2016. december 19., hétfő

Karácsonyi Projekthét: Könyves karácsonyfák

Sziasztok! Meghoztam a Karácsonyi Projekthét keretében írt második bejegyzésemet :) Ezúttal különleges karácsonyfákat és díszeket szedtem össze, amiket biztos vagyok benne, hogy jó pár könyvimádó szívesen elfogadna.

created by HunHowrse Layout Generator on 2016-12-16 04:38:32
Mint már megszokták tőlem, akik rendszeresen nyomon követik a blogomat, ehhez hasonló képekbe szoktam írni a posztjaimat. A mostanihoz annyit fűznék hozzá, hogy igenis össze lehet egyeztetni az American Horror Story-t is a karácsonnyal, ha nagyon akarja az ember xD Ezeknek a megszerkesztéséhez kutattam karácsonyos png képek, illetve olyan képek után, amiket később megérné png-vé alakítani. A keresgélés során pedig belefutottam néhány nagyon kreatív karácsonyfára, illetve különféle díszítésekre, amiket regények ihlettek. A lentebbiekben ezeket fogom nektek bemutatni némi kommentálással. ^^
Ez lenne az első, egy szó szerint könyvekből álló karácsonyfa. Jó párat láttam az utóbbi időben a neten és nagyon ötletesnek és mutatósnak találok sokat, főleg kivilágítva. Van vele meló bőven, főleg ha egy méternél magasabb fát szeretnétek, de ha valami olyan dekorációra vágytok, ami eltér a megszokottól, tökéletes. Ráadásul a lehullott tűlevelek összeporszívózásával sem kell bajlódni! :D

Nemrég tele volt az internet egy Harry Potter-es fával, amit egy angol kisvárosban élő női rajongó készített. Ez a darab nem kapott akkora rivaldafényt, de szerintem megérdemel némi figyelmet. Csúcsdíszként Dumbledore főnixét láthatjuk, a díszek között pedig megtalálhatók szemüvegek, baglyok, üstök és egy szarvas. Az alap az én ízlésemnek túl világos, de persze lehet választani sötétebb tónusú műfenyőt is.

Maradok Rowling varázsvilágában, azon belül is a kviddics-pályák felé veszem az irányt. A HP univerzum rajongóinak a nagy része bizonyára örülne egy ilyen cikeszes dísznek, amit házilag is el lehet készíteni. Csak egy sima, arany gömbre van szükség, ragasztóra, csillámporra és valamilyen strapabíró, merev anyagra. Az utóbbiként főleg olyan áttetsző műanyag lapot tudnék elképzelni, amit játékok és néhány számítástechnikai cikk dobozánál szoktak használni.

A végzet ereklyéi/Pokoli szerkezetek láznak van egy olyan mellékhatása, hogy a friss rajongó beláthatatlan ideig mindenhová rúnákat rajzolgat. Keresztülmentem ezen, egy barátnőmmel együtt, rajta élesebben ütött ki talán kicsivel a kór :P Ha ti is a kényszeres rúnarajzolók táborát erősítitek, biztosan elfogadnátok egy ehhez hasonló szépséget vagy, akár ti is belevágnátok a gyártásukba :) Egy mattos felületű, fehér gömbre viszonylag könnyedén fel lehet vinni az ábrát fekete, alkoholos filccel.

Ennek az apró, asztalra való műfenyőnek az alapján könnyedén beleszőhetik a THG kedvelői kedvencüket az ünnepi dekorációba. A díszek kivétel nélkül papírból vannak, így egy kis nyomtatás, karton és ragasztó segítségével könnyen elkészíthetőek. :)

Ha már Suzanne Collins univerzumánál tartunk, az ikonikus fecsegő poszáta szimbólum sem maradhat a sorból. Nos, azzal mind tisztában vagyunk, hogy ez már nem az otthon elkészíthető kategória... de, ha valakinek mégis sikerül megoldania házilag, szívesen fogadok róla beszámolókat, hogyan hozta össze xD

Ez a szépség egy újabb poszátás dísz, ami már az elegánsabb csoportba esik a fémes alappal és a bizsu kövekkel a tetején. Személy szerint nekem mindkettő tetszik, de ez talán közelebb áll a szívemhez :3

Továbbállva Panem-ből, áttérek egy egyszerűbb gömbre, amit Lisa Jane Smith: Vámpírnaplók sorozata alapján készült. Nem annyira látványos, mint a korábbiak, de egész jó. Próbáltam keresni olyat, amin Damon vagy esetleg Klaus van, de nem találtam xD.

Mutattam már fákat és gömböket, így itt az ideje, hogy terítékre kerüljön egy ajtódísz is. A Twilight saga sorozatból már jó ideje kiszerettem, ez a koszorú mégis azonnal megragadta a figyelmemet. Az eredeti borítók minden minden eleme megtalálható rajta, mégsem kelt giccses hatást.

Zárásként egy százszázalékosan A tűz és jég dala sorozat által ihletett fa egy részletét mutatom meg nektek. Fellelhető rajta háromféle sárkányos és egy logós dísz, egy szereplő arcképével ellátott gömb és egy trónfigura. Mindegyik rendkívül igényesen és részletesen kidolgozott és annak ellenére, hogy nem túl szokványos, karácsonyi motívumok, remekül néznek ki az ágakon.

Nektek melyik a kedvencetek? Esetleg melyik könyvetekhez szeretnétek hasonló díszeket? :)
Szívesen fogadok véleményeket, nemsokára újra jelentkezek. ;)
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

created by HunHowrse Layout Generator on 2016-12-16 04:29:59
- Never Let Me Go (LINK)
- The Sweaterist  (LINK)
- My Bookworld  (LINK)
- Never give up  (LINK)
- Írásaim Tárháza (LINK)
- Feel Invincible   (LINK)
- Anya olvas   (LINK)
- Karina&Books (LINK)
- Sam's Blog (LINK)
- Csingiling és a Könyvzug (LINK)
- Olvasó körút  (LINK)
- Mira Könyvespolca  (LINK)
- Könyvjelző  (LINK)
- Veronika's Reader Feeder (LINK)
- Varázstinta (LINK)
- Books of Dreamer (LINK)
- Kitablar   (LINK)
- Neverhood's Diary (LINK)
- Today Wiggin (LINK)
- Bookish Notes (LINK)
- Hagyjatok! Olvasok! (LINK)
- Metaforaszennyezés (LINK)
- Könyvvadászok  (LINK)
- Coffee and Manga  (LINK)
- Real Thoughts  (LINK)
- Three Points Of View (LINK)
- Heaven for the Books (LINK)
- Adri könyvmoly  (LINK)
éés... természetesen a  Goodbye Agony :D
A bemutató kódolása a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése