2017. július 5., szerda

Közös interjú a nyári projektben fuldokló bloggerekkel (Nyári projekt 2. felvonás)


Szép estét, kedves olvasók ^^ A Szahara Hentesbárdos Gyilkosa, avagy a tikkasztó hőség és drága ikertestvére, a "nyomott meleg" kis színes, napernyős szívószálakkal szívták ki belőlem a frappánsságot és nem mellesleg az életkedvet, így körmönfontabb kísérőszöveg nélkül ezúton bejelentem, hogy pár napos inaktivitás alvásban, kanapén/ágyon/padlón döglődésben megmutatkozott, tevékeny szünet után meghoztam a kilenc napos Summer Projekt második fordulóját. A már hagyományossá vált, résztvevő bloggerek által összeállított interjú kérdéseire adok választ a lentebbiekben.
created by HunHowrse Layout Generator on 2017-07-05 15:52:37,

                 AniTiger kérdése

Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért?

Nos, ha nagyon humoros kedvemben lennék, akkor  egy olyan kisgyerekeknek való műanyag lapú/rágható, fürdős könyv címét keresném ki a netről, majd írnám be ide... :D A humorzsákot félrerakva viszont a Légy jó mindhalálig-ot választanám, mégpedig azért, mert azt cseppet sem sajnálnám, ha megúsztatnám, se a tartalom, se a borító miatt.  Ráadásul olvasás közben amúgy is két oldalanként vízbe akartam fojtani a főszereplőt, így ez a vágyálom is teljesülne. ':D A kétbalkezességemet ismerve meg nem sok időt kéne az olvasásával töltenem, két perc után bele lehetne vágni a dolog sűrűjébe vagy a mély vízbe?

         Perpetua és Indie kérdése

Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra?

Lássuk csak... azon kívül, hogy ne oldjam fel az ujjaimról csöpögő izzadtsággal a nyomdafestéket a lapokon... el szeretnék olvasni júliusban és augusztusban is minimum 5-5 könyvet. Erősen hangulatfüggő átlagban, hogy mibe kezdek bele, így címek terén nem említek semmit, annyi 100%-os, hogy a Méreghercegnő után az első "recim" fog következni ^^

DeTénylegCsakSimán Dorka kérdései

Táborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében?

Álljon a csapat mondjuk... Lena Morrisseyből, Anne Rollinsból, Evelyn Thomasból, Jimmy Ferrisből, Mal Ericksonból, David Ferristből és Ben Nicholsonból, azaz a Stage Dive bandából és a barátnőikből. Ha már mókáról/buliról van szó, akkor nyomassuk nagyban; rocksztárokkal fogok táborozni :D Talán a srácok odacsempészik a faházunkhoz Joan Jett-et, Jen Ledger-t, Slash-t, Alice Cooper-t, Nikki Sixx-et, Synyster Gates-t és Marilyn Manson-t is és, akkor indulhat az aláírásgyűjtő hadművelet ^^ Az már más kérdés, hogy a borítékolhatóan deszkarecsegtető hangerejű zene miatt a táborvezetők egy éjszaka után kihajítanának minket, de addig is emlékezetes lenne az élmény :D

Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat?

Most komolyan soroljam fel mindet? Ősz lesz, mire befejezem a listát! xD Megpróbálom öt személyre szűkíteni a limitet és így lakatlan szigeti túlélőtáborba száműzöm a Projekthét által rám ruházott hatalomnál fogva; Tessa Gray-t a Pokoli szerkezetekből, Oliviát a Rajtam áll-ból, Elenát a Bittenből, Ezekiel Cross-t A halhatatlanság szabályaiból és Mia Miltont a Gombnyomásra 1-ből. Plusz egy személynek, ha nem javul a helyzet, akkor a jelenlegi olvasmányomból Evangeline Greene is csatlakozik majd a Tökkelütött Osztaghoz.

                 FairyDust kérdése

Ha adott lenne egy Hawaii 2 hetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt(különböző könyvekből), kit vinnél és miért?

Hármat? Ha magammal vihetem az ACOTAR-ból Rhyst, akkor nincs is már szükség arra a másik két emberre, ellennénk mi kettesben is... :'D Ha mindenképpen szükséges még 2 db résztvevő, akkor magammal viszem rajta kívül Lisbeth Salandert és Tyrion Lannistert. Mire visszaérünk lehet, hogy kész lesz a tökéletes tervünk a világ leigázására is...de jószívűek leszünk, ígérem xD

                    Sol kérdése

Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?

A fürdőruhát, a naptejet és a strandtörölközőket, mert ha viszek magammal könyveket, akkor puskával se lehet majd kikergetni a tengerpartra.

                 Vikcy3 kérdése

Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?

Nincs ilyen, nálam a nagyszabású utazások kimerülnek abban, hogy elugrok a Könyvhétre vagy a Könyvfesztre, országon belül koncertre. Nem vagyok utazgatós típus és egyelőre nem futottam még bele abba a könyvbe, ami úgy írt le egy valós helyet, hogy kedvem legyen változtatni ezen.

                  molly kérdései

Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád?

Legyen a Grisa-trilógia színhelye, Ravka. Ez szigorúan véve egy alternatív Oroszország, ami azt jelenti, többnyire hűvös az időjárás, ezért tökéletesen megfelel az én meleg gyűlölő hőérzékelőimnek. Talán össze tudnék futni ott az Éjúrral is... :D Illetve megleshetném valamelyik legendás lényüket.

Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra?

Mint pár kérdéssel fentebb írtam, nem vagyok utazás-guru csak fiktív téren, ezért nyaralni se megyek, számomra a legjobb nyári kikapcsolódás az, ha a négy fal között lehetek a laptopom és a könyveim társaságában. Ha viszont mennék... akkor 10-nél kevesebb elcipelésével nem érném be.

        Valentine Wiggin kérdései

Melyik az a teljesen fiktív ország vagy hely, ahová szívesen elutaznál?

Az előző kérdező első kérdésére adott válaszom, azaz Ravka benn marad a kosárban, de az ACOTAR sorozat Night Court-ját is szívesen megnézném. Nem kizárólag, de java részt Rhysand darling miatt is xD

Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem. Kedvenc történelmi regényed?

Imádom a történelmet, mindig is az volt a kedvenc tantárgyam, de kifejezetten történelmi regényt nem olvastam és hacsak nem tetszik meg nagyon egy ilyen fülszövege, akkor nem is fogok. A történelmet szeretem, de a beszűkült, földhöz ragadt gondolkodást rühellem.

Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba?


Program-ügyileg a könyvtár mellett döntök, útitársul pedig Khal Drogót választom a Trónok Harcából *.* Ő a kedvenc szereplőm a szériában, így alapból szívesen fogadnám a társaságát, másrészt pedig szükség lesz a shekh ma shieraki anni-m izmaira, a kikölcsönözendő könyveim hurcolásához... :D

              csokitorta kérdése

Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?

A Projektnyitó posztomban is megemlített Ashara Komajdot, A lépcsők városa c. könyvből, rettentően okos a nő, egy történelmi archívumból se juthatnék több információhoz az adott helyet illetően.

                Beatrice8 kérdései

A szüleid/barátaid/családod megelégelték, hogy mindig olvasol, ezért megtiltják, hogy a közös nyaralásotokra vigyél könyvet. Milyen reakcióra számíthatnak tőled?

Kitagadásra? Azok az emberek, akiket a barátaimnak, a családom tagjainak tartok tiszteletben tartják, hogy szeretek olvasni, úgy fogadnak el,amilyen vagyok, hogy sokszor hiába adogatnak nekem, nincs semmi válaszreakció, mert a könyvemre figyelek és más szempontból se fordulna meg soha a fejükben "megtiltani" nekem valamit. Ezen kívül ugyebár nem rabszolga vagy alkalmazott vagyok, hanem totálisan egyenrangú fél, akivel többnyire lehet értelmesen beszélni. Egy olyan személlyel szemben, aki képes lenne eltájolni a legkedvesebb időtöltésemtől, sosem tudnék akkora bizalmat és megbecsülést tanúsítani, hogy a családtagomnak vagy barátomnak nevezhessem, ergo nem is lenne ott a közös nyaraláson :P

Melyik könyvet vinnéd magaddal egy világ körüli nyaralásra?

Valószínűleg azt a két kötetes, részenként 800 oldalas Poe összest venném meg az alkalomra, amivel már vagy 4 éve szemezek a könyvesboltban. :)

           M_Annie_99 kérdései

Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?

Megint kénytelen leszek kötözködni egy kicsit, amit senki se vegyen magára, amikor az iskolában is volt valamilyen, Mit tennél X helyzetben? kérdéssor, akkor is hozzácsaptam egy + saját választ a bekarikázható megoldásokhoz. Egyikből sem. Ha elkezdek valamit írni, akkor azt azért teszem, mert van egy saját ötletem, amit a meglátásom szerint egész jól ki is tudnék vitelezni és amihez nincs szükségem innen-onnan, más írásából összelopkodott ihletforrásra/útmutatóra/mintára.

Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet?

Hm...hm... fogas kérdés. Könyves szerelmeket felsorolni nem nagy kunszt, hiszen ott van Rhys, Éjúr és Rule... De olyat mondani, akinek szerelmes levelet írnék, kiteregetve a nyálas, beszívott egyszarvúkkal teli érzelmeimet? :o Előbb öntené el a víz a Roxforti birtokot, minthogy ilyen személyt találjak. Nem lehetne passzolni vagy telefonos választ kérni? Légyszi, légyszi... A teátrális megnyilvánulások intézése nagyon nem az én asztalom, sanszos, hogy azt is tolakodásnak venném, ha nekem küldenének ilyet...  A Szulejmán sorozat alatt is becsavarodásig forgatom a szemeimet, ha hasonló leveleket olvasnak fel, nem csípem a nyálas szövegeket.  Ha pedig fogékony lenne egy ilyen levélre a másik fél, akkor írjon ő és talán leszek olyan előzékeny, hogy nem kapom fel rajta a vizet. Meg, ha már itt tartunk, miért nem Ő nyit alapból felém?? Ha arra vár, hogy én írjak neki, akkor alapból elfeledhetjük egymást, nem szeretem a határozatlan, mamlasz fiktív pasijelölteket, akik arra várnak, hogy belerepüljön a sült hippogriff a szájukba. "~.~ Van bennem annyi önérzetesség, hogy ne én álljak neki pitizni, görcsbe rándult gyomorral várni a pozitív visszajelzést.

               Judy22 kérdései

Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?

Tudom, hogy gasztrológiai analfabéta vagyok, de a fagylalton kívül nem tudom, mi minősül konkrétan nyári ételnek. A voksomat tehát a csokis-citromos-karamellás fagyi mellé teszem csokiöntettel és manduladarabokkal, akit pedig meghívok ennek a csodának az elfogyasztására, az Lady Alexia Maccon a Szívtelenből, ő értékeli a hasonló fogásokat :D

Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban?

Általában forma-forma a helyzet, de előfordul, hogy nyáron egy hangyányit kevesebbet olvasok ilyenkor, aminek az az egyszerű oka, hogy a förtelmes időjárási tényezők miatt több kedvem van aludni, mint bármilyen fizikai vagy szellemi munkát igényelő tevékenységet végezni.

Mit szeretsz legjobban a nyárban?

Nagyon fogtok röhögni vagy fogjátok majd a fejeteket, de per pillanat semmi sem jut eszembe, amit szeretnék a nyárban. Egy évszakot imádok nagyon, a telet, a többivel szemben eléggé közönyös vagyok a pozitívumokat nézve... talán az, hogy nonstop nyitva állnak az egymás orrában-szájában felállított fagyis bódék.

Nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön?

Szúnyogok, darazsak, napszúrás, leégés, forróság, jégkrém, napernyő, fesztivál, vihar, ventilátor.

                 Niitaa kérdései

Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel?

Dezne Cross, Lisbeth Salander, Penryn Young. Mindhárman vagány, odamondós csajok, ketten szeretik az extrém zenéket is, úgyhogy vitatkozás és zenehallgatás mindenképpen a program része lenne, egy gyilkos párnacsatával megspékelve. ^^

Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót!

Jól jelképezi azokat a bravúros égszakadásokat, amik a múlthónapban rendre megszakították az értékelésírásaimat.

Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet?

A válasz továbbra is változatlan: Rakvába mennék el és élvezném, hogy körülöttem mindent jég és hó borít.

                Virág kérdései

Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :)

Túlélni a megelevenedett poklot, amit mások ideális időjárásnak csúfolnak, ki szeretnék olvasni a fennmaradó időben 10 könyvet, eljutni a saját könyvemben a 250. oldalig és feltett szándékom eljutni Dan Wells dedikálására/találkozójára, ami a Fumaxos csapatot idézve augusztus 7.-ei hetén lesz, ha nem jön közbe semmilyen katasztrófa :D

Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestőzenét képzelnél az utazáshoz?

Ismét kizárólag a rock zene berkeiben maradok és a Green Day-től a Holiday-t, illetve Bon Jovi-tól a Born To Be My Baby-t választom :3


           BarbyMalik kérdései

Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?

Az Ismeretlen Férfit az Alvó óriásokból, lenne hozzá jó pár kérdésem, miután volt pofája majdnem 300 oldalon keresztül olyan szinten titokzatoskodni, hogy konkrétan semmit se lehetett megtudni róla azon kívül, mennyire észbontó a stílusa...

Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe?


Abból kiindulva, hogy semmi pénzért se olvasnék a szabadban, pláne szép időben, egy se. Fenének van kedve és indíttatása elriasztgatni a darazsakat meg dongókat, közben meg még az erőszakosan nyomuló macskás is megakadályozni abban, hogy véletlenszerűen belé harapjon a lábujjaimba, miközben még olvasok is... xD Ha valami csoda folytán eléggé cseppfolyóssá olvadna hozzá az agyam, hogy kivigyek az udvarra egy könyvet, akkor On Sai-tól a Miogin bázist választanám, mivel egy vékony kiegészítő kötetről van szó, hamar végzek vele és kevesebb rá az esély, hogy megsérüljön :)

Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?


Karen Rose-tól a Közelebb, mint hinnédet. Különösebb oka nincsen, egyszerűen csak vár rám már pár hónapja a polcomon és a hossza is rendkívül ígéretesnek tűnik :D

Gothic01 kérdései, azaz az én kérdéseim

Ha egy meglepetésutazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmijaid becsomagolását és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól?

Elsőre Varen Netherst akartam írni a Nevermore-ból "bőröndtömőnek", mert hasonló az öltözködési stílusunk és nagyon okos a csávó, tehát valószínűleg nem pakolna be minden felesleges vackot, amivel nem tudnék mit kezdeni, de aztán néhány korty vízzel később realizálódott bennem, hogy fehérneműre is szükségem lesz... És bármennyire is kedvelem Varen-t... a bugyijaim meg a melltartóim között, azért inkább ne kotorásszon. xD Problémamentes csomagolóként Cara Sweeney-t választom az Elválasztvából, ha már elutazott egy idegen bolygóra is, bizonyára nem okoz majd neki gondot összegyűjteni, amire szükségem lehet :) Akit szükség esetén vérebekkel is elkergettetnék a bőröndjeim közeléből, az Umbridge lenne a Harry Potterből, még képes lenne teletömködni a táskámat mindenféle rózsaszín förmedvénnyel T.T

Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget?

Lucöt csörgetném fel a Luxen sorozat földönkívüli, tinédzser maffia főnökét, se perc alatt megszorongatná a megfelelő embereket a megfelelő helyeken annak érdekében, hogy legyen egy kifogástalan állapotú hely, ahol alhatok, ember, aki elvisz oda és korlátlan mennyiségű kaja az éjszakára.

Ennyi lett volna az interjú, amit a Projekthetesekkel összeállítottunk, most sprintelek is a konyhába, hogy feltankoljam magam egy adag lángossal. A napokban további posztokkal jelentkezek még és ne felejtsetek meg benézni a többiekhez is ;)
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

A Projekthét résztvevői:

@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése