2017. augusztus 16., szerda

Book Tag: To Be Read (Book Tag #23)

Sziasztok!  Ismét Book Tag kitöltögetős hangulatba kerültem, miközben érvényesült egyúttal a bőség zavara érzés is, ugyanis momentán négyféle roppant érdekesnek ígérkező kérdéssor vár rám a lapotopomon frissen és ropogósan. A mai szerencsés kiválasztott egy TBR TAG, ami a várólistámmal/kívánságlistámmal kapcsolatos kérdésekkel bombáz. Mielőtt belevágnék, köszönöm a kihívást Wandamacinak, a Wandamaci (Könyv)birodalma bloggerének, Virágnak a Never Let Me Go blogról, Levandrának és Solnak a Bookhunters-től és Rétának, a HaBár, a könyves kocsma üzemeltetőjének. ^^ Már csak a kihívók száma is érzékelteti, mennyi ideig tologattam ezt a kis drágaságot.
Ami pedig azt a beígért élménybeszámolót illeti... dolgozok az ügyön, de a kábelemet, amivel összeköthetem a telefonom meg a gépem, azt... elvitték a halálfalók, a Mások meg luxenek. Rövidre fogva lövésem sincs hová tettem, az e-mailen átküldözgetős módszerrel meg egy lassú, monoton folyamat árán tudom átvinni a laptopra azt a csekély 400 képet, amit a Titanic kiállításon lőttem. És annyira nem vonzz ez a tevékenység, de majd rászánom magam :P



created by HunHowrse Layout Generator on 2017-08-15 22:45:41
1.) Hogyan követed nyomon, hogy mi van a várólistádon?

Annak a moly.hu-nak nevezett csodálatos találmánynak, ami minden teljesen vagy részben szitaagyú molynak a mentsvára ilyen téren és összességében bármilyen téren. Csak ajánlani tudom a helyet, ha érdekelnek titeket a könyvek, ne habozzatok felregisztrálni, nem csak hamar lehet értesülni a hírekről, hanem egy észbontó figurákból álló, segítőkész közegbe is csöppenhettek :D A moly reklámozásán túlugorva 3 részletben csoportosítom a könyveket, amiket el szeretnék olvasni. A kiszemeltjeim első körben felkerülnek egy Olvassam vagy Ne olvassam? (avagy könyvek, amiket egyelőre mérlegelek) megnevezésű polcra, aminek a lényege szerepel már a nevében is. Az ezen lévő könyvek valamiért megtetszenek/szimpatikusak lesznek és, ameddig nem járom körbe alaposabban különféle kritikák és idézetek átböngészésével, hogy megéri-e beszerezni, addig ezen a polcon pihennek. Van, hogy pár óráig, akad, hogy napokig, hetekig... ameddig meg nem történik az információgyűjtés. Az első szűrési fokozaton átjutott regények felkerülnek a kívánságlistámra, ahol azok a könyvek szerepelnek, amiket meg szeretnék venni/kapni nem panaszkodok, ha valaki meglep egy párral :D , amint ez a vétel megtörtént, akkor meg az érintett könyv repül a várólistámra. A rendszer mind a három listámnál számon tartja, hány darab könyvet tartalmaz éppen. Mielőtt ráakadtam a molyra fejben, papírokon és a számítógépem mappáiban csináltam ugyanezt.

 2.) Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el a várólistádról legközelebb?


Totálisan hangulatfüggő. Nem befolyásol semmilyen külső tényező csak az, hogy éppen mit akarok. Szerencsére bőven van választék :D

 3.) Melyik könyv van a legrégebb óta a várólistádon?

Nos, mint ahogy azt előttem sokan megismételték, ez a TAG erősen egybemossa a várólistát/kívánságlistát, mivel a várólistára a már beszerzett könyvek kerülnek, itt a kívánságlistát veszem alapul. Amin pedig a leghosszabb ideje talán Stephenie Meyer-től A burok. Még 2015 októberében, a molyos regisztrációm hónapjában tettem fel rá. A beszerzés meg egyelőre...nos folyamatban van. Mindig akad valami, amit jobban szeretnék.

 4.) Egy könyv, amit nem rég adtál hozzá a várólistádhoz?

Ha bővítem a kívánságlistámat, akkor azt nagy tételben teszem, olyankor szánok rá fél és egy óra közötti időt arra, hogy átbogarásszam a rendelkezésre álló beszámolókat a Mérlegelős Listám könyveiről. A legutolsó ilyen akcióimat tegnap előtt ejtettem meg és összesen 15 regénnyel gazdagítottam a kívánságlistámat, amik közül  a legutoljára A szomszéd lány c. igaz történeten alapuló pszichológiai thrillert adtam hozzá. A vélemények alapján nagyon beteg sztori, szóval a "kiemelten érdekel" ligában játszik :D


 5.) Egy könyv, amit csak a borítója miatt raktál a várólistádra.

Nincs ilyen. Nem titkoltan rajongok a gyönyörű borítókért, a különleges, dombordó betűtípusok kifejezetten a gyengéim, de csakis borító miatt listázni valamit? O.o Nem, nem vagyok én ilyen felszínes. Csakúgy, mint mindennél, egy könyvnél is a belső az elsőrangú szempont, az a lényeg. Mint ahogy egy dekoratív külsejű ember is lehet egy csökött agyú majom, úgy egy álomszép borító is díszíthet egy olyan történetet, ami csupán a fák és az olvasók idegrendszere elleni merénylet.

 6.) Egy könyv a várólistádon, amit nem tervezel elolvasni.
Szintén egy olyan pont, amit nem is nem értek, hanem... egyszerűen ellentmondásosnak, értelmetlennek tartok. Ha már a kívánságlistámra rakok valamit, akkor meg akarom venni, ha meg akarom venni, akkor meg el akarom olvasni. Magától értetődő, mint az, hogy 2x2 az 4. o.O Nem feltételeztem, hogy ezt magyarázni kéne valakinek. Imádok könyveket venni, de azért nem vagyok boltkóros, hogy összegyűjtsek minden vackot, amire nincs szükségem/a pénztárnál való lehúzása után már nem is érdekel. Biztos, hogy könyvmoly volt, aki ezt eredetileg elkezdte összeírni?

 7.) Egy, még kiadásra váró könyv a várólistádról, ami miatt izgatott vagy.

Sarah J. Maas-tól A Court of Mist and Fury *-* Nagyon-nagyon-nagyon várom, hogy végre még többet olvashassak az én édes, drága Rhysandemről :3 Emellett izgatott a Nevermore sorozat 3. része, a Grisa-trilógia befejező része, a Lacuna Coil, olasz goth metál banda könyve, az On Sai: Artúr és a Stage Dive sorozat negyedik kötete miatt is ^^

 8.) Egy könyv a várólistádról, amit mindenki olvasott, kivéve te.

Számtalan ilyen könyv van, hiszen a kívánságlistám terjedelme miatt lehetetlennel határos küldetés lenne az, hogy folyamatosan tartsam az iramot az ismerőseimmel, de akit nagy valószínűséggel tényleg csak én nem olvastam még az nem más, mint Az éhezők viadala elnevezésű, adaptációkkal és mindenféle, rajongókból nyálcsorgatást kiváltó termékekkel rendelkező világsiker. Egy időben nagyon meg akartam kaparintani, de akkor csak a filmes borítóval lehetett elérni, ami engem még akkor is taszít, ha nincs összehasonlítva a gyönyörű, poszátaszimbólumos verzióval... azóta meg lógóban maradt a sorozat.


 9.) Egy könyv a várólistádról, amit mindenki ajánl.

Ez a kérdés megint a kívánságlistámmal passzentos csak a tisztázás végett. Sok ilyen mű van, de amiről mindenkitől, minden körülmények között csak jókat és "hogyhogy még nem olvastad?" kérdéseket kapok, az Colleen Hoover-nek az idei Könyvfesztre megjelentetett könyve; Az egy nap talán. Az a poén, hogy eredetileg meg is akartam venni, de mikor megláttam, hogy van a Trónok harca, akkor a Rubin Pöttyös könyv ugrott.


 10.) Egy könyv a várólistádról, amit nagyon el szeretnél olvasni.

Kegyetlenség arra kérni, hogy csak egyet válasszak ki :P Maradok annál, ami elsőre ugrik be és ez nem más, mint az Ian Gittins közreműködésével elkészített Nikki Sixx életrajz, A heroin-naplók. Ha már szóba hoztam ezt az általam kimondhatatlanul vágyott csodát. Nem akar valamelyik kiadónak a szíve megesni a rocksztárok életrajzán? Lenne igény az újranyomásokra a kommentek alapján, amikbe a könyv után kutatva találtam és rohadtul idegőrlő, hogy egyszerűen NEM lehet beszerezni. A használt könyvektől ódzkodok, de még használtan se szerezhető be magyarul csak röhejes áron. Komolyan nem látja senki, hogy mekkora üzlet lenne megint kiadni? O.o


 11.) Könyvek száma a molyos várólistádon.

A rendezettség kedvéért mind a három listám számállását megosztom veletek.
Mérlegelő lista, azaz azok a könyvek, amiknek a megvételén még gondolkozok : 7db könyv.
Kívánságlista, azaz azok a könyvek, amiket meg szeretnék szerezni: 140 db könyv
Várólista, azaz azok a könyvek, amiket már megszereztem és jelenleg elolvasásra várnak: 12 db könyv

Kihívni nem fogok senkit, mert gyanítom, a molyon rajtam kívül már mindenki kitöltötte ezt a TAG-et. Persze biztos találnék kellő idő befektetésével olyan ismerőst, akinél még kimaradt, de az ilyen nagy, missziós feladatok nem vonzottak túlságosan sose. Forrásmegjelöléssel persze bárki elviheti. ;)

Jó olvasást mindenkinek, aki meg gyakran jár errefelé, ne féljen feliratkozni. Komolyan, nem haragszok érte.
A  kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése