2017. február 27., hétfő

Díjat kaptam, pedig nem is voltam ott az Oscar-on: Liebster Blog Award


Sziasztok! Ma hajnalban lezajlott az Oscar átadó és mivel tudomásom szerint senki se látott a tévében... az aranyszobrok kiosztásával kapcsolatos meghívómat valaki biztosan elkeverte a feladáskor. Talán jobban odafigyelnek jövőre. :P Annak a lehetőségét ugyanis teljesen kizárom, hogy ekkora szaktekintély létemre meg sem fordult a fejükben felvenni a vendéglistára, abban egyetérthetünk, hogy mennyire nélkülözhetetlen a jelenlétem egy ilyen helyen... mondjuk annyira, mint egy tütüs pudlié. De szörnyű technikai malőrök ide vagy oda, ezt a jeles napot mégsem úsztam meg díj nélkül :D brygusz, az Egy olvasó lány naplója bloggerinája kihívott/ "jelölt" a Liebster Blog Awardra. A kezdeti poénkodást meg nem történtnek véve: igazából nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, hogy a közeljövőben bármi hasonló érintheti a Goodbye Agony-t. ^^
És ha már a szenzációknál tartok, akkor egyúttal megemlítem a tegnapit is; a kedvenc magyar íróm bekövetett a molyon *.*

created by HunHowrse Layout Generator on 2017-02-27 16:10:18
Mi az a Liebster Blog Award?
Ez egy online díj, amit a bloggerek adhatnak egymásnak. Az egésznek a lényege az, hogy új blogokat ismertessenek meg a díjazottak, illetve, hogy az ő blogjukat is megismerjék mások.

A szabályok:

1. Ismertesd a szabályokat! (na, igen... ez az, ami per pillanat zajlana, ha nem lett volna egyértelmű xD)
2. Nevezd meg, és linkeld be, akitől kaptad a díjat és köszönd meg neki!
3. Válaszolj az általa feltett 10 kérdésre!
4. Tegyél fel 10 kérdést!
5. Jelöld meg azokat a blogokat, akiknek továbbadod a díjat!

Köszönet:
Mint már írtam a kis bevezetésemben, brygusz lepett meg a díjjal, az Egy olvasólány naplója blog vezetője. Még egyszer nagyon köszönöm a jelölést ^^

A válaszaim a kérdésekre:
1.) Nevezz meg egy olyan könyvet, aminek elolvasás megváltoztatott benned/rajtad valamit! Ha volt ilyen, nevezd meg milyen változás történt!
Az A.O. Esther: Gombnyomásra kétféle változást is elért, egyrészt amióta kiolvastam, sokkal jobban becsülöm a kedvenc könyveimet és, ha ilyen egyáltalán lehetséges, még jobban utálom a becézett/kicsinyítő képzőkkel telenyomott kifejezéseket.
2.) Ki a kedvenc írod és miért?
Remélem ennél a kérdésnél nem csak egy személyt lehet megnevezni, különben óriási szószban vagyok... A kedvenceim között viszont szerepel pl. Stephen King, Karine Giébel, On Sai, Gail Carriger, J.L. Armentrout, Sarah J. Maas, Jay Crownover, Tammara Webber, Leigh Bardugo, Melissa Landers, Daniel Suarez, Kylie Scott, Julie Kagawa, Elizabeth Richards, Katie McGarry, Simone Elkeles és Jus Accardo.
3.) Melyik az a könyv, amit bárkinek ajánlani tudnál és miért?
Nehéz ügy, mivel ahány ember, annyiféle ízlés. Például én hiába tartom egy zseniális könyvnek a tegnap értékelt, On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál-t, de aki nem szereti a sci-fit, annak úgyse tetszene az űrhajós elemek miatt, hiába nem kézikönyv-szagúan vannak beleírva. Ugyanez a helyzet a Karine Giébel: Csak egy árnyék-kal, a tökéletes pszicho-thriller, de akinek gyenge az idegzete, az úgysem fogja bírni... Talán a Louise O'Neill: Örökké a tiéd az a könyv, amit minden ember kezébe belenyomnék, bármennyire kapálózik is ellene. Remekül megmutatja, merre halad a világunk, és bár valószínűleg, aki olyan viselkedést folytat, ami a szereplőkére hajaz, az úgyse értené... de másoknak hátha felnyitja a szemét.
4.) Melyik a kedvenc műfajod könyvek terén?
Mint, ahogy az íróknál, itt se egyetlen egy nagy kedvencem van. Nagyon szeretem a disztópiákat, pszicho-thrillereket, New Adults könyveket, urban fantasy-kat, high fantasy-kat és sci-fiket meg a steampunk-ot.
5.) Olvasásnál a kedvenc műfajodon belül mozogsz vagy szeretsz kilépni a komfortzónádból?
Mivel elég kiterjedt a kedvenceim palettája, inkább azon belül maradok, ami már bevált.
6.) Az előző kérdéshez kapcsolódóan melyik volt az a műfaj, amiről azt gondoltad biztos nem tetszene és, amikor olvastál azon belül kellemes meglepetésként, valamint kellemetlen meglepetésként ért? Nevezz meg egy-egy könyvet!
Nem igazán emlékszek ilyenre, nem vagyok annyira kísérletezős típus, ahogy már egyel fentebb említettem. Nem vagyok türelmes jellem, ezért könnyebben felhúzom magam egy könyvön vagy egy filmen, így olyan műfaj felé meg egyáltalán nem szoktam kapálózni, amiről sejtem, hogy nem fog bejönni. Nem okozok magamnak tudatosan stresszelést.
7.) Foglalkoztat-e az írás gondolata? Ha igen, írtál-e már saját történetet/történeteket?
Igen ^.^ A blogolás meg az olvasás mellett az a harmadik hobbim, formailag regénynek tekinthető módon írok történeteket, jelenleg 13 félét- rossz szokásom azonnal belekezdeni abba, ami az eszembe jut és nem tudom beleékelni a már meglévőkbe, így gőzerővel növekednek az egymással összeegyeztethetetlen, önálló sztorit igénylő világfelépítések. Van néhány 400 oldal körüli, ami már elméletileg kész van, de folyton javítgatom őket. A közeljövőben remélhetőleg összekapok egyet annyira, hogy megfeleljen a nagy maximalista elvárásaimnak :D
8.) Mióta vezeted a blogod?
Tavaly január óta.
9.) Kaptál-e negatív kritikát? Ha igen, ,,építőjellegűek” voltak, vagy inkább csak szurkálódások? Hogyan élted meg?
Az esetek 90%-ában azt tapasztaltam, hogy az olvasóim egy-két kivétellel valamiért rettegnek használni a blog komment szekcióját - pedig esküszöm, hogy nem rejtettem el az elküld gomboknál virtuális medvecsapdákat. A visszajelzések, amik eddig érkeztek, azok pozitívak voltak.
10.) Van egy ismerősöd, aki nem rajong a könyvekért, valamint az olvasásért. Hogyan szerettetnéd meg vele, milyen érvekkel győznéd meg, hogy öröm elolvasni egy, vagy akár több könyvet?
Attól függ. Ha a szóban forgó személy élből elutasítja az olvasást, minimálisan se hajlik a könyvek értékének az elismeréséhez, akkor sehogy. Nem fektetek semmi olyanba energiát, aminek nincsen értelme. Viszont, ha az illető nem azt az egyre elterjedtebb, "minek olvasni meg könyvet venni, ha ott az internet?" nézetet vallja, akkor megpróbálnám rávezetni, hogy nem csak olyan könyvek léteznek, amik anno megutáltathatták vele az olvasást- legtöbb esetben a kötelezők. Ezek után olyan témából ajánlgatnék neki regényeket, amik hasonló témában mozognak, mint azok a filmek/sorozatok, amiket szeret. Ha már komolyabb, érvekkel alátámasztott indokokra van szükség, mert az illető allergiás a betűkre, az veszett ügy.

A saját kérdéseim:
1.) Van a blogodon valamilyen posztsorozat, amin belül azonos időközönként jelennek meg bejegyzések (pl. "kedvencek kedden", "havi összesítés" stb.)?
2.) Ha az előző kérdésre a válasz igen; előfordult már, hogy egy külső tényező miatt, az egyik poszt csúszott? Ha a válasz "nem volt", akkor tervezel a későbbiekben valami hasonlóba belevágni?
3.) Hány könyvet olvastál el az előző évben (2016-ban) ?
4.) Csak könyvekről írsz kritikákat vagy másról ( pl. zenéről/filmekről/sorozatokról) is?
5.) Ki az, az író, akinek úgy befürödtél az egyik könyvével, hogy mostantól mindentől menekülsz, amin meglátod a nevét?
6.) Melyik az a felkapott regény, amit már hosszú ideje el szeretnél olvasni, de valamiért mégis mérlegeled még, mert félsz, csak túl van hypeolva?
7.) Van olyan hely, ahol hiába lenne időd olvasni, sosem vennéd elő a könyvedet, nehogy vizes legyen vagy más módon lepecsételődjön?
8.) Mi(k) az(ok) a kulcskifejezés(ek), ami(ket), ha meglátsz egy könyvvel kapcsolatban, garantáltan elriaszt(anak) tőle?
9.) Olvastad már egy általad kedvelt zenész életrajzi könyvét?
10.) Ha felkérnének a Roxfortba tanárnak, melyik tárgyat tanítanád a legszívesebben?

A jelölteim:

- @Levandra és @Sol a Bookhunters-től.
- @Virág_Blogger a Never Let Me Go-tól.
- @kellyolvas és @Greylupus a Kelly és Lupi olvas-tól.
A  kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

2 megjegyzés:

  1. Wow!! nagyon köszönöm a válaszokat :D tetszettek a válaszok és hogy én is bebizonyítsam tényleg nincsenek medvecsapdák a komment szekciónál :D
    továbbá várólistás lett az örökké a tiéd ;)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó könyv, csak kell a szereplők mellé egy bizonyos idegi nyugalom - a szerző direkt írta őket ilyen ütődöttre, ez is a szemléltetés része. :)

    VálaszTörlés