2017. április 4., kedd

Book Tag: Zenészek a rock 'n' roll és a metál világából (Book Tag #16)

Sziasztok! :) Mint, látjátok, ismét roppant kreatív hangulat uralkodott el rajtam, avagy megszállt a Book Tag készítés ördöge vagy angyala, kinek-melyik tetszik jobban és a végeredmény a Rock és Metál számok Book Tag, illetve a Zártosztály Book Tag után egy le sem tagadhatnám a zenei megszállottságomat rock 'n' roll központú tag lett! :D Arról több napon keresztül tudnék áradozni, miért is rajongok sokakért a megemlített emberek közül például Joan Jett-ért, Slash-ért, Nikki-ért, Alcie-ért és... jó-jó, leállok vagy, hogy miért imádom ezt a műfajt, de valószínűleg nem kíváncsi senki momentán a hosszas nyáladzásomra,rettegjetek, valami idevágó világnapon talán megteszem egy bejegyzésben. A június 21 szimpatikusnak is tűnik úgyhogy a lovak, akarom mondani a húrok közé is csapok ^-^


created by HunHowrse Layout Generator on 2017-04-02 19:47:09
 1.)                             Slash

A Guns N' Rosesben nyújtott teljesítménye által bolygónk minden eldugott szegletében ismertté vált szólógitáros úgy ismerkedett meg 13 éves korában az egyik barátjával, akivel azóta is nagyon jó kapcsolatot ápol, hogy el akarta kötni a fiú biciklijét.

Válassz ki az olvasmánylistádról egy könyvet, amiben hasonlóan abszurd első benyomással/ benyomásokkal indult két szereplőnek a barátsága!
A Breakable az a könyv, ami kapásból eszembe jut erről a meghatározásról, Boyce eleinte mindent megtett, hogy megkeserítse Landon mindennapjait az iskolában, de miután egyszer jól összeverekedtek, legjobb barátok lettek.

2.)                         Jen Ledger
A Skillet bűbájos dobosa minden koncerten emberfeletti teljesítményt nyújt, egyszerre dobolja le a pörgős ütemeket és énekel ki olyan tiszta hangokat, ami sokaknak stúdióban sem sikerül. A strapabírását bizonyítja az a dobolási "verseny" is, amiben iskolás korában vett részt, több diáktársával 50 órán és tizenöt percen keresztül megállás nélkül doboltak.
Melyik volt eddig a leghosszabb könyv, amit kiolvastál ebben az évben?
Stephen King-től a 11.22.63. , ami 856 oldalával nem csak az ebben az évben olvasott regényeim közül a legvaskosabb, hanem magánkönyvtáram összes tagját is lepipálja.

3.)                           Ville Valo

Az idei, nyári turnéjuk után feloszló HIM frontembere és egykori kedvese, Jonna Nygren kapcsolata kimeríti a viharos fogalmát, számtalan veszekedésük közül az egyik kórházzal végződött, a zenésznek beszakadt a dobhártyája.
Mutass be egy könyves párost (főszereplők és mellékszereplők egyaránt lehetnek), aminek a tagjaira szintén nem jellemző a békés problémamegoldás, a vitáik kimenetele többnyire katasztrofális!
Bár a New Adults regények rengeteg drámakirályt és királynőt szabadítottak a gyanútlan nagyvilágra, de a műfaj egyik párocskája  sem olyan veszedelmes, mint On Sai: Calderon sorozatának Elena grófnéja és Enterno Ferrerója. Calderon szüleinek összezördülésekor megszokottak a szúrt sebek, a gyilkos mérgek (természetesen csak lassan ölők) és a lángba borult luxusvillák... :D

4.)                       Jacoby Shaddix

A Papa Roach frontembere és testvére is egy A.D.D. nevezetű betegségbens szenved, aminek az egyik legfőbb tünete többek között a hiperaktivitás.

Mondj egy igazán pörgős regényt, aminél csak kapkodtad a fejed, olyan gyorsan követték egymást az események!
A Melissa Landers billentyűzetéből/tollából származó Összefonódva az a könyv, amit a pörgősséggel jó darabig össze fogok kapcsolni. A sorozat korábbi köteteihez mérten feltűnően rohanóra vette a figurát benne az írónő.

5.)                     Michael Paget

A Bullet For My Valentine gitárosa az évek során belekeveredett néhány kínos helyzetbe, saját elmondása szerint viszont az viszi a pálmát, amikor Crazyfists-szel lezavart turnéjukon  a 4  words közepén belelépett a színpadon egy lyukba és hanyatt esett- a gitárja össze is tört.

Eleveníts fel egy kínos szituációt, amibe az egyik olvasmányod főszereplője került!
Feyre, a Tüskék és rózsák udvarának főhősnője egyszer éjszaka a Tavasz Udvaránál látta az apját a szobájából és rögtön rohant ki hozzá, az udvaron beszélt is hozzá, de hiába szólongatta, nem reagált. Mielőtt az udvaron kívülre is követte volna Feyre, megérkezett Tamlin és elmondta a lánynak, hogy nem az apját látta, hanem egy pukát, egy veszélyes lényt, ami képes víziókat kelteni és azt láttatni az emberekkel, amire vágynak. Jóval később derült fény a szituáció kínos oldalára is... miszerint a Tavasz Udvarának jó pár lakója végignézte a jelenetet... :D
Ide vágó idézet:

"– Azt akarjátok mondani, hogy amikor a puka után rohantam egyszer….
– Akkor volt közönséged- fejezte be Lucien helyettem a mondatot. Azt hittem, hogy nem keltettem semmi feltűnést, miközben lábujjhegyen haladtam el olyan tündérek mellett, akik valószínűleg majd belehaltak a röhögésbe egy hallucináló, vaksi ember miatt." /266. oldal/


6.)                      Mick Jagger

A Rolling Stones énekese és ezáltal a világ talán leghíresebb rocksztárja mindig jó tanuló volt, a középiskolát is eredményesen zárta le, majd ösztöndíjat szerzett a London School of Economics-on, ám az intézményt egy éves hallgatóság után otthagyta és a zenei karrierjére kezdett koncentrálni. A bandáról szóló, Az igaz történet c. könyvben azt nyilatkozta, hogy a szíve mélyén mindig is énekes volt.
Nevezz meg egy könyvkaraktert, aki megszakította azt az utat, amin a tanulmányai szerint haladt és valamilyen más foglalkozást választott!
Evelyn a Taktusból az apja elképzeléseit követve, építésznek tanult, de sosem érzett magában akkora rajongást és elköteleződést a szakma iránt, mint ami David-et fűzi a zenéléshez. Végül egy kávézóban vállalt állást baristaként és ezt a munkát már nagyon élvezte :)

7.)                          Sid Vicious

A '70-es évek legmeghatározóbb punk bandájának, a Sex Pistols "arcává vált" zenész tehetsége mindig is megkérdőjelezéseket és vitatémákat eredményezett, még Sid rajongói is elismerik, hogy nem igazán tudott jól játszani egy hangszeren sem. Mégis a mai napig óriási közönség kedvenc a személyisége és a Nancy Spungenhez fűződő "legendás" szerelme miatt.
Mondj egy könyvet, ami bár a műfajában alapjáraton nem túlzottan kiemelkedő, valamivel mégis sikerült megfognia!
M. Leighton: Rajtad áll. Pont nemrég írtam a folytatásáról egy értékelést, amiben a kötettel kapcsolatos, nem igazán pozitív töltetű közös történetemnek ecsetelése közben azt is megemlítettem, hogy mennyivel jobb volt az első rész. A Rajtad áll tipikus példája azoknak a sztoriknak, amiken sokat lehet nevetni és gyorsan halad velük az ember. Olyan kikapcsolódós kis "limonádé".

8.)                          Nikki Sixx

A Mötley Crüe egykori  basszusgitárosa (jelenleg a Sixx: A.M.-ben zenél) sokáig küzdött a drogfüggőségével, amiből azóta sikeresen kilábalt. 1987 decemberében azonban annyira túladagolta magát, hogy az orvosok már bejelentették a klinikai halált és csak a rajongók unszolása miatt folytatták az újraélesztést, aminek következtében nemsokára visszahozták Nikkit az életbe.
Nevezz meg egy főszereplőt, aki a körülötte lévőknek köszönhette, hogy életben maradt vagy nem esett komolyabb baja a történetében!
Serena Cross a J. L. Armentrout: Obsession-ből. Az, hogy rá esett a választásom, nem azt jelenti, hogy egy idétlen, életképtelen karakterről van szó, de emberként Hunter védelme nélkül semmi esélye se lett volna az életben maradásra, miközben földönkívüliek akarják eltenni láb alól, mert meglátott valamit, amit nem lett volna szabad... bármennyire is temperamentumos nőci.

9.)                          Steven Tyler

Az Aerosmith frontembere kisgyerekként igazi természetjáró, "hegyi ember" volt, miután megtanult járni folyton az erdőben kóválygott és horgászott.
Nevezz meg egy karaktert, akinek nagyon fontos, hogy sokat legyen a szabad levegőn, gyakran jár például túrázni!
Kiara A vonzás szabályaiból maximálisan kihasználja a Colorado természeti adottságaiból adódó lehetőségeket, gyakran szokott futni és túrázni.

10.)                       Tarja Turunen

A Nightwish volt frontasszonya kitűnő hangi adottságokkal rendelkezik, amikre már hároméves korában felfigyeltek, a későbbiekben egyszer el is repesztett egy vázát, olyan magas oktávot énekelt ki. A tehetsége ellenére sem volt azonban maradása a bandában, 2005-ben egy nyílt levélben szólította fel a finn zenekar többi tagja, hogy távozzon a csapatból.
Eleveníts fel egy olyan esetet, amikor a meglátásod szerint értelmetlenül vagy nem éppen a legkorrektebb módon távolított el az író a könyvéből egy karaktert!
A Harry Potter 7-ben Hedvig halála. Sokan vannak, akik tudnának vitatkozni és vitatkoznak is Rowling egyes döntéseivel, nálam mindegyik hasonló eset eltörpül a Hedvigé mellett. Perselust nagyon szeretem és legalább ennyire sajnáltam is, de a történet szempontjából fontos volt, hogy ne maradjon meg. Hedvig viszont?? Az a szerencsétlen tollas nem ártott senkinek semmit, nem volt egy fontosabb szálnak se az útjában T.T

11.)                         Tom Araya

A Slayerben énekesként és basszusgitárként dolgozó zenész érdeklődési körébe taroznak a sorozatgyilkosok, ami nagyon gyümölcsöző is volt a banda számára, a téma ihletet adott többek között a Dead Skin Mask c. számukhoz, amely Ed Gein-ről szól.
Nevezz meg egy könyvszereplőt, aki érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt vagy egyenesen isteníti őket! (Horror és pszicho-thriller rajongók előnyben)
Rebel Morrow a Vértestvérekből szinte fanatizmusba hajló rajongással tekint Ted Bundy-ra és John Wayne Gacey-re, ami nem is annyira meglepő tekintve, hogy a családja hobbiból rabol el embereket, hogy aztán megkínozzák és megöljék őket. Ráadásul mindenki közül talán Rebel élvezi a legjobban ezt a tevékenységet.

12.)                             Lemmy

A Möterhead alapítója a 70. születésnapja után két nappal, 2015 december 26.-án szerzett tudomást róla, hogy a szervezetét a rák, egy még a betegségen belül is agresszív fajtája támadta meg, majd újabb két nap elteltével, december 28.-án bele is halt ebbe.
Említs meg egy olyan könyvet, ami annyira hirtelen véget ért, hogy a kevés hátralévő oldalon kívül semmiből sem lehetett arra következtetni, hogy addig tart a kötet, mintha egyszer csak elvágták volna a cselekményt!
Csőbe húztam saját magamat, mert hiába töröm a fejemet, nem ugrik be ilyen könyv pedig biztos volt már az olvasásaim között olyan, ami passzolna. A függővégesek közül maximum olyan jut eszembe, amiben már úgy nézett ki, sínre kerülnek a dolgok, aztán az író belökött valamit, amitől ez mégse jött össze.

13.)                      Gene Simmons

A KISS egyik alapítótagja anyai és apai ágon is magyar felmenőkkel rendelkezik, az édesanyja  new yorki-i emigráns, a holokauszt túlélője, az édasapja pedig izraeli emigráns. Gene egy kis akcentust leszámítva egész jól is beszél magyarul.
Előfordult már veled, hogy egy író nevét meglátva, azt hitted, külföldi, aztán meg később kiderült, hogy magyar? Ha, igen, kivel?
Volt már ilyen, méghozzá On Sai-val. Amikor először megláttam a nevét pár éve az Alexandrában a Scar egyik példányán, akkor ha valaki megkérdezi tőlem, milyen nemzetiségű az író, ha Iggy Azalea legújabb szerzeményét lejátszva vallatnak, akkor se tudtam volna eltalálni.

14.)                 Moose /Michael Thomas/

A Bullet For My Valentine dobosa saját bevallása szerint a banda professzinális partydenevére, mindig elő tud rukkolni valamilyen hülyeséggel, amivel feldobhatja a többieket, ha a turnén a  várakozások túl unalmassá válnak. Szereti látni, ahogy a többiek nevetnek, jól érzik magukat.
Melyik az a könyv, ami mindig meg tud nevettetni?
Gail Carriger: Napernyő Protektorátus sorozatának bármelyik kötete, most a Szívtelent olvasom és minden oldalon találok egy olyan megjegyzést, ami mosolygásra késztet :)

15.)                      Marilyn Manson

A sock-rocker nevének hallatán az emberek többségének feláll a szőr a hátán, ő és a bandája a kezdetektől fogva hatalmas közfelháborodást váltottak ki a konzervatív, vallásos körökben. A 2005-ös Budapesti koncerje idejen például Szikora Róbert vezetésével misét tartottak a Mátyás templomban "a koncertre ellátogatók lelki üdvéért, mert Manson megrontja a fiatalokat és beszennyezi a lelküket".
Mondj egy könyvet, amitől a nagy részben negatív kritikák sem riasztottak el és végül nagyon tetszett, amikor az olvasásra került sor!
A Struck-tól sokáig távol tartottak az értékelések, de végül kellemesen csalódtam vele kapcsolatban, egyáltalán nem volt olyan borzalmas, mint amire számítottam. Nem is alakult ki vele kapcsolatban olyan óriási nagy imádat, de tetszett és majd valamikor újraolvasom biztosan.

16.)                   Deryck Whibley

A Sum 41-et napjaink legnépszerűbb punk-rock bandái között tartják számon, így a tagok már hozzászoktak a sztár léthez és velejáróihoz, az újdonság varázsa közepette viszont némileg  elveszett volt még az énekes ebben az új világban. Az első turnéjuk előtt nem tudta, mit is kell ilyen eseményekre magával vinni, így a biztonság kedvéért szinte mindenét becsomagolta - többek között rengeteg könyvet- , a koncertsorozat harmadik állomásához érve azonban nem maradt semmi meg a rakományából, mert mindenét ellopták.
Nevezz meg egy könyvet, amihez nagy lelkesedéssel kezdtél hozzá, de ahogy haladtál vele, a lelkesedésed úgy fogyott el teljesen, mint Deryck holmijai!
Az A.O. Esther: Gombnyomásra egy nagyon különleges és ütős könyvnek ígérkezett, mielőtt nekikezdtem az olvasásnak, de gyenge hangon se váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Még sosem vert át ilyen kegyetlenül egy regény sem :P Egyszerűen nem arról szólt, mint amit a fülszövegben írtak, az csak valami alig-alig felbukkanó mellékszálként létezett.

17.)                              Joan Jett

A "punk keresztanyjaként" is emlegetett énekesnő már a kezdetektől egy igazi kemény csaj volt, aki szembement a nőkre vonatkozó társadalmi elvárásokkal az, "öltözz úgy, mint egy lány, viselkedj úgy, mint egy lány" típusú berögződésekkel. Ez a szemléletmód a japán The Runaways fellépéseken örvendett a legnagyobb népszerűségnek, ahol a nők másodlagosak.
Mondj egy könyvet, amiben a főhőst nem izgatja, a ki nem mondott szabályok szerint milyennek kéne lennie és a saját, az átlagtól elütő stílusát követi!
Jay Crownover: Rule c. regény főszereplőjének testét tetoválások borítják, több piercingje van, a haját mohawk stílusban hordja és az életfilozófiája tömören úgy foglalható össze, hogy ,,olyan vagyok, amilyen vagyok és, akinek nem tetszik, az bekaphatja."


18.)                      Andy Biersack

A Black Veil Brides frontemberét az iskolatársai anno folyamatosan terrorizálták az öltözködése és a zenei ízlése miatt, így nem is meglepő, ha egy életre elege lett a rosszmájú megjegyzésekből. Többször felszólalt már az ilyen bánásmód ellen, a szurkálódások célpontjait arra buzdítja, ne törődjenek a beszólásokkal és bízzanak magukban, kiáll értük. Amikor a feleségét egy frissen feltöltött fotója alatt ócsárolni kezdte egy rapper, akkor is azonnal szót emelt és megvédte Juliet-et.
Melyik volt eddig a kedvenc olyan eseted, amikor egy könyvszereplő megvédte a párját?
Az, amikor Jimmy Ferris elküldte Lena testvérét a búsba a Lead-ben azért, amiért még van képe felkérni koszorúslánynak az esküvőjére, miközben pont ahhoz a pasihoz készül hozzámenni, akit Lenától csalt el. :3

19.)                     Lars Ulrich

A Metallica dobosának szenvedélye a műkincsgyűjtés,  gyakran jár aukciókra is. Az elmondása szerint egy képekkel teli házban nőtt fel, ezért a festmények különösen közel állnak az egy újsághirdetés feladásá utján a bandába került zenész szívéhez.
Nevezz meg egy szereplőt, aki Larshoz hasonlóan imádja a festészetet vagy egy másik művészeti ágat!
Ismét Feyre-t tudom megemlíteni az ACOTAR-ból, odáig van a festményekért és ő maga is fest, bár úgy gondolja, sosem fognak a képei felérni azokhoz a csodákhoz, amiket a Tavasz Udvarának galériájában látott.

20.)                      Cristina Scabbia


A Lacuna Coil, olasz gothic metál banda énekesnője 2004 óta él távkapcsolatban a szintén metál műfajban tevékenykedő, Slipknot gitárosával, Jim Roottal. Cristina a szülőországában, Olaszországban lakik, míg Jim Floridában él. A meglátásuk szerint egy távkapcsolat nagyon is jól működhet, ha a felek elég türelmesek és toleránsak egymással.
Találkoztál már olyan könyves párossal, akik szintén jelentős távolságra voltak egymástól majdnem az egész regény alatt? Megvolt az a tolerancia és türelem, mint Cristinaéknál vagy nem?
Cara és Aelyx az Elválasztva alatt nem csak, hogy eltérő kontinensen, de eltérő naprendszerben is tartózkodnak. Akadtak gondjaik kezdetben ezzel, de egy idő után mindketten alkalmazkodtak az új helyzethez és megtanultak maximálisan bízni egymásban.

21.)                      Jimmy Page

A Led Zeppelin világhírű gitárosa a pályafutása elején a The Crusaders zenélt, ekkor vált Anglia legismertebb gitárosává, azonban a kevés és rendszertelen étkezést és az alváshiányt nem bírta a szervezete és súlyosan megbetegedett. Végül a gyógyulása érdekében kilépett a bandából.
Mikor fordult elő veled legutóbb, hogy egy könyv annyira lekötött, hogy az alvást és az evést feláldoztad az olvasásra fordítható percekért?
Talán, amikor a múlthónapban olvastam az első Fekete Macska Regénytáras könyvemet, a Pók a sarokban-t. Maga a történet is valami eszméletlen jó volt és izgalmas meg természetesen az is motivált a gyors olvasásban, hogy én írhassam róla az első értékelést a molyon ^^

22.)                        Kurt Cobain

A Nirvana legendás frontembere örök időkre beírta magát a rock 'n' roll történelmébe, egy igazi ikonná vált és ehhez a címhez mérten bírt jó néhány fura kis "megszokással".  Egy időben például a hotelszobákba előszeretettel jelentkezett be álnéven, leggyakrabban Sid Vicous-ként és Lenny Kravitz-ként bérelt szobát.
Mondj egy könyvet, aminek félrevezetőnek találtad a címét és még azután se nagyon láttad meg a választás értelmét, miután a kötet végére értél!
Katie Alender-től A rossz lányok nem halnak meg. Nagyon szeretem a könyvet és, ha nem lett volna ennyire felületes/előítéletekkel teli Alexis barátainak a kidolgozása, akkor nagy valószínűséggel bekerült volna a kedvenceim közé is, de a címet kissé félrevezetőnek gondolom. Meg lehet magyarázni a választást, de igazából nincs szó rossz lányról, pláne rossz lányokról, mert a gubancot egy régi játékbaba okozza.

23.)                        Alice Cooper

A Poison c. szám énekese igazi úttörő a zeneiparban, az ő nevéhez fűződik pl. a shock-rock műfaj megalapítása, aminek a felháborító jellegét főként a színpadi show-k adták, amikben állandó kellékek voltak az óriáskígyók és a kényszerzubbonyok. Több, mint 40 éves pályafutása során sok előadóra gyakorolt nagy hatást, Marilyn Mansont, Ozzy Osbourne-t és a KISS-t is ő isnpirálta.
Nevezz meg egy írót, aki meglátásod szerint sok kollégájára nagy hatást gyakorolhatott!
J.K. Rowling. A Narnia és a Gyűrűk Ura is hatalmas úttörő volt a műfajban, de szerintem már csak az ismertségéből kifolyólag is a legtöbb mostani fantasy regényhez Rowling varázslóvilága jelentette a "kezdő löketet".

24.)                         Corey Taylor

A Slipknot énekesét gyerekkorában gyakran hurcolta el a nagymamája a templomban, ahol mivel unatkozott, titokban zenét hallgatott. Egy alkalommal viszont lebukott, mint utólag elmondták a hitetlenkedve felé forduló emberek, annyira belefeledkezett az egyik számba, hogy elkezdte hangosan énekelni.
Előfordult már veled, hogy nyilvános helyen olvastál és erről megfeledkezve, automatikusan hangosan felnevettél/elkáromkodtad magad/a szemedet kezdted törölgetni egy jelenetet olvasva?
Ha tehetem, pont a felsoroltak miatt kerülöm a nyilvános helyen olvasást, főleg azután, hogy a Nicole Williams: Crash-t olvasva igencsak felhívtam magamra a figyelmet a közelemben tartózkodok körében a folyamatos mimikaváltoztatásommal. Azt már nem is érdemes megemlíteni, hogy a borító szürke mivoltja miatt- ha már a címet pont takartam a kezemmel- a kedves társaság java része azt hitte, hogy a Szürke Ötven Árnyalatát olvasom... :P

25.)                 Billie Joe Armstrong

A Green Day frontemberének meg kellett küzdenie azokkal a reakciókkal a pályafutása során, amit a kirívóbb külsejű emberek kapnak, 2011-ben leszállították egy repülőgépről, miután összeszólalkozott az öltözékét kritizáló személyzettel.
Mondj egy könyvet, aminek a középpontjában az áll, hogy a főszereplőt indokolatlanul büntették meg!
Megint a Pók a sarokban-t tudom felhozni példaként, Maria-t egy olyan gyilkosságért csukták börtönbe, aminek az elkövetésére nem is emlékszik.

26.)                   Robert Smith

A The Cure sokoldalú, hat különféle hangszeren is játszani tudó énekese nem illett bele abba a "közhelyre", ami a rocksztárok magánéletével kapcsolatban kialakult; tizennégy éves volt, amikor először találkozott későbbi feleségével, Mary Pool-lal, akit 1988-ban vett el, azóta is együtt élnek.
Nevezz meg egy írót, aki nem követte el azokat a vérlázító hibákat a könyve megalkotásakor, amivel a műfajbeli kollégái rendesen tépkedik az olvasók idegrendszerét!
Rachel Van Dyken. Az Egyetlen méreg c. könyvével bebizonyította, hogy szerelmi háromszög és felesleges féltékenykedések és félreértések nélkül is lehet jó New Adults regényt írni. A karaktereknek az élete így sem fenékig habos torta, sőt, de legalább nem a megszokott, "klisés gondok" miatt gyötrődnek. A főszereplő páros között pl. egyáltalán nincsen drámázás.

27.)                    Myles Kennedy

Az Alter Bridge ritmusgitárosát és énekesét a saját bandáján kívül a Slash-sel való közös projektből is ismerhetik a rajongók, a Guns N' Roses ex-gitárosának több albumán is Myles énekelte a dalokat, a The Conspirators tagjai további zenei kíséretet biztosítottak.
Mi a véleményed a több író együttműködéséből született könyvekről, illetve kiknek az összeállásából olvasnál el nagyon szívesen egy regényt és kiknek a párosításától állna égnek a  hajad is? (Olyan írókat is lehet választani, akik már nincsenek közöttünk.)
Alapjában véve nem rajongok az ilyen összeállásokért, általában el is kerülöm őket. Én mindig is úgy gondoltam és úgy fogom gondolni, hogy egy tehetséges író képes egymagában is felépíteni egy történetet, nem kell mellé még egy vagy két másik ember, akik megírnak bizonyos jeleneteket a sztorihoz helyette. Másrészt, mivel többen dolgoznak a könyvön, több írónak a stílusa keveredik, ezért, hogy jó esetben ne legyen a végeredmény egy nagy katyvasz, valakinek el kell hagynia a stílusának a jellegzetességeit, ami miatt az ő rajongói már csalódottak lesznek.
De ettől függetlenül egy olyan könyvre kíváncsi lennék, amiben Edgar Allan Poe, Stephen King és Karine Giébel (Juste une ombre) dugják össze a fejüket :D Aminek meg biztosan katasztrofális végkimenetele lenne, ha szintén King szövetkezne Stephenie Meyer-rel és Leiner Laurával... :D


28.)                          Joey Ramone

"Fekete bőrdzsekijével, vállig érő hajával, feltépett farmerjával, váltakozó morgó, dúdoló és csukló énekével, Joey volt a punk keresztapja."- így nyilatkozott az MTV News a Ramones énekeséről, aki nem csak a tehetségéve, hanem a termete miatt is kiemelkedő személyiségnek nevezhető, két méter és egy centi magas volt.
Melyik várólistás könyvedet illetően vannak a megszokottnál magasabb elvárásaid?
J.M. Dahower: Sempre- Mindörökke c. regényébe már az első blogturnés értékelésekor szerelmes lettem és minél hamarabb meg is akartam kaparintani. Az már más kérdés, hogy hiába van nálam Valentin nap óta szerencsétlen, mégsem sikerült még sort kerítenem rá... Erre mondják azt, hogy a bőség zavara. Remélem beváltja majd a hozzá fűzött reményeimet :)

29.)                      Keith Richards

A Rolling Stones gitárosát és másodszámú vezetőjét a legtöbben a rock világából ismerik, azonban a  filmiparban is megcsillogtatta a tehetségét. A Karib-tenger kalózai c. filmsorozat két részében is feltűnt, mint a nem egészen százas Jack Sparrow kapitány apja.
Nevezz meg egy könyvkaraktert, aki fantasztikus színész, mindig képes az orránál fogva vezetni a többi szereplőt és sosem lehet tudni, mi lesz a következő lépése!
Annak érdekében, hogy kivételesen elszakadjak az ACOTAR-tól, most nem Rhysandre esik ilyen téren a választásom, hanem a Grisa-trilógia Éjurára. Évekig szervezkedett, hogy elérje a célját és senki sem jött rá a beavatottakon kívül a vész bekövetkezése előtt, hogy mi is ez a bizonyos cél igazából.

30.)                     Danny Worsnop

Az Asking Alexandria ex-énekese az Egyesült Királyásgban született, az egyetem kihagyásakor utazott négy barátjával Amerikában, ahol hónapokig hajléktalanként élt egy pláza parkolójában, mielőtt "bekopogtatott az ajtón a nagy lehetőség".
Mondj egy könyvet, ahol a főszereplő egy időre fedél nélkül maradt vagy erre kényszerült volna, ha nem fogadja be néhány mellékszereplő!
Ha ki is szabadul a fogságból, amire önerőből nem volt esély, a Cassandra Clare: Az angyal főhősnője, Tessa Grey az utcán a Temze partján töltötte volna az éjszakáit, ha a Londoni Akadémia árnyvadászai nem döntenek úgy, hogy befogadják.

31.)                       Brian Johnson

Az AC/DC-n keresztül világszerte ismerté vált énekes a 80'-as években robbant be a köztudatba és azóta is folyamatosan keményen dolgozott, azonban egyre súlyosbodó halláskárosodása miatt le kellett mondania 2016-ban az aktív koncertezésről. A banda legújabb turnéján, már Axl Rose helyettesíti.
Olvastál már olyan könyvet, aminek a folytatását valamilyen oknál fogva (pl. az "eredeti író" meghalt) másik író írta meg?
Eddig még ilyen nem történt, de majd, ha végre nekikezdek a Millenium könyvsorozatnak, akkor fog. Az első három részt Stieg Larsson írta meg, aki még ezeknek a sikeressé válását sem élhette meg, nemhogy a negyedik kötet megírását. A rajongók következő kötet iránti igénye miatt végül a sorozat kiadója David Lagercrantz-et bízta meg a negyedik kötet megalkotásával.

32.)                       Andy Hurley
A Fall Out Boy dobosa a tetoválások szerelmese, több, mint 260 motívum borítja a testét, amelyek közül az elsőt tizenkilenc éves korában varratta az édesanyja tiszteletére. A többi tetoválásának is komoly jelentése van, mindegyik minta az élete egy-egy eseményét jelenti, így a bőre egyfajta "mindig magánál tartott naplóként" szolgál.
Mi a véleményed a tetoválásokról? Olvastál már olyan könyvet, ami tetkószalonban játszódik?
Személy szerint igazi tetoválás-őrült vagyok, imádom őket, minél több van belőlük annál jobb, ha szépen, alaposan vannak kidolgozva és, ha nem mikroszkóppal kell őket keresgélni. Az olyan icipici, snassz betűtípussal és vonalvezetéssel megcsinált ákombákom motívumokat még sértőnek is tartom a művészibb mintákra nézve, mint amilyet pár hónapja varratott az ujjára valami énekesnő is. :P
És igen, olvastam ^^ A Gyönyörű tévedésben a főhősnő egy tetoválószalonban kap állást recepciósként, a későbbi párja tetoválóművész, a mellékszereplők között pedig van piercer is.

33.)                          Mr. Lordi

A Lordi nevezetű finn heavy metál banda énekese gyerekkorában imádta a képregényeket és egyenesen rajongott az olyan hősökért, mint Pókember, Batman és Hulk. Ekkoriban végzett egy kis szárnypróbálgatást a művészet ezen irányába is, ahová csak tudott, különféle szörnyszerű karaktereket rajzolt, még a tankönyveibe is.
Válassz ki az olvasmányaid közül egy olyan regényt, amiben nagyon színes volt a  természetfeletti fajok palettája, amiben rengeteg fajjal találkoztál egyszerre!
A Cassandra Clare: Csontváros a tökéletes példa ide, a főbb természetfeletti lényeken, pl. az árnyvadászokon, démonokon, vámpírokon és boszorkánymesterek kívül még rengeteg szerzettel színesítette a TMI világát az írónő.

34.)                         Rob Zombie

A White Zombie ex-frontemberének személye sok meglepő érdekességet tartogat; a zenélés mellett egy ideig televíziós gyermeksorozatoknál dolgozott produkciós asszisztensként, majd mindegyik tetoválását ő maga tervezte, nagy macskabarát, középiskolás kora óta vegetáriánus és a házában tart egy szarkofágot és egy kitömött medvét.
Említs meg egy könyvet, amiben a főszereplő valami olyasmit tett, olyan teljesítményt nyújtott a történetben, amit nem igazán néztél ki belőle!
Becca Fitzpatrick thriller műfajba hajló művének, a Tükörjégnek a főszereplője nagy meglepetést okozott nekem. Az első benyomások alapján nem gondoltam volna, hogy Britt fokozatosan ennyire kikupálódik a kihívások hatására, amik a hegyekben érték. Az alapján, amit az útnak indulás előttről lehetett tudni róla, azt láttam esélyesebbnek, hogy valamikor félúton összeomlik és arra vár majd, hogy megmentsék vagy kipurcan.

35.)                       Tom Keifer

A Gene Simmons által felfedezett, Cinderella nevű zenekar énekese már középiskolás korától kezdve egyedül a zenének akarta szentelni az életét, - ezidő alatt több bandában is felbukkant, mint gitáros-  de az anyjával kötött megállapodása miatt végül mégis befejezte az iskolát. Ezt követően alapította meg a Cinderella-t,  Eric Brittinghammel egy mosdóban.
Mondj egy könyvet, amiben a történet egy nem mindennapi szituációval kezdődik/egy nem szokványos helyszínről indul!
Kylie Scott, Stage Dive sorozatának a második részében, a Futamban Anne arra megy haza, hogy a lakásában szinte semmi sem maradt a falakon és a parkettán kívül, a lakótársa megpattant a bútorokkal és a pénzzel, amit tőle kapott kölcsönbe.

Az utolsó "feladat" a következő: válasszatok ki a fenti előadók közül húszat és mindegyiküktől hallgassatok meg egy-egy számot majd soroljátok fel a választásaitokat is írjátok mögé, mennyire nyerte el a tetszéseteket a hallott szám :)

1. Mötley Crüe - If I Die Tomorrow
Nikki másik bandájának, a Sixx: A.M.-nek a számaiért rajongok, a kedvenceim között vannak, viszont Vince, meglátásom szerint erősen vinnyogós hangja miatt nem igazán tudtam eddig megszeretni a Mötley Crüe-t. Most viszont csoda történt, ennek a számnak köszönhetően  megtaláltam azt az MC dalt, amiben nem zavart a Vince hangszíne, ez nagyon tetszett. ^^ A refrén szövege előtti gitáros részeket imádom <3
2. Lordi - The Riff
Nem rossz, határozottan nem rossz... de nem még nem is az igazi, nem sikerült annyira megfognia, hogy elkezdjek rá bólogatni. Viszont van egy olyan érzésem, hogy érdemes még meghallgatnom tőlük pár számot, az egész Lordi csapat nagyon egyedi és magának Mr. Lordi-nak is tetszik a hangja, nem túl dörmögős, érthetően kiénekli a szavakat.
3. Nightwish -  Nemo
Ugyanazt tudom írni, mint az előző számnál, nem is volt rossz és nem is imádom. Tarja hangja kétségkívül fantasztikus és nagyon tehetséges, bár egy kicsit az én fülemnek túl magas volt a Nemo egyes részeiben.
4. Lacuna Coil - Breakdown
Imádom, a kedvenc számom a csapat legújabb, Delirium c. albumáról. *-* Cristina hangja és Andrea hörgése remekül kiegészítik egymást, a szöveg sem unalmas, a ritmus kellően kemény.
5. Sex Pistols - Anarchy in the UK
A ritmus egészen tetszik, azt úgy önmagában el is hallgatnám írás vagy olvasás közben, de Johnny Rotten rikácsolós, inkább szavalásba mint éneklésbe hajló hangképzése nem igazán jön be.
6. HIM - Wings of a Butterfly
A dal zenei oldala nagyon kellemes, Ville Valo hangja úgyszintén, emellett rendkívül tiszta is, az énekes és hangszeres részek harmonizálnak, de maga a dal egy nekem kicsit langyos volt, hiányzott belőle valami.
7. Slash ft. Myles Kennedy and The Conspiratons - Anastasia
Megunhatatlan, hatalmas kedvencem, kiváltképp az a hosszú gitárszóló a vége felé :3 A koncertfelvételeken mindig lenyűgözve bámulom, ahogy Slash tökéletesen végigjátssza.
8. The Rolling Stones - Satisfaction
Kellemes, könnyed Stones dal, nagyon tetszik.
9. Sum 41 - In Too Deep
A csapat "War" számát nagyon szeretem, de ez nem fogott meg, nem azt mondom, hogy borzalmas, csak 2 perc után már unalmas.
10. Slayer -  Repentless
A listáról a legnagyobb mellélövés, egyáltalán nem tetszett, még a dallam sem tapadt meg a fejemben. Ha a Tag-hez nem választom ki, akkor valószínűleg végig sem hallgatom, a hangszeres rész se volt egy nagy szám és maga a szöveg, illetve a szöveg előadásmódja sem nyűgözött le. Nem vagyok hörgés és rekesztésellenes, gyakran hallgatok metál zenét, de jobban szeretem, ha az énekes tényleg énekel és nem csak "dörmög".
11. Joan Jett - I hate myself for loving you
A kedvenc Joan Jett dalom, bármikor szívesen meghallgatom, ennél többet szerintem nem is kell róla mondanom :D
12. Marilyn Manson - The Mephistopheles of Los Angeles
A rockboltost idézve, akitől a pólóimat veszem, a ,,The Pale Empreror egy kurva jó album", ez a szám pedig az egyik legjobb szám róla :D
13. Skillet - Falling inside the BlackAz Alien Youth album dallistáján szereplőket leszámítva nincs olyan Skillet-es szerzemény, amit ne szeretnék, ez a szám is újra és újra el tud varázsolni.
14. Ramones - Poison Heart
Ez az első Ramones szám, amit hallottam, egész jó volt, bár ahhoz képest, amit megszoktam, könnyedebb a ritmusa.
15. Papa Roach - Face everything and Rise
Nagyon szeretem, fülbemászó, ritmusos, afféle igazi tombolós szám. :)
16. Kiss - I was made for loving you
Egy igazi klasszikus, ezt a számot hallottam Paul-éktól először és azóta is a kedvencem tőlük.
17. Bullet For My Valentine - Dignity
A kedvenc BFMV dalom, hangzás és mondanivaló szempontjából is tökéletes, nincsenek rá szavak, hogy mennyire imádom. :3
18. Green Day - Troubled Times
A refrén tetszik, egyedi a hangulata, Green Day fanatikus biztos nem leszek egyelőre,vagy ki tudja... :D de ezt a számot lehet, hogy még meghallgatom párszor.
19. The Cure - Just Like Heaven
Van egy bizonyos hangulata a dalnak, nekem túl lightos.
20. AC/DC - Highway to Hell
Lehet, hogy páran elkezdik majd előkészíteni a görbe pengéjű késeket, miután ezt elolvasták, de alapjáraton nem igazán szeretem az AC/DC-t. Azért, amit letettek az asztalra, amiért ennyi emberrel megszerettették a rockzenét, tisztelem a tagokat, de a számaik nem az én világom. A Highway to Hell még egész jó, de ettől sem vagyok annyira elájulva.

Ez lett volna a harmadik saját készítésű Tag-em, mindenki viheti, akinek megtetszett egy forrásmegjelölés ellenében. :)

A kihívottjaim:
@Renée_Wolfhart, @Fangirl033, @Andilány, @NaNa_88 , @Nickola, @HippyHelena és @Dodó05 a molyról,
illetve:
- Nagydorka, az Anya olvas bloggrinája
- Alice, a Feel Invincible bloggere
és
- Virág, a Never Let Me Go bloggerinája
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése