2017. február 4., szombat

Too Much Book Tag (Book Tag #14)


Sziasztok! ^.^ Hosszú ideje szemezgettem a híres, nevezetes Too Much Book Tag-gel és már úgy voltam vele, invitálás/kihívás nélkül nekiesek, amikor DoktorGonzo kihívott rá. A blogokon, ahol belefutottam, nem győzték hangsúlyozni, hogy mennyire sok kérdés van benne és, hogy új időszámítás kezdődik, mire befejezik. Nekem nem tűnt soknak az 50 kérdés, cím alapján minimum 100-ra számítottam, amikor először találkoztam a taggel és nem is őszültem meg a kitöltés alatt az igaz, hogy reggel óta nem néztem tükörbe... 

created by HunHowrse Layout Generator on 2017-02-04 17:04:36

1.) Melyik szereplőnek van szerinted a legjobb stílusa?
Varen Nethers-nek. ^^ Nincs ám szemernyi részrehajlás se amiatt, hogy gót.. Nagyon okos, van benne tartás, nem érdekli mit gondolnak róla mások és a maga néha közönyösen lekezelő természetével az ostoba karaktereknél pillanatok alatt eléri, hogy megbocsájthatatlanul hülyének érezzék magukat.
2.) Ki(k) a könyves szerelme(i)d?
Rhysand <3, Daemon Black, Éjúr, Rule Archer, Alex Fuentes, Trenton Maddox, Jimmy Ferris, Varen Nethers, Lucas Maxfield, Kaidan Rowe
3.) Ki az a valaha szeretett szereplő, akit mostanában kezdtél megutálni?
Jó kérdés...talán Harry Potter. Eleinte szerettem, de a hetedik kötetre nagyon megutáltam a kis túlélőt :P
4.) Melyik a legnagyobb/leghosszabb könyv a polcodon?
Stephen King: 11.22. 63. A lapjai nagyon nagyok az átlaghoz képest és több, mint 800 van belőlük. :))
5.) Melyik a legnehezebb könyv a polcodon?

Szintén a 11.22. 63.  Pontosan 1078 gramm a súlya, ha jó az elem a konyhai mérlegben... :D
6.) Vannak könyves posztereid?
Nincsenek, a rocksztároktól nem is férnének el.
7.) Vannak könyves ékszereid?
Szintén negatív. Nem tudom honnan tudnék szerezni, pedig egy olyan Csontvárosos medálért, ami ezen a képen is van, már lassan ölni is tudnék... xD
Akinek van, rejtse el a páncélszekrénybe és szereltessen fel rekeszeket vagy legyen olyan aranyos, hogy árulja el, honnan szerezte meg... :D Köszönöm.
8.) Van kedvenc OTP-d (One True Pairing)?
Igen, Yelena és Valek a Méregtanból.
9.) Melyik a kedvenc könyvsorozatod?
A Luxen, a Napernyő Protekturátus, a Nevermore, az Angelfall sorozat, Stage Dive, a Perfect Chemistry, a Maddox testvérek és Gyönyörű sorscsapás sorozat, a Calderon, az Elidegenítve sorozat, az Ötödik hullám sorozat, a Grisa trilógia és a Denazen.
10.) Melyik a kedvenc filmadaptáció-betétdalod?
Az AFI- The Embrance. Nem győzök hálás lenni a Csontváros készítőinek, amiért megismertem ezt a számot. Azt viszont sajnálom, hogy amikor Jace-ék Magnus-hoz mentek, akkor csak olyan rövid részt adtak le a dalból. :/
11.) Melyik az a könyv/történet, aminél azt kívánod, hogy bárcsak folytatódna?
Nincs ilyen. Az egykötetes könyveknek értelemszerűen nem adnak függővéget, a sorozatokat, amiket meg kiolvastam, szintén jól zárták le. Nem igazán tudom, mit hozhatnának ki már belőlük, a folytatásuk valószínűleg erőltetett lenne.
12.) Van kedvenc egykötetes könyved?
Igen. A Stephen King: Tortúra és a Karine Giébel: Csak egy árnyék Nem megmondtam, hogy sokat fogom még emlegetni? :)
13.) Mióta olvasol?
Negyedik osztályos korom óta, kapásból a Harry Potter hattal kezdtem, beletelt akkor két évbe, mire átrágtam magam rajta, mert nem láttam túl sok hasznát a könyvjelzőknek... xD De az volt az első regény, amit magamtól kiolvastam.
14.) Melyik Roxforti házba tartozol?
A Hollóhátba <3 Bár a blog jobb sávjában virító címerből és szövegdoboz feletti tollból ezt már úgyis kitaláltátok. Már a Pottermore-s teszt kitöltésének megkezdése előtt tudtam, hogy ott fogok kikötni, azt éreztem a legközelebbinek magamhoz.
15.) Mit keresel egy könyvben?
Hozhatnék olyan poénos válaszokat, mint előttem sokan, de már unalmas lenne. Kikapcsolódást keresek. Egy érdekes, kidolgozott, jól felépített sztorit, ami odaszegez a lapok elé. Meg e mellé nem ártana néhány életképes karakter... Igazából nem nagyon tudok ennél kisebb vonalakban fogalmazni, ha megtalálom egy regényben, akkor tudom, mi az és akkor is, ha nem adott. De így általánosságban kijelenteni valamit már csak a műfajok miatt is nehéz lenne.
16.) Van kedvenc idézeted?
Nincsen, konkrétan idézet-mániás vagyok. A molyos figyelőim is tanúsíthatják ezt, ha valamilyen újabb könyvet olvasok, akkor mindig minimum százzal nő a jóvoltomból a frisseik száma. De gyűjtöm a zenészek idézeteit is, abból is rengeteget tárolok a falamra ragasztva meg a laptopomon.
17.) Ki a kedvenc író(nő)d?
Hm, lesznek egy páran, de nem kell majd egy évtizedig görgetnetek lefelé, azt megígérem ;) normál tempóban 2026. december. 23:59-re simán lehet vele végezni.
*Basszusgitár pengetése dobpergés helyett* A kedvenceim: Jennifer L. Armentrout, On Sai, Kylie Scott, Becca Fitzpatrick, Stephen King, Rick Yancey, Gail Carriger, Karine Giébel, Sarah J Maas, Maria V. Snyder, Colleen Hoover, Katie McGarry, Kelly Creagh, Jay Crownover, Wendy Higgins, Daniel Suarez, Tammara Webber, Julie Kagawa, Rachel Van Dyken, Elizabeth Richards, Simone Elkeles, Jus Accardo, Susan Ee, Marie Lu, Melissa Landers, Leigh Bardugo, Nicole Williams, Marilyn Manson
18. Melyik a kedvenc borítód?
Ők lennének, akik első körben eszembe jutottak :D
19.) Akciódús vagy inkább Romantikus?
Mindkettő. Az akciódúsnál annyi a lényeg, hogy ne érezzem úgy, az író nagyon rohan és csak gyorsan le akarja zongorázni az egészet, a romantikusnál meg azt nem szeretem, ha 400 oldalon keresztül csak töményen folyik a nyál meg nyávognak a semmin.
20.) Hova mész, ha valami szomorú történik az egyik könyvedben?
Öm... sehova? Ha ilyesmi történik, akkor nem szokásom lelépni, hanem gyorsan olvasok tovább, hogy kiderüljön, mi lesz ezek után.
21.) Mennyi ideig tart elolvasnod egy könyvet?
Kizárólag a külső tényezőktől függ. Ha mást nem csinálok, akkor 7 óra alatt simán legyűrök 400 oldalt, igen, én komolyan mértem az időmet olvasás közben, többször is. Nem röhög. de ha nincs időm elővenni a könyvet vagy bármi más közbejön, ami akadályoz az olvasásban, például legutóbb az én legjobb barátom: az influenza akkor eléggé elhúzódhat akár 10-12 napig is egy könyv :c
22.) Mennyi ideig gyászolsz egy könyvet?
Ilyen létezik? Ha a kérdések között van, biztos O.o Ha befejezek egy könyvet és nem zavarnak be az univerzum sötét erői, akkor rögtön másnap elkezdek egyet. De ez a csúszás is csak azért van, mert az értékelés írással és a képszerkesztéssel szépen el szoktam szöszölni.
23.) Melyik a legkevésbé kedvenc könyved?
A Bosszú Prádát visel. Több évig olvastam és, amikor végre rászántam magam a befejezésre, azt is meglehetősen elnagyoltan csináltam. Az eleje tetszett, de utána elég fura lett...meg a kifejezések sem klappoltak. Egy divatról szóló könyvtől elvártam volna, hogy tudja, a gumicsizmát nem esőcsizmának nevezzük...  És amúgy nincs is benne szó nagyon semmilyen bosszúról. Talán az író akart bosszút állni az olvasókon valami régi sérelméért ezzel a regénnyel.
24.) Pozitív dolgok egy szereplőben?
A szereplők, akiket szeretni szoktam: intelligensek, vagányak, temperamentumosak vagy nagyon hűvösek, önmagukat adják és leszarják, hogy ez kinek nem tetszik, jók a beköpéseik, nem hagyják magukat földbe döngölni, kiállnak azok mellett, akik fontosak nekik, ügyesen manipulálják a többi karaktert és nem próbálják meg tökéletesnek beállítani magukat.
25.) Negatív dolgok egy szereplőben?
Előítéletesség, naivság, szűklátókörűség, irigykedés másokra a külsejük miatt, drámázás a semmin, ostobaság, álszentség, álszerénység, irányíthatóság, elnyomhatóság, döntésképtelenség, erőszakosság, okoskodás.
26.) Miért kezdtél el blogolni?
Ez olyan Bon Jovi: Livin' on prayer típusú, miért ne? Próbáljuk ki! elhatározás volt. Értékeléseket írni szerettem a molyon, jó hosszúak is lettek úgyhogy semmi akadályát se láttam a dolognak. Időközben meg nagyon megszerettem ezt csinálni *-*
27.) Félelmetes könyv?
Az Alkonyat. Amikor az első stádiumú rajongásom véget ért, komolyan rettegni kezdtem tőle, hogy Bella szellemi sötétsége és Edward idétlensége átszivárog belém a lapokon keresztül... Viccet félretéve ilyen nem volt. Könyvön és filmen képtelen vagyok félni. Tudom, hogy nem valóságos, akkor meg mitől tartsak?
28.) Melyik a legutóbbi könyv, ami megsiratott?
Én sírni? Ugyan már, kőből és metálból van a szívem! *legyint* Komolyabbra fordítva a szót, sok tévhittel ellentétben nem vagyok robot, vannak dolgok, amiken kiakadok. Az már más kérdés, hogy ez inkább abban nyilvánul meg, hogy felkapom a vizet.... :D A lényeg, hogy nem szoktam sírni könyveken meg alapjáraton is előbb kezdek el kiabálni meg káromkodni, mint itatni az egereket.
29.) Melyik a legutóbbi könyv, amit 5 csillagra értékeltél?
Karine Giébel: Csak egy árnyék
30.) Mi a kedvenc könyvcímed?
Nem vagyok sorozatgyilkos. Az ilyen dolgokat azért fontos az elején letisztázni.
Még nem sikerült megszereznem a könyvet, de ennél jobb címet eddig még nem nagyon láttam :D
31.) Melyik a legutóbbi könyv, amit kiolvastál?
Karine Giébel: Csak egy árnyék
32.) Mit olvasol éppen?
Gail Carriger: Blameless- Szégyentelen (Napernyő Protektorátus 3)
33.) Melyik volt a legutóbbi filmadaptáció, amit láttál?
Millenium trilógia 2- A lány, aki a tűzzel játszik
34.) Ki az az egy szereplő, akivel mindig is beszélni akartál?
Csak egy?? Kegyetlenség! :P Legyen akkor mondjuk... Allison Sekemoto, A halhatatlanság szabályaiból :))
35.) Ki az az egy író, akivel mindig is beszélni akartál?
Huh... eddig ezen nem gondolkoztam. Talán Cassandra Clare-től kérdezném meg, hogy miért van nála ez a nagy szerelmi háromszög-fétis.
36.) Van kedvenc olvasós nasid?
Marhasteak sült krumplival és jó sok hagymával.
Egyébként nem szoktam olvasás közben se enni, se inni. Túlzottan vigyázok a könyveimre ahhoz, hogy egyetlen pici pecsétet is bekockáztassak.
37.) Melyik az a könyves világ, amiben szívesen élnél?
Prytharin a Tüskék és rózsák udvarából eddig a legszimpatikusabb.
38.) Melyik az az egy könyves világ, amiben nem szívesen élnél?
A Dan Wells: Részben ember c. könyvben lévő világban. Amennyire egyenlőségpárti vagyok, őrült vagy tömeggyilkos lennék egy olyan világban, ahol 18 éves korod után arra köteleznek, hogy látástól vakulásig csak terhes legyél és úgy potyogtasd a gyerekeket, mintha futószalagról jönnének.
39.) Mikor volt a legutóbbi alkalom, amikor megszagoltál egy könyvet?
Talán aznap, amikor legutóbb olvastam. Imádom a könyvillatot *-* Amikor a kezembe veszem a jelenlegi olvasmányomat, mindig megszagolom. Épp ezért sikerült megállapítanom, hogy a KMK-s könyveknek 3-féle illatuk van.
40.) Furcsa veszekedések a könyvekben?
Szinte csak olyan van, főleg a romantikusokban. Az egészben meg az a legnevetségesebb, hogy minden hülyeségen megsértődnek- főleg a női karakterek-, a komolyabb horderejű dolgokat meg, amik után nem ártana lelécelni, feljelentést tenni vagy akármi, pedig csak úgy elnézik. O.o
41.) Van kedvenc romantikus könyved?
Igen. A Simone Elkeles: Tökéletes kémia.
42.) Írsz?
Szintén igen. A probléma csak ott van, hogy hiába van kész elméletileg négy "könyv", mindig annyit javítgatok rajtuk, hogy még sincsenek kész. Illetve egyszerre dolgozik vagy 14 féle sorozaton most már, így emiatt is necces a haladás... :D
43.) Van kedvenc varázstárgyad?
Igen, rengeteg. De a fő kedvencem a bodzapálca, azzal úgy is meg lehet szerezni a többit.
44.) Melyik a kedvenc Quidditch posztod?
Nincs ilyen, a sportokat nagyon nem szeretem, legyen valóságos vagy kitalált és tériszonyom is van. Ha már valami hasonlót kell választani a HP univerzumból, akkor maradok a varázslósakknál, azt ép bőrrel meg is lehet úszni normál méretű pálya esetében.
45.) Melyik az a zene, amiről egy könyv jut eszedbe?
Sixx. A.M.: We will not gone quietly.
A Stage Dive első kötetének az olvasása közben hallgattam a Joan Jett: I love rock 'n' roll-lal együtt.
46.) Kedvenc könyves közösségi oldalad?
A Moly.
47.) Használod is?
Bármily meglepő, de úgy lett a kedvencem, hogy elkezdtem használni :o
48.) Van kedvenc Fandomod?
Még sosem hallottam ezt a kifejezést, így nincs.
49.) Hány könyved van?
122
50.) Kit hívsz meg erre a book tagre?
A kihívottjaim- akik reményeim szerint még nem töltötték ki : HippyHelena, Ifjú Kazinczy, Amalthya és Dawnofmyth

Természetesen forrásmegjelöléssel bárki viheti :)
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése