éktelenül hangos! – parancsol rám a fater."

/Wendy Higgins: Angyali kísértés/

"Azt se tudtam, hol lakik most apa – a csomagra sem írt feladót – , de arra tisztán emlékeztem, hogy a kocsiban mindig a kedvenc együtteseit hallgattuk, és együtt énekeltünk velk: a The Eaglesszel, a Journeyvel, a Fleetwood Mackel meg ilyenekkel. Valamiért meglepett, hogy ő is emlékezett rá."
/Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos/

"Jon Bon Jovi szólt a sarokban álló wurlitzerből, a gép sárga, zöld és kék ragyogása volt az egyetlen fényforrás a Turk'sben a bár fluoreszkáló fényein kívül."

/Jamie McGuire: Gyönyörű lángolás/

A nem hivatalos statisztikák alapján a legkelendőbbek és legnépszerűbbek a nagy klasszikusok, mint a Rolling Stones és a Led Zeppelin :-) A megjelenített bandák közül rajongok a Siouxsie and the Banshees-ért, a Nightwish-ért, a Mötley Crüe-ért, a Bon Joviért, a Bullet For My Valentine-ért és a Slipknot-ért, a The Eagles-ért és a KISS-ért. A The Cure-ral még ismerkedő stádiumban vagyok :D
Zárásként egy-egy számmal jönnék az idézetekben két leggyakrabban felbukkant bandától, bár a Led Zeppelin nem igazán az én stílusom, de a Stones-tól ez a fő kedvencem :3
Ti kiket hallgattok a felsorolt előadók közül? Ha meg szeretnétek osztani, ne habozzatok lecsapni a komment részlegre! :D
A napokban természetesen még jelentkezni fogok és ne felejtsetek el benézni a többiekhez :)

A  kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

#01
Virág
-
Never Let Me Go
#02
Annie
-
Lap lap után
#03
Réta
-
HaBár, a könyves kocsma
#04
Ashley Redwood
-
Fleur de Livre
#05
Neverhood
-
Neverhood's Diary
#06
K. A. Hikari
-
Írásaim Tárháza
#07
Dorka
-
Anya olvas
#08
Wandamaci
-
Wandamaci (könyv)birodalma
#09
Gothic
-
Goodbye Agony
#10
Sára
-
Metaforaszennyezés
#11
Csokitorta
-
Varázstinta
#12
Barby Malik
-
Kitablar
#13
Molly
-
Coffee and Manga
#14
Perpetua feat. Indie
-
Könyvjelző
#15
Kovkira
-
Miss Library
#16
Sol
-
Könyvvadászok

2 megjegyzés:

  1. o.O basszus....ez mekkora munka lehetett már! Minden elismerésem hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira nem volt húzós :D Tavaly május óta folyamatosan gyűjtögetem a rockos/metálos idézeteket a molyon, így csak válogatni kellett :D

      Törlés