2016. szeptember 18., vasárnap

Zártosztály Book Tag (Book Tag #7)


Sziasztok! :-) A tegnapi nap során több, mint 70-en néztétek meg a blogomat, mindenkinek köszönet a megtekintésekért! ^^ A hét zárásaként, pedig egy saját készítésű, Zártosztály Book Tag-gel rukkolok elő, amit az American Horror Story Asylum-ja ihletett. Nyugodtan viheti bárki a tag-et, akinek megtetszett, annyit kérnék, hogy linkeljétek be kitöltés esetén a Goodbye Agony-t, mint indító blogot. 


 
created by HunHowrse Layout Generator on 2016-09-18 15:42:19
1.) Üdv a sárga házban- A legbizarrabb/legőrültebb helyszín, amiről  olvastál.
Ide szerintem a legjobban Varen álomvilága illik a Nevermore-ból, minden tekintetben kimeríti az őrült kategóriát a táncoló, maskarás emberekkel, a démonokkal és a többi finomsággal.
2.) Az áldozat, akit ok nélkül zártak be-A legutóbbi olvasmányod, aminél úgy érezted, kikapcsolódás helyett inkább csak szenvedsz.
Sajna ismét csak A herceg c. könyvet tudom mondani, de tényleg az, az a könyv, amit az idén a legjobban lepontoztam. Onnantól, hogy a szerelmi háromszög kezdett elfajulni, már csak azt vártam, hogy fogyjanak az oldalak és vége legyen.
3.) Én bolond, te bolond, mi bolondok- Egy regény, amiben szerinted a maga módján egy karakter se volt komplett.
A kritériumoknak megfelel Lisa Jane Smith- Vámpírnaplók c. szerzeménye. Aki olvasta az tudja, Elena miért nem normális.... És bár Damon-t kifejezetten szerettem, azt el kell ismernem, hogy a mellékszereplők sem normálisak, ha ennyire körbeugrálják ezt az elkényeztetett picsát...
4.) Kényszerzubbonyban- Főhősök és mellékszereplők, akik bármennyire is igyekszenek, többnyire csak kénytelenek egy helyben toporogni.
A főhősök közül ez jellemző Penryn-re az Angelfall-ból, hiszen bármennyire is meg akarja keresni a húgát, mindig új akadály gördül elé és Avery-t A tenger boszorkányából, akit hasonló akadályok érik, amikor vissza akar szökni a nagymamájához és boszorkánnyá akar válni. A mellékszereplők közül, pedig ez a meghatározás száz százalékosan illik Perselus Piton-ra a Lily-re vonatkozó visszaemlékezésekben a Harry Potter 7. kötetében. :/ Bármennyire is törte magát, nem sikerült úgy észrevetetnie magát, ahogy szerette volna.
5.) Sokkolás- Fordulatok, amik után köpni nyelni nem tudtál.
Konkrétat nem tudok kiemelni, de Rick Yancey Az ötödik hullám-jában és Végtelen tenger-ében jó pár ilyen eset volt. Illetve Elizabeth Richards is okozott ilyen pillanatokat a Szárnyakban.
6.) Totális kiütöttség a "kezelés" után- Egy könyv, ami még  sokáig foglalkoztatott a kiolvasása után, avagy egy történet, ami
valamilyen okból úgymond "beszőtte" a fejedet.

A legfrissebb ilyen élmény az Árnyék és csont elolvasása után ért, bár ez nagy részben tudható be Éjúrnak is... xD De anno így voltam az Obszidián és az Angyali gonosz kiolvasása után is.
7.) A szadista főnővér és a szenvedő betegek- Egy író, aki sokszor könyörtelenül bánik a karaktereivel és ezáltal veled, az olvasóval is.
Kifejezetten szadista hajlamú íróval szerencsére eddig még nem találkoztam. :D De a maga módján Katie McGarry sem kíméli a karaktereit a Feszülő húr-ban és a Szívkarambol-ban, illetve ugyanez elmondható Elizabeth Richards-ról a Fekete Város Krónikáiban és Tammara Webber-ről is a Törékeny-ben.
8.) Egyenes út az őrületbe- Egy függővég, amitől a falat kapartad volna legszívesebben.
Gyilkos függővége volt az Opálnak, A végzetemnek és a Crescendo-nak.
9.) A beletörődés: innen nincs kiút- "Résztvevő" egy szerelmi háromszögben, akikről már az első percben tudtad, hogy igazából semmi esélye.
Ide illik a részemről Alex az Érintés c. regényből és  Cam a Fallen-ből.
10.) Gumiszoba-Könyvszereplők, akiket bölcsebb lenne elzárni.
Ilyen személyekből jó hosszú listát tudnék összehozni... :D
Nos, akkor szerintem hasznos lenne elkeríteni Rachel szüleit a Szívkarambolból, Echo szüleit a Feszülő húrból, Sebastian-t A sötétség városából, a Hopeless-ből John-t, Reyad-ot a Méregtanból, Freida-t az Örökké a tiédből, Tessa-t a Pokoli szerkezetekből, Bella-t a Twilight saga-ból és Bono-t a Magic Bitesből.
11.) Majd segít a doktor bácsi- Egy író, akinél valamilyen okból az volt a benyomásod, hogy szabályszerűen hülyének nézi az olvasót.
Ide hoznám Helena Silence-t és Stephenie Meyer-t. Az előbbi valószínűleg azért nézhette hülyének az olvasót az Engima c. regényéban, mert beadta, hogy mindenki azonnal hisz Cillának és, hogy senki sem akarja elcibálni egy orvoshoz. Meyer-nél pedig erre a sokszor szájbarágós írásstílus miatt feltételeztem.
12.) Nővérek: a segítő bőrébe bújt ellenség- Egy szereplő, aki
eleinte kedvesnek mutatta magát, de később kiderült róla, hogy egy gerinctelen alak.

Erről a pontról kapásból Sawyer Diamond ugrik be Nicole Willams Crash című könyvéből, bár már akkor se volt szimpatikus a csávó, amikor a jobb oldalát mutatta.
13.) Üldözési mánia: amikor a bezártság nyomot hagy- Egy könyv, aminél annyi ideig húzódott a fő gonosz személyének a felfedése/ a
fő szál mozgatórugójának a felszínre kerülése, hogy mindenre és mindenkire gyanakodtál.

A Magic Bitesnél fordult elő velem. Curran, ismét nyilvánosan elnézést kérek, amiért gyanúsított lettél. xD
14.) Telibe talál a jeges vízsugár- Egy könyv vagy könyvsorozat, amit régen szerettél, de amikor hosszabb idő után újra elővetted,
kiábrándultál belőle.

Ez az Alkonyatnál volt, egy időszakban nagyon szerettem, de később teljesen kiábrándultam az egész történetből.
15.) Kezelés címszó alatt eladott kísérletek és hosszútávú hatásaik-
Egy főhős, aki az első kötetben tanúsított viselkedéséhez képest annyira megváltozott a folytatásban, mintha agyátültetést végeztek volna rajta.

Ide tartozik Anna Whitt az Angyali szövetségből. Részben pozitív, részben negatív irányba változott a leányzó, de az első kötethez képes teljesen más volt :/
16.) Snassz, fehér falak mindenfelé- Egy könyv, aminek bár tetszik neked  a borítója, de nem tartod nagy durranásnak.
Ezt leginkább a Vámpírnaplók második kötetének a borítójáról mondhatom el.
17.) Személyes tapasztalatok- Egy általad olvasott regény, amelyiknek valamelyik szereplője volt pszichiátrián.
Abbi Glines-től A végzetem. Pagan több fejezetnyi időt tartózkodott egy pszichiátrián. 
18.) Akár egy élőhalott, a végső tűréshatár is maximálisan  átlépve- Az a regény, ami miatt a legtovább maradtál fenn és  ezért másnap olyan voltál, mint egy zombi.
Ha jól rémlik, akkor talán Brigid Kemmerer Szikra c. könyvét fejeztem be a korábbiakhoz képest viszonylag későn. Másnap nekimentem pár bútornak... xD
19.) Ő egy igazi Nellie Bly! (A hölgy egy az 1800-as években élt újságíró volt, aki önként bevonult egy nők számára fenntartott elmegyógyintézetbe tíz napra, majd a "kiszabadulása" után cikkeiben és egy könyvben keményen bírálta az ottani ellátást) - Egy főhősnő,
aki nem félt felszólalni, ha valami igazságtalanság történt.

Kapásból Cara ugrott be az Elidegenítve c. könyvből és Hermione a Harry Potter-ből :)
20.) Ha már téboly, legyen ragadós!- Kit vagy kiket hívsz meg a tag-re?
Mivel szigorúan véve kifejezetten az ő számára lett elkészítve ez a tag, ezért természetesen kihívom Alice_Bertrand-ot, illetve Eszti37-et és ParaGirl-t.
A  kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése