2017. július 1., szombat

Úti célok és programok a tökéletes fiktív nyaraláshoz (Nyári Projekt 1. felvonás)

Helló-helló, ismét! :) A mai naptól kezdve újfent összeáll a Projekthét csapata, új és ismerős arcokkal egyaránt, hogy összedugjuk a fejünket egy nyári szünet, fagylaltok, a szúnyogok, a hőguta és a szinte garantált vízbe fulladás örömére. Éljen a pozitivitás, ami a melegben sem hagy cserben. A magam részéről én mindig is az a típusú ember voltam, aki a strandolós idő hatására csak még inkább bekuckózott a bombabiztos vackába, mint a téli fagyban és, akit sehogyan se lehet kiimádkozni egy zsebkendőnyi napos foltra se. Ezt a hagyományt a későbbiekben se fogom megszakítani, szóval, aki strandos élménybeszámolókra vagy a legújabb bikini trendekre kíváncsi, ne hozzám forduljon... de igyekszek a korlátaimon belül kitenni magamért :D Az első posztban a könyvek világából merítek nyaralási helyszíneket és programokat, szóval úszógumit fel, naptejet kézbe és jó szórakozást! ^^
created by HunHowrse Layout Generator on 2017-07-01 18:35:52

Kószálás a varázslatos Örökhonban
Unják a tengerpartos tájakat? Tele van a be nem csomagolt hócipőjük vele, hogy mindig csak maguk égnek le rák pirosra, míg mindenki más örömmel telve futkározik a napsütésben és eközben aranybarna színt ölt, mindenféle kellemetlen mellékhatás nélkül? Már előre átkozódnak, amikor vízbe teszik a lábukat, mert előre tudják, megint magukat fogják megtalálni a kósza medúzák és a homokba ágyazódott, nyitott kagylóhéjak? Ne keseredjenek el, maguknak sem kell bezárkózva tölteniük a nyaralós szezont, búslakodás helyett utazzanak el Örökhon mesés vidékére! Itt megelevenedik a középkor romantikus hangulata és az Önök kedvenc, gyerekkori tündérmeséi. Sétálhatnak az erdők nemrég megnyitott, garantáltan dólény-mentes övezetében, körbejárhatják az egyik falu idilli piacát, ahol biztosan mindenki megtalálja a szívének kedves szuvenírjét és sötétedés után betérhetnek a fátyoltáncosok fürdőjébe, ahol felfrissülhetnek a szabadban töltött órák után. És ez még nem minden! Ugyanis nem említettem még kedves ügyfeleink, a lovagok Rendházát, ahol találkozhatnak többek között a YA-berkeiben utóbbi időben legnagyobb népszerűségnek örvendő, Budapesten is látogatást tett Kósza lovaggal és társaival, illetve valódi mágusokat is láthatnak az építészet eme páratlan remekművében. Figyelem! A Rendházba a látogatók, - kiváltképpen a hölgyek- csak olyan ruházatban léphetnek be, ami kellően takarja a karokat, combokat, hasakat és elsősorban a bokákat!
(Az utazásra előfizetni On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal? c. regényén keresztül tudnak előfizetni.)


Dothraki lovas túra, Khal Drogo vezetésével
A mozgalmasabb kikapcsolódások kedvelőit se hagyja cserben a Gothic Utazási Iroda és annak munkatársai! Ha hajtja Önöket a tettvágy, csatlakozzanak Khal Drogo Khalasarjához és járjanak be egy igazán vadregényes tájat a Keskeny-tengeren túli területeken, egészen Vaes Dothrak különleges atmoszférájú, ősi városáig! Az iroda biztosít Önök számára egy szívós lovat és egy dothraki szótárat, de ha bármilyen nyelvi nehézség adódik, akkor se keseredjenek el, a Khalasarral több segítőkész tolmács is utazik, a nap 24 órájában a rendelkezésükre állva. A kezdő lovasok hátrább haladhatnak a szekerek közelében, hogy biztos kényelmes tempóban utazzanak, akikben viszont elég rátermettség munkálkodik, akár közvetlenül a Khal mögött is lovagolhatnak, a vérlovasai között. A csoport sötétedés előtt pár órával táborozik le egy kellemes, sík vidéken, majd kora reggel kel újra útnak, hogy pontosan követni lehessen a programot. Az alapmenü lóhús, dothraki módra fűszerezve és sütve, de ha valakinek nincsenek ínyére ezek a vad ízek, az útba eső kisvárosok piacain is feltankolhatják a bendőjüket és szerezhetnek plusz ellátmányt, ameddig a harcosok fosztogatnak. Ezen kívül felhívom minden érdeklődő figyelmét, hogy ALAPOSAN olvassák át a mellékelt katalógust, hogy tisztában legyenek a dothraki szokásokkal, amikhez minden résztvevőnek kötelessége igazodni. Aki netalántán tiszteletlenül viselkedik a Khaleesivel, a kihágás nagyságától függően, az határozatlan ideig lábbusszal folytatja az utat a Khalasar legvégén vagy lefejezésre kerül- az utóbbi esetre 1000-ből, ha 1 alkalommal adódik példa. Továbbá, mivel a Khal és a Khaleesi szeretik az intim együttléteiket a nyilvánosság előtt intézni, nyomatékosan kijelentem, kiskorúaknak még szülői kísérettel is tilos részt venni az úton!
(A túrára George R. R. Martin: Trónok Harca c. művének a segítségével tudnak jelentkezni, az esetleges további kérdéseiket is ott tudják feltenni)

Csoportos városnézés Bulikov tartományaiban
Bolondulnak a történelemért? A világa összes, történelmi jelentőségű nagyvárosát bejárták és valami újra, szokatlanra, felderítetlenre áhítoznak? Akkor ne habozzanak és jelentkezzenek az Ashara Komajd által vezette, „Ismert meg Bulikovot” turistacsoportba! Az ifjú hölgy éveken keresztül tanulmányozta behatóan a hely történelmét, illetve Szajpúr legjobb iskoláiban tanult, nála jobban senki sem tudja bevezetni Önöket az úti célok elveszett isteneik mitológiájába! A pontos adatokon kívül érdekes történetekkel gazdagodhatnak, megismerhetik az egyes istenek követőinek a szokásait, az isten jelképeit és szemügyre vehetik, sőt meg is mászhatják a tériszonnyal nem küszködők az Istenek városának utánozhatatlan panorámát nyújtó lépcsősorait. Ha szerencséjük van, akár testközelbe kerülhetnek a régi, virágzó Bulikovval is, ahol még éltek az istenek és az általuk teremtett csodák sem szívódtak fel. A misztikum rajongói valóra válthatják az álmaikat! A Szajpúr és Bulikov között fennálló történelmi ellentét miatt a helyiek bizonyára kifejezetten barátságtalanok lesznek a csoport tagjaival… de Sigrud, a drejling harcos megvédi Önöket akkor is, ha a bulikovi lakosok okoznak bosszúságot és az előre nem látható, szörnyek által generált problémákat is orvosolja. Az egyes utak befejeztével a helyi Nagykövetségen korlátlan mennyiségű tea várja Önöket, esténként pedig maga az idegenvezetőjük gondoskodik róla, hogy egzotikus fogásokhoz jussanak. Nem feltétlenül… de előfordulhat, hogy a városnézés alatt a csoporthoz csapódik egy jóvágású, sántikálva járó, vörös úriember, aki egyaránt környékezheti meg a hölgyeket és az urakat is. Ha kellemetlenséget okoz Önöknek, azonnal forduljanak az idegenvezetőjükhöz és ő örömmel elzavarja.
(Havonta indul új csoport a létszám pedig korlátozott, így az érdeklődők minél hamarabb ragadják meg a lehetőséget, Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa c. dark fantasyjával)

Csodálják meg az árnyvadászok birodalmában, Alicante festői üvegtornyait!
Igen, bizony mind jól látnak, az idei nyáron egy emberi ésszel szinte felfoghatatlan lehetőség nyílik meg a mondénok előtt is! Nem csalás, nem ámítás, halálos sebek, természetfeletti lénnyé változás és utólagos emlékeztet törlés nélkül bejárhatják a híres-nevezetes Üvegvárost! Az ottalvós küldetésektől ódzkodók számára ez a tökéletes kikapcsolódás, ugyanis a mondénok, alvilágiak és árnyvadászok közötti egyezmények nem teszik lehetővé, hogy természetfeletti felmenőkkel nem rendelkező egyének, 24 óránál hosszabb ideig tartózkodjanak Idrisben. Az indulás kora hajnalban történik a megnevezett városok (New York, London, Los Angeles, Peking, Párizs, Kairó) Intézetének az udvarán. A Portálon Magnus Bane boszorkánymester segítségével kelhetnek át az árnyvadászok földjére, a gyakorlatlan/eltévedt utazók összegyűjtéséért további boszorkánymesterek és árnyvadászok felelnek, több csapat is állomásozik Idris határainak a mentén, hogy biztos ne kallódjon el senki. Az üvegtornyokról a csoportot vezető árnyvadász árul el bővebb információkat, de az alapismereteket a mellékelt prospektusban is megtalálhatják. Fényképek készítésére csak hagyományos készülékkel van lehetőség, ugyanis a digitális fotómasinák és a telefonok megzavarják Alicante tornyainak a működését és az senkinek se hiányzik, hogy a csoport nyakára jöjjön egy démonhorda… Illetve abban az időszakban, amikor a nap magasabban jár, az sem kizárt, hogy a tornyokról visszatükröződő fény kisüti a telefonokat. A tornyok tövében ajándékboltos bódék várják az érdeklődőket, többek között rúnás kulcstartókat, Alicante tornyait formázó hűtőmágnest és mini-makettet tudnak ezeken a helyeken beszerezni. A nap vége felé összegyűlik a csoport a dombok környékén egy beszélgetésre Clary-vel, Jace-szel és a Klávé egyik képviselőjével.
(Az ajánlat csak ebben az évben, július és augusztus között érhető el, a Portálhoz szükséges jegyeket és az Idrisbe szóló turista bérletet a CassandraClare: Üvegváros c. műben foglalhatják le)

Előre hozott Skorpió Vágta, Thisby szigetén
Az esemény alapvetően november elsején kezdődik meg, de a sziget vezetése ezúttal az idegenforgalom fellendítése érdekében előre hozta a világhírű megmérettetést július végére! Csodálja meg a part biztonságos, elkerített páholyaiból, ahogy a vad szépségű, legendás, capall uisce lovak előgaloppoznak a tajtékzó vízből és a bátor szigetlakók megkezdik a befogásukat a versenyhez. A páholyok környékén éjjel-nappal helyi művészek posztolnak, akik lélegzetelállító olajfestményeket készítenek a paripákról az Önök megrendelésére, ezen kívül annak sincsen semmi akadálya, hogy videofelvételt készítsenek eme páratlan lényekről. A külföldi vendégeknek szigorúan tilos megközelíteniük a parton csatangoló tengeri lovakat és a versenyen sincs lehetőségük indulni a megfelelő képzettség hiányában! Amennyiben valaki mégis érintkezni óhajt ezekkel a lenyűgöző bestiákkal, jelentkezzen Sean Kendricknél és ő bizonyosan időt szakít rá, hogy megsimogathassák Corr nevezetű vörös csődörét, ha a hátas megfelelő hangulatban van a találkozáshoz. A versenyre nem kell külön jegyet váltani, az utazás költségeinek a rendezésével azt is megvásárolják, illetve a pokrócok és italok is részét képezik az árnak, amelyekre a kora hajnalban kezdődő Vágta nyomon követése közben szükségük lehet. Mielőtt rászánják magukat az utazásra, kérem nézzék végig a balesetvédelmi oktatásról szóló videót, hogy ne érje Önöket meglepetés, ha a közelükbe férkőzne egy capall uisce a szálláshoz menet vagy a verseny helyszínére indulva!
(A programról Maggie Stiefvater: A Skorpió Vágta c. regényében tudhatnak meg még többet és ezt a kötetet használva vághatnak bele az utazásba is.)

Ti melyik utat próbálnátok ki a listáról? Hova ugranátok el egy rövid nyaralásra az esetlegesen kifelejtett helyek közül? :) Ne habozzatok használni a komment szekciót, nem tartalmaz a mai napon piranhákat, ígérem :D

Nemsokára újra jelentkezek, addig is kellemes nyarat és ne féljetek, valahogy csak túléljük a hőséget is.


A  kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01
A projekthét résztvevői (A fantasztikus képért köszönet Sol-nak ^^ ) :
@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

2 megjegyzés:

 1. Az Alicante-i út nagyon csábítóan hangzik. MIkor indulhatok? :D
  Nagyon jó bejegyzés lett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első csoport e hónap közepén fog indulni, augusztus végéig folyamatosan elérhető a lehetőség :D
   Köszönöm ^^

   Törlés