2017. február 7., kedd

Szörnyű borítók a ,,szerelem" és a hormonok szellemében (Valentin napi projekt 1.)

Sziasztok! Mint halloweenkor és karácsonykor, Virág szervezésével most is összeállt a blogger-csapat egy projekthét erejéig. :) Az áruházakban elszaporodó rózsaszín dekorációban, giccsesen díszített édességekben, habos fehérneműkben és a legabszurdabb szívformájú termékekben a legutóbb egy ilyen alakú pizzával hozott össze a balszerencse egy szupermarket újságában  megnyilvánuló a jelek magukért sikítanak, fénysebességgel közeledik a szerelem ünnepe, azaz a Valentin nap. Február 7.- 14.-ig a bloggertársakkal ezzel a nappal, a romantikával, a szerelemmel kapcsolatos bejegyzésekkel fogunk titeket boldogítani. Biztos pontnak egy olyan, a heti témába vágó kérdéssort tudok nektek megemlíteni, ami karácsonykor is volt. ^-^ A magam részéről, ha minden jól megy, akkor öt posztot fogok hozni az alkalomra. És annyit megígérhetek, hogy színügyileg maradok a tőlem megszokott stílusnál, szóval az egységes fejlécképen kívül egy rózsaszín elemet sem fogok beereszteni a bejegyzéseimbe :P
Mint, ahogy a cím is mutatja, első körben olyan félresikerült, romantikus könyvekhez tartozó borítókat mutatok meg nektek, amiknek a látványától egyedül Voldemort nagyúr lehet teljesen védve- a haja se tud kihullani és az orra se tud leesni a megrökönyödéstől.

created by HunHowrse Layout Generator on 2017-02-07 02:45:16
 A szimpla, már megszokott, félmeztelen csupa-izom pasi pózol típusú kreálmányokkal a Grand Kanyont is tele lehetne tölteni. A java részük szinte teljesen ugyanolyan, az ügyesebb borítótervezők még tudnak úgy variálni a betűtípusokkal, hogy ne legyen unalmas az összkép annyira, de kevés ilyet láttam.  Nem is fogok ezért túl sokat hozni ebből a fajta borítóból, csak néhány olyat, ami kivételesen pocsék hatást kelt.

Na, akkor csapjunk a bonbonok közé, emberek és nézzük az első delegáció tagjait:

Nos, az elsőn lévő, fájdalmas pofát vágó úriember- biztos a világvége elkerülésének kivitelezését varrták szegény párának a nyakába a fotó készítése előtt vagy belelépett valami folyósba és barnába- éppen a mellizmán húzgálja a kezét, finnyásan szemlélve az eredményt. Két verzió létezik: nem elégedett az vagy izzadtságának, vagy a mellizmának a tapintásával. Ez a fura arckifejezés és a tulajdon felsőtestének a taperolása már kelt egyfajta érdekes hatást. Második ránézésre meg még felmerül a kérdés, hogy az amerikai focit mióta félmeztelenül játsszák, egy szál vállvédőben... O.o Biztos nagyon tud a csávó vagy női bíró van és így akar plusz pontot szerezni a csapatnak. Talán, ha elolvasnánk a könyvet, fény derülne a rejtélyre...   
 
A középső is igazán figyelemre méltó, főleg a mi felizgult párunk testének a szerkesztettségének  a mértéke. Mintha nem is élő személyek, hanem Simses emberek készülnének letépni egymásról azt a kevés ruhát, ami megmaradt. Bár elnézve, hogy a fenekéről félig lecsúszott farmer mennyire második bőrhöz hasonlóan tapad a csajra,a pasinak nem lesz egyszerű megszabadítania tőle...
A harmadik a What the hell? rovatba is mehetne akár, ugyanis ez a kérdés fogalmazódott meg bennem, amikor megpillantottam. Elnéző kedvemben vagyok, -biztos mert hajnalban írom ezt és kezdek álmos lenni- azt hagyjuk figyelmen kívül, hogy ez a kigyúrt adonisz mennyire hatalmas a medvéhez képest, ami a térbeli elosztás miatt nem lehet túl messze tőle. Ha jól láttam a molyon a könyv címkéjét, fantasy szál is van benne, szóval vagy a csávó egy sarkvidéki óriás, vagy az ominózus medve tartozik egy mesterségesen kitenyésztett, törpe fajhoz. Nekem csak egyetlenegy kérdésem van: mégis mi a franc az a kék, gagyi kivitelezésű kulimász, ami a pasit majdnem derékig ellepi? Hab??? Gondolom a srác meg a maci nagymosást akartak tartani a könyvben, csak elmérték a mosóport és ezt a jelenetet kapta el a borító.

Íme a második osztag, aminek a párosainak legalább egy embere roppant kínosan érezheti magát:

Az elsővel kapcsolatban azt a reakciót szeretném megosztani veletek, ami elfogott ennek a csodának a meglátásakor. Ez a férfi mégis mit akar a nő nyakánál? Csak, mert nekem úgy tűnik, hogy a fő célja a nyakláncot alkotó gyöngyök leharapása. Biztos látta a borítómodell a fényképezés előtt a Karib-tenger kalózai 4-ben Jack kocsis jelenetét és kedvet kapott a kivitelezéséhez... A nő mindenesetre látszólag remekül érzi magát, miközben ellopják a gyöngyeit, megkockáztatom, hogy bealudt és valami szépet álmodik az arcából ítélve.

Egy szó foglalja össze a legjobban a középső lényegét: erőltetett. A pár egyik tagján se lehet se szerelmet, se vonzást érezni, a fickó művigyora után a nő inkább úgy is döntött, ő a hajába temetkezik, a társa túljátssza a helyzetet két ember helyett is. Az meg szintén egy megfoghatatlan dolog a számomra, hogy hogyan lehet az emberekhez képest annyira böhöm nagy az, az ablak, amikor elvileg minimum 10 centivel mögöttük van...
A harmadikat is lehet, hosszabban, rövidebben elemezgetni, de leginkább a kínos szó a helytálló. A szereplők között speciális detektorokkal se érzékelhető semmilyen kémia vagy gyengéd érzelem. Lássuk be, ez a csók nagyon nyögvenyelősen indul... Ráadásul a srác olyan fejet vág, mint, aki valami nagyon büdöset szagol. Vagy ez a bájos lány evett valami jó hagymásat, vagy annak az ájere ért el hozzá, amibe az első borítón lévő futballsztár belelépett.

A harmadik hármas, aminek a legtöbb tagjai hadat üzent a gaz, elnyomó pólók népének:

Az elsővel kapcsolatban az bosszant a legjobban, hogy én olvastam ezt a regényt és a főszereplő értelmetlen, de sorsszerű ütődöttségét leszámítva jó kis sztori... -Az ilyen esetekben kérdezem meg magamtól, miért nem lehet meghagyni az eredeti borítót, amikor az tök jól néz ki?- Egy szokásos, nem annyira kiemelkedő, gimis fantasy, amiben NINCSEN SEMMILYEN VETKŐZÉS! Pagan, a főszereplő lány egyszer sem vette le a felsőjét a pasi, Dank előtt és ő sem rohangált félmeztelenül, egy-egy nem részletezett csókra korlátozódott a történet érzéki része. Akkor meg miért nem lehetett ráadni erre a szerencsétlen nőre egy pólót, a pasira meg egy inget? Ez így nagyon félrevezető, aki nem olvasta a fülszöveget, valami összecsapott, erotikus könyvre számít, aminek a főszereplője a könyv háromnegyedét végig hempergi egy kísértettel -.- A félrevezetést leszámítva meg az összképen az is ront, hogy a csávó úgy áll ott, mint akit egy Roxfortos diák megdermesztett  petrificus totalus-szal.

A második egy kazal kérdést felvet, amikre megkockáztatom az író, a borítómodellek és a borító tervezője sem tudna válaszolni. Viszont remekül visszaadja, mi várható a történetben: egy szürke egér nő, aki rendelkezik valamilyen rejtett, állati vonzerővel, amivel az ujja köré csavar két alakváltó pasit, akik körbeadják egymás között, mint az asztalnál a sót, szegény lány meg képtelen dönteni, hogy melyik mellé feküdjön be véglegesen. Az első kérdésem annak a fickónak a beállását illeti, akihez a jelek szerint jobban húz a főhősnő. Mit kéne gondolnom, mit csinál ez a pasi azt leszámítva, hogy buzgón szagolgatja a szívszerelme hónalját? O.o A második férfi szándékairól se tudhatunk meg sokat, de feltételezem, éppen duzzog, amiért most nem ő a soros a szagolásban... Élénk a fantáziám, de arra nekem sincs tippem, az a Godzilla-farkas miért bámulja őket a háttérben... Ötleteket elfogadok hozzászólásban szívesen azoktól, akik nem tapogatóznak annyira a sötétben a választ illetően, mint én.
A gyűjtemény utolsó darabja az egyik kedvenc könyvemnek, a Simone Elkeles:Tökéletes kémiának egy külföldi borítója. A Britt-et eljátszó lány ott lehetett a negyedik borító készülésénél, mert amilyen riadalommal néz a kamerába, úgy retteghet, mint a kocsi reflektorába bámuló őz, hogy amikor a srác szája túl közel kerül a füléhez, elveszíti a fülbevalóját...


A négyes csoport, ahol a férfiak többsége lelkes rajongója a fekvőtámasznak:

Az első szörnyen snassz, nem is értem, mi szükség volt a női modellre, amikor a szép, fehér fogain kívül semmi nem látszódik belőle és a kép felét kitakarja a fickó fatörzskarja. A dolog szerkesztettségét sem lehet figyelmen kívül hagyni, ennek a Swarzenegger imitátornak nagyon pici szája van és az arcélét is elradírozták.

A középsőtől is nehéz szavakat találnom, ameddig összeszedem a gondolataimat, leszögezném: nekem nincs bajom a rajzolt borítókkal, de akkor legyenek kidolgozottak és igényesek! Ez viszont annyira elnagyolt, trehány munka, hogy még egy egyes rajzos, negyedik osztályos nebuló is szégyellné magát miatta. Ebben a méretben hunyorítva, de az eredetijében egyértelműen kivehető, hogy ezeknek az embereknek nincsen arcuk. Bár az is lehet, hogy ők is abba a japán szellemfajba tartoznak, amik riogatják éjszaka a járókelőket azzal, hogy felveszik egy ismerősük arcát, aztán megmutatják az igazi arcukat, vagyis annak a hiányát. Ne legyünk kishitűek, megeshet. De a mitológiai oldalakat olvasva csak nők vannak ebből a fajból, továbbá a regényben sincs fantasy szál elméletileg. A hab a tortán, hogy a nőnek valamivel a csuklója alatt ott virít a mellbimbója is... -.- Az igénytelenséget egy adag közönségességgel is megkoronázta a művész, nem hiszem el, hogy tönkrementek volna az "alkotó" kezében az idegek, ha ráfestett volna a csajra még egy melltartót vagy atlétát.
Az utolsónál a fő kérdés nem a nőci hajszínének az eredete, azon még kicsiben is látszik a photoshop-os vagy gimp-es átszínezés, abból se a legjobban sikerült. De megbocsájtjuk, nem lehet mindenki számítógépes zseni. Ami engem igazán érdekelne, hogy hová tűnt a pasas karjának a többi része? Az alapkompozícióból ítélve éppen fekvőtámaszos pozitúrában a nő fölé magasodna... ha nem nyelné el a felső végtagjait az a rózsaszín sáv középen... O.O Ami egyébként biztos nagyon jó kapaszkodó, abból ítélve, hogy nem zuhant rá a nőre.

És jöjjön az utolsó, ötös számú osztály:

Az egyesen tipikus mintapéldájával szembesülhetünk annak, mi történik, ha túl termetes darabok vagyunk ahhoz, hogy beleférjünk a szoláriumba... Azt nem tudom, hogy a krapeknak szimplán nem volt esze megfordulva visszafeküdnie még egy körre, hogy a másik felét is lebarnítsa a gépezet vagy rohannia kellett a fotózásra, de ez így elég fura. Hallottam már olyan bőrbetegségről, ami eltérő árnyalatú bőrt eredményez, de az foltokban jelenik meg,így, két tökéletesen megegyező méretű sávban. Akármi is a válasz az eltérő árnyalatra, a pasi oldalánál kuporgó csaj rémült tekintetének egy második tényező lehet az oka...

A középső annyira ízléstelen, hogy elsőre be sem akartam tenni, de gondoltam, a borítókészítésnek ezt az anomáliát meg kell osztanom egy ilyen címen futó bejegyzésben. Az összképet nem kell megmagyaráznom szerintem senkinek, egy tipikus, ócska pornóregény egyik kreatív pillanatának lehetünk a tanúi... Egyedül az nem tiszta nekem, -azon kívül, hogy hogyan engedhették ezt nyomtatásba- hogy miért kellett a nő csizmáját ilyen fémes vörösben hagyni, amikor a betűkön kívül minden más fekete-fehér?
A legutolsó borítónál eredeti tervek szerint valószínűleg csókolnia kéne a nőt ennek a fekete hajú gentlemannek, de gyakorlatban úgy néz ki, mintha épp el akarná nyelni azt. Ismét találgatni fogok: a fényképezés alatt vagy megéhezett ez az elesett lélek és végső kétségbeesésében elkezdte táplálékként hasznosítani a kolléganőjét, vagy ráragasztottak valami aprósüteményt a nő arcára, amit mi nem látunk, és azt igyekszik megszerezni. Egy valami biztos, rohadtul koroghat a gyomra, amilyen kétségbeesetten csinálja azt, amit nem tudok pontosan megállapítani. Ezen az érdekességen kívül pedig a tervezők figyelemre méltóan cseszték el a kontrasztszint beállítását.


Ennyi lett volna a gyűjtemény, remélem senki nem dőlt ki a monitor mögött a nézegetésük közben xD Ha találtatok hasonlóan szemet gyönyörködtető példányokat vagy meg szeretnétek osztani a véleményeteket a bemutatottakról, ne habozzatok használni a komment-szekciót ;)
Akódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01


A Projekthét többi résztvevője:
2 megjegyzés:

  1. Istenem, te aztán hatalmas vagy xD Akkorákat nevettem... mi az a jegesmacis borító amúgy, komolyan? Bár az összeszedett borítók úgy általában is csak viccek lehetnek :D

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, köszönöm :D Nem tudom, mit érzett a borítótervező xD A leírás alapján, amit egy oldalon találtam, a pasi elméletileg át tud változni jegesmedvévé. Igen, de jobban is el tudják simítani az éleket meg tudnak kelteni némi térhatást átlagban.

    VálaszTörlés