2016. szeptember 16., péntek

Kihívás: 12 napos blogger kihívás- 3 olyan étel vagy ital receptje, amit jelenleg imádok


Üdv, Lányok/Fiúk! ^^  Ismét a blogger kihívás egyik napjával jelentkezek. A késést kivételesen nem az okozta, hogy elfelejtettem posztolni, hanem nem igazán volt időm, amikor meg lett egy kicsi, akkor hajtóvadászatot indítottam az American Horror Story nemrég megjelent 6. évadának a magyar feliratos részeiért... :D Végül szerencsére nem volt eredménytelen a keresés.  Ha már szóba hoztam az AHS-t, egyúttal megosztom veletek, hogy nem tudom, pontosan még mikorra fog összejönni, de igyekszek minél hamarabb végignézni az évadot és hozni róla egy értékelést. :) Visszakanyarodva az eredeti témára, nekiállok a receptek írásának:

 
created by HunHowrse Layout Generator on 2016-08-31 23:17:59
3. nap



Nos, mivel hatalmas húsimádó vagyok, arra gondoltam, hogy marhasültről meg hasonló finomságokról gyűjtök össze három receptet, de egy bizonyos "fejlemény" miatt változtattam az elképzeléseimen... Nemrég olvastam egy értékelést a Londinium hergéről (ha valamelyikőtök nem hallott volna még a könyvről: a történetben az összes növény és állatfaj kipusztult és az életben maradásnak egyetlen módjai a radioaktív földben való növénytermesztés és az emberevés. Az utóbbi főleg az elit réteg körében népszerű, a táplálékot pedig a "farmerok adják"), így megmondom őszintén, a következő étkezésig kissé elment a kedvem mindentől, aminek a húsokhoz van köze... "xD

Ezek után úgy döntöttem három sütemény receptjét másolom be ide:
1.) Macaron

Az egyik legnagyobb kedvencem ez a süti, imádom őket, az egyetlen problémám velük, hogy túl picik... :/ Meglátásom szerint egy darab igazán lehetne akkora, mint egy normál méretű sajtburger...
Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 18,5 dkg porcukor
- 10 dkg finomra darált mandula
Az elkészítés menete:
A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, egy másik edénybe tedd a mandulát, és szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó. Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik. Azt, hogy mivel töltöd meg, rád bízzuk, millióféle töltelék passzol hozzá. A személyes kedvencem a málnás és a csokis :3 Ha megvan a töltelék, nincs más dolgod, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomni, és már kész is vannak a kis édes szendvicseid.

2.) Mignon

A legjobban a citromosat imádom, de jónak tűnő receptet csak a csokisról találtam.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg Ráma
- 1 citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
- 20 dkg Ráma
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a bevonathoz:
- Kevés ételszínezék
- 50 dkg porcukor
- 6 evőkanál víz
Az elkészítés menete:
Megsütjük a 6 tojásos piskótát. Ha megsült 10-15 percet pihentetjük, majd ha kihűlt, a piskótát körben, és lapjában is félbe vágjuk. A krémhez habosra keverjük a Ramát a porcukorral, majd kivesszük a harmadrészét, és abba belekeverjük a kakaóport. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot! 3x3-as darabokra vágjuk. A mázhoz kikeverjük a porcukrot 6 kanál vízzel, és az ételszínezékkel. A kapott mázzal bevonjuk a felkockázott sütit. Pihentetjük amíg a máz megszilárdul.
3.) Madeleine

És utolsóként akkor jöjjön a francia teasütemény :)
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 tojás - 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Az elkészítés menete:

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, a ruganyos, szilikonos madeleine tepsit egy normál tepsibe helyezzük. Ha kell, vajazzuk ki a horpadásokat, de a szilikon miatt általában nem szükséges. A tojásokat előre kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, majd robotgéppel 4-5 perc alatt nagyon habosra keverjük a tojásokat és a cukrot. A citrom héját a cukros tojáshabba reszeljük, fakanállal beleforgatjuk a lisztet, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük az olvasztott vajat. A kész tésztát 10 percre berakjuk a hűtőbe, hogy enyhén besűrűsödjön, majd a felét arányosan szétkanalazzuk a tepsi kagyló formájú mélyedéseibe. 10-15 perc alatt megsütjük a süteményeket. Ezután ugyanígy elkészítjük a második adagot, amit mindaddig a hűtőben hagyunk, ameddig az első készre sül.

A receptek forrásai:
Macaron
Mignon
Madeleine
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése