2017. május 8., hétfő

Jósnak születtem! (Cenzúráztak part. 2)

Helló-helló! Ma hajnalban publikáltam egy posztot (ha még nem láttátok és kíváncsiak vagytok rá, megnézhetitek ITT), amiben kifejtettem, hogy hogyan keveredtem vitába a starity egyik cikkírójával/moderátorával, majd, hogy ez a bizonyos cikkíró, hogyan törölte ki minden ok nélkül a normális hangnemben leírt hozzászólásaimat. Nos, az illető úgy döntött, hogy ez nem volt elég gyerekes betartás, a jóvoltából le is tiltottak holnapig az oldalról...

Az előző bejegyzésem vége felé megemlítettem, hogy biztos törölnek majd vagy letiltanak azért, mert ellent merészeltem mondani többszörösen is ennek a moderátornak, ha nem is kerültek elő semmilyen finom káromkodások és nem tettem ő magára vagy a munkájára semmilyen degradáló megjegyzést. Leírtam, de azért még én se gondoltam komolyan, hogy a vitapartner ennyire éretlen... nem fordult meg a fejemben, hogy viccen kívül elindít egy ilyen kis majd én megmutatom, hol a helyed hadjáratot. Erre délután egy óra körül, amikor a molyos frisseim és a Goodbye Agony statisztikájának átböngészése után felnéztem a starity-ra, mi fogadott?
Ez a gyönyörű üzenet:

Először csak felröhögtem, de aztán a nevetségesség falán áttört a felháborodás is. Szabálysértés? Milyen szabályt szedtem meg? Azt, hogy nem szabad vitatkozni a moderátorral, ha hülyeségeket ír és nem akarja belátni? Azt, hogy nem szabad szó nélkül hagyni, ha minden ok nélkül elküldik az On Sai-féle Szürke szobákba a hozzászólásaidat? Ha igen, abban az esetben: igen, vétkeztem! Hozhatjátok a köveket meg az ásót és a vasvillát! -.- Meg, ha már itt tartunk, mi ez a kitiltási időkeret? Nem tudom, mi alapján szabnak ki büntit, de józan paraszti ésszel végiggondolva egy egy napos eltávolítás után, aki káromkodva fröcsög és felfordulást csinál mindenhol, az majd kis angyalként viselkedik, amikor visszaveszik? Na, ugye, hogy nem.  A netes JÁTÉKOKNÁL is minimum 1 hónapra tartják távol az ominózus embereket az oldaltól. A véleményem szerint ez csak egy szimpla betartás, aminek nincsen alapja, különben nem egy napos kitiltást kaptam volna, hanem valamivel hosszabbat. Ha nem is egy hónaposat, de egy heteset, pár heteset biztosan.

Oké, azt nektek töredelmesen bevallom, hogy azért egy kicsit pofátlan voltam... ennyi minden után csoda? mert az előző bejegyzésemet kitettem a starity-s profilomra. Persze nem úgy, hogy belinkeltem, hanem szimplán a "legfrissebb bejegyzés érkezési ideje" felirat mögé beírtam a megfelelő dátumot, aztán egy sorral lejjebb azt, hogy ma az igazságtalanságról írtam. De honnan jöhetett volna rá a kedves cikkíró, hogy szenteltem a személyének egy bejegyzést és, hogy azt valamilyen formában meg is jelentettem a profilomon, ha nem lenne rám a normálisnál jobban kiéleződve? Hát, sehogy. Minden nap tanul valami újat az ember, ugyanis a magam részéről korábban azt hittem, hogy ez a magatartás a homokozókon kívül már nem módi.

Hajnalban még egyszer felnéztem a cikkhez és elmondom nektek, mi történt. A felhasználók elkezdtek kiállni mellettem, ameddig volt lehetőségem nyomon követni az eseményeket, addig két ember is bepötyögte, hogy nekem van igazam és, hogy akármit mondd a cikkíró, a Stage Dive az igenis egy rockbanda és nem egy fiúbanda. Valószínűleg most ők is kényszer-szabadságra lettek küldve. Ezek után nem merült fel a cikkíróban, hogy saját magát teszi nevetségessé azzal, ha letilt valakit, aki bár az ő szemében egy rohadtul nagy szálka, de a felhasználók igazat adnak neki? Nem számolt az esetleges közvéleménybeli következményekkel? Hogy úgy fog megmaradni a cikket elolvasottak szemében, mint egy olyan ember, aki nem csak hibás adatokkal dolgozik, de el is takarítja azt, akinek ez feltűnik? Ezzel a kis akciójával szerintem nagyon is sokat veszített a jó híréből... De nagy eséllyel ez őt nem zavarja. Vagy nem jutott eszébe. Mindegy is, ha engem kérdeztek, mert ez szintén nem egy korrekt eljárási mód.

Ebben a letiltásos esetben pedig tudjátok mi a legdurvább? Hogy a valóban minősíthetetlen hangnemmel véleményt nyilvánító emberek ellen pedig nem tesznek semmit. Emlékeztek a Kék Bálnás esetre? Na, megjelent arról is egy cikk és rengetegen tettek közzé, minden értelmi és érzelmi intelligenciát, illetve empátiát nélkülöző, "aki ilyen hülye, az dögöljön meg" és társai típusú megjegyzéseket. Egy bizonyos ember óriási cirkuszt is rendezett, amiért voltak, akik szerint nem normális dolog rögtön vágóhídra kívánni a depressziósokat. Valamivel korábban meg ott volt az Angelina Jolie- Brad Pitt és az Amber Heard - Johnny Depp válás. El tudjátok képzelni, miket hordtak össze a két színésznőről a párosok férfi tagjainak a rajongói? Annyit elárulhatok, hogy az elmebeteg és a kurva voltak  a legfinomabb kommentek, amik mögé véres fűrésszel hadonászó emoji-t társítottak. És, akik folyamatosan hasonló ócsárolásokat tettek közzé, azok nem kaptak semmit. Szóval újfent megkérdezem: Mi a jó élet ez a kettős mérce??

De van pozitívum is ebben a majomparádéban, skacok! Úgy néz ki, hogy jósnak születtem! :D Leírtam valamit hajnalban és délutánra már be is jött! Mi ez, ha nem valamilyen különleges tehetség? Szóval mostantól megnyílt Gothic Fleur jósdája, nyugodtan jöhettek a kérdéseitekkel, a vaskalapos moderátorok viselkedési mintája a specialitásom! :D Zárásként egy valamit tudok tanácsolni a jelenlegi és jövőbeli starity-s felhasználóknak, "a
mikor a Nap nyugaton kel fel és keleten nyugszik le, amikor a tengerek kiszáradnak, és a hegyeket elfújja a szél, mint a falevelet..." csakis akkor álljatok le vitatkozni a karhatalommal, ha félitek a halált. Korábban semmiképpen! Mert a végén annyi esélyetek se lesz a visszatérésre, mint Khal Drogónak a Trónok harcában.

Gothic Fleur voltam, közellenség és kényszeres kötözködő.

2 megjegyzés: