2017. április 29., szombat

Book Tag: Dönts okosan! (Book Tag #17)

Hale, valshek! avagy "üdv, emberek!", ha normális dothraki szótárat találtam Mára egy Book Tag-gel jelentkezem, amit még múlthét szombaton láttam meg @reta09 weboldalán, a HaBár, a könyves kocsma blogon. A Dönts okosan megnevezésű kérdéssor nagyon kiemelkedő és különleges a Book Tag-ek között, a lentebbiekből pedig az is kiderül, hogy pontosan miért ;) Egyelőre annyit mondhatok, hogy bekerült a kedvenceim közé :D
 
created by HunHowrse Layout Generator on 2017-04-28 23:22:58
Ez nem egy szokványos Tag, épp ezért a kitöltésére is egyedibb menetrend vonatkozik, mint a legtöbbre. A lényeg az, hogy mielőtt nekiálltok, cetlikre felírjátok harminc tetszőleges könyvkarakternek a nevét, aztán ezeket a cetliket összegyűrve beleteszitek egy bögrébe vagy akármilyen szimpatikus edénybe, amit elő tudtok ásni. Minden kérdés előtt kihúztok kettő cetlit és a papíron szereplő karakterek közül kell kiválasztanotok azt, aki mellett az adott szituációban döntenétek/akire igazabb lehet szerintetek a kérdésben felmerülő feltevés. Nincs olyan, hogy mindkettő vagy egyik sem és lehetőségekhez mérten senki se csaljon, elvégre ez csak egy játék...:D


Most, hogy a menetrendet felvázoltam, hozzá is látok a kérdések megválaszolásához:

1. Már csak egy helyed van a helyesírási versenyre készülő csapatodban, kit választanál, hogy teljes legyen a csapat?
Elena Michaels (Kelley Armstrong: Bitten) VS John Wayne Cleaver (Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos)

A Bitten c. könyvben nekem a legnagyobb negatívum pont a főhősnő lett, akit a számtalan unszimpatikus vonása mellett túlzottan nagy észnek sem tartok, így biztos nem választanám be helyesírási versenyre se magam mellé. John viszont a dilijei ellenére egy nagyon okos srác, úgyhogy mellette teszem le a voksom.

2. Mindkét karakter meg akar ölni, kit ölnél meg először, hogy jobb túlélési esélyeid legyenek?
Aslan (C.S. Lewis: Narnia krónikái) VS Isobel Lanely (Kelley Creagh: Nevermore)

Egy oroszlán vagy egy pomponlány? Ha már mindenképpen ki kell nyúvasztanom szerencsétlen Aslan-t is, akkor nem kérdés, hogy ki megy elsőre a levesbe: Isobel. Az oroszlánok elméletileg dögevők is, úgyhogy remélhetőleg leköti majd a hullája annyi időre Narnia megteremtőjét, ameddig előnyhöz tudok jutni vele szemben... :D

3. Te vagy a hajadon (/agglegény) a Nagy Ő című műsorban, és döntened kell közülük. Kinek adnád a rózsád?
A Sárga Kártyás Ember (Stephen King: 11.22.63.) VS Albus Dumbledore (J.K. Rowling: Harry Potter)

A kérdéssor alatt ennél a pontnál fordult elő elsőként, hogy hangosan felröhögtem. Mind a két úriember annyira jó parti, hogy lehetetlen választani közülük... xD Maradjunk annyiban, hogy bármennyire is becsülöm Dumbi zsenialitását, nekem túlzottan pszichopata az öreg. Ezen kívül, mint utólag Rowling elárulta, meleg, így hosszútávon nem működne a dolog sajna... Marad a Sárga Kártyás Ember, úgyis őt és a kollégáit tartottam a legérdekesebb szereplőknek a 11.22.63.-ban. ^^

4. Téged választottak ki a körzetedből, hogy részt vegyél az Éhezők viadalán, melyik karakter jelentkezne helyetted a leginkább?
Pearl Torres Frank (Tammara Webber:Sweet) VS Éjúr (Leigh Bardugo: Grisa-trilógia)


Nehéz kérdés, ugyanis Pearl még van olyan rendes, van annyira jó barát, hogy egy ilyet bevállaljon, de valószínűleg már az elején meg is ölnék. A könyves háremem kivételezett tagja, alias Éjúr van akkora hatalom birtokában, hogy seperc alatt legyilkolna minden ellenfelet. Ő viszont nem az a típus, aki csak így jótékonykodik... Talán ha jóban lennénk... Legyen Éjúr! <3

5. Egy elhagyott szigeten ragadtál. Melyik karaktert áldoznád fel a
kannibalizmus oltárán?

Will Herondale (Cassandra Clare: Az angyal) VS Lena Morrissey (Kylie Scott: Lead)

Willt és Lenát is nagyon szeretem, úgyhogy egyiküket se vágnám le szívesen, mint egy disznót... de Lenát egy fokkal jobban bírom és már csak női szolidaritásból is inkább a szemüveges, temperamentumos, asszisztens lányt hagynám meg és Will lenne az, akiből végül egy jó kis ragu készül ugye fűszereket azért lehet találni azon a szigeten?

6. Te vagy a következő DC/Marver szuperhős (természetesen saját tv műsorral), ki lenne a segítő társad?
Artúr (On Sai: Scar) VS Enterno Ferrero (On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál)

Pont két On Sai szereplő... Egyértelműen Enterno! :3 Ravasz és fenomenális stratéga, tökéletes szuperhős-segítőtárs-alany. Artúrt nagyon utáltam a Szivárgó sötétség mindkét megjelent kötetében, úgyhogy ő maximum az lehetne, akit az első hőstettünk során kiiktatunk Calderon apjával :P

7. Egy Avokádó imádó céget vezetsz, kit rúgnál ki a kommunikációs képességek hiánya miatt?Adu (Rick Yancey: Az ötödik hullám) VS Kanin (Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai)

Adut. Nagyon szeretem a karakterét, vág az esze, mint a borotva és igazán tökös csaj, de ilyen téren nem ő a legnagyobb ász.

8. Épp befejeztél egy könyvet, amiben a kedvenc karaktered meghal, ki vigasztalna meg?
Edward Cullen (Stephenie Meyer: Alkonyat) VS Rebel Morrow (Ania Ahlborn: Vértestvérek)

A jelöltek között szerepel egy nyápic szépfiú és egy pszichopata. Nehéz ügy. Tudjátok, mit? Legyen inkább a pszichopata! Gyanítom, hogy egy Rebelhez hasonló sorozatgyilkossal is jobban járnék, mint szobortestű, pipogya mártír úrral.

9. Ugh, egy középiskolásban vagy. Melyik karakter lenne benne a népszerűek klikkjében?
Perselus Piton (J.K. Rowling: Harry Potter) VS Luc (J.L. Armentrout: Origin)

Ez kérdés? Naná, hogy Piton! :D Viccet félretéve, a Luxen sorozat maffiakölyke, az egyszerre lenyűgöző és ijesztő origin a természetét nézve biztos azonnal bandavezér lenne, ha bekerülne egy középiskolába.

10. Eljött a nap; végre egy évvel idősebb lettél! Melyik karakter felejti el a születésnapodat?
Alexia Tarabotti (Gail Carriger: Napernyő Protektorátus) VS Rule Archer (Jay Crownover: Rule)

Alexia egy nagyon gyakorlatias jellem, úgyhogy ő biztos nem követne el ilyet. Rule-nak, a szabadszájú, örök lázadó csajozógépnek, viszont a könyve nagy részében még erősen szoknia kellett a kapcsolatosdit, ezért feltételezem, hogy nála becsúszhat egy-egy elfelejtett jelentősebb dátum/esemény is.

11. Épp most találtál egy feltörekvő booktube sztárt, melyikük lenne az?
Daniel Wesley (Colleen Hoover: Losing Hope) VS Nikki Cruz (Simone Elkeles: Láncreakció)Daniel egy nagyon jópofa karakter, aki rendelkezik a megfelelő színpadi adottságokkal és drámai tálalásra való hajlammal, ezen kívül piszkosul könnyen meg is nyeri magának az embereket. Biztos azonnal rárepülnének az emberek a videóira.

12. Ottalvós buli! Sajnos csak egy embert hívhatsz át, kit választanál?
Anna Whitt (Wendy Higgins: Angyali kísértés) VS Khal Drogo (George R.R. Martin: Trónok harca)

Drogo! :D Fonogatnánk a másik varkocsát, nyelvleckéket adnánk egymásnak,nem rosszra gondolni! legyilkolásznánk a hangoskodó szomszédokat meg ilyenek... Szuper este lenne! Annát maximum két perc után agyoncsapnám az éjjeli lámpával vagy megfojtanám egy párnával.

13. Bumm, terhes vagy (/teherbe ejtettél valakit). Ki az apa (/anya)?

Rhysand (Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara) VS Alex Tree (Helena Silence: Enigma)

Itt a legfelül leírtak ellenére csaltam egy kicsit és a második embert újrahúztam, mivel elsőre egy női szereplő jött ki.
Rhysand! *o* <3 Egy gyereket megkockáztatom, hogy még ő sem tudna kisajtolni belőlem, de ő a legnagyobb könyves szerelmem, nyomatott viszonylatban a mindenem, szóval természetes,hogy őt választom :3

14. Elküldtél egy nagyon fontos üzenetet. Ki lenne az aki csak „látta”, de nem válaszol?
Penryn Young (Susan Ee: Angelfall) VS Cloé Beauchamp (Karine Giébel:Csak egy árnyék)

Cloé. Van annyira rátarti ő, hogy már csak azért se alapon nem válaszol azokra az üzenetekre, amiket nem tart életbe vágóan fontosnak, hadd egye a fene a másikat és idegeskedjen, miért nem ad életjelet magáról.

15. Most ébredtél, ideje reggelizni. Az anyukádat/apukádat valaki helyettesíti, de vajon ki?
Annie Wilkes (Stephen King: Tortúra) VS Ronan Lynch (Maggie Stiefvater: A hollófiúk)

Paul esetéből okultam, Annie gondoskodásából akkor se kérnék, ha halálomon lennék! :P Ronan mellett döntök még akkor is, habár ő a kedvenc karakterem, nem az a tipikus atyáskodó figura, ha emberekről van szó. A reggelikészítés megkockáztatom, kimerülne nála annyiban, hogy megmutatja merre van a hűtő, vagy, ha rossz passzban van, akkor elém vett néhány kukacot,ami Láncfűrésznek nem kellett. "~.~

A kihívottjaim:

- Levandra és Sol a Bookhunters blogról
- gergelydori, a molyról
- brygusz, az Egy olvasó lány naplója bloggerinája
- Hikari, az Írásaim Tárháza bloggerinája
- Wandamaci, a Wandamaci (könyv)birodalma blogról
- Firehart, a molyról
és
- lafayette, a molyról

Ennyi lett volna a TAG, forrásmegjelöléssel mindenki viheti, akinek megtetszett :)
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése