2016. augusztus 29., hétfő

Mindenes Book Tag... vagy mi... (Book Tag #5)


Helló, Mindenki ! ^^ Először is szeretném leírni, hogy lassan, de biztosan,  a Goodbye Agony átlépte a 2000-es oldalmegjelenítést. Szóval köszönöm a megtekintéseket! :D Másrészt mivel néhány kedves vérszívó miatt meghiúsult a szabad levegőn olvasásom, ezért gondoltam, kitöltöm Blonde_Fairy, a Crazy Reality blog bloggerének a saját készítésű Mindenes Tag-jét, amire kihívott. Jó olvasást! :)

created by HunHowrse Layout Generator on 2016-08-29 19:12:06
1.) Volt könyv, amit véletlenül, vagy netán szánt szándékkal földhöz/falhoz(/tesóhoz/szülőhöz) vágtál?
A könyveim számomra szentek és sérthetetlenek, így szánt szándékkal semmiképpen sem dobálnám őket, még a tankönyveket se. Viszont  véletlenül egyszer repült egyet a Harry Potter és a tűz serlege. Két éve volt egy olyan szokásom, hogy minden apró olvasásra fordítható másodpercet kihasználtam, így a sétálást is. Rövidre fogva sikerült közelebbi ismeretségbe kerülnöm egy ilyen alkalommal az iskola előtt a betonnal, miután rágyalogoltam egy szép nagy jeges felületre január körül. De legalább kiderült, hogy mi a gond Mordon-nal...
2.) Melyik volt az első könyv, amit félbehagytál?
Nem nagyon szoktam félbehagyni könyveket, inkább csak "félretenni egy kicsit", pl.  a Lauren Weisberger: A bosszú Prádát visel c. könyvét olvastam vagy 3 évig, mire már annyira idegesített, hogy csak ott ül a polcomon, hogy átnagyoltam a végét. Ha jól emlékszem, akkor még a Cassandra Clare: Hamuváros és Üvegváros voltak azok, amiknek több hónapig tartott a kiolvasása.
3.)  Melyik a legfurább olvasó pózod?
Hadd gondolkozzak egy kicsit... Rám alapból jellemző alvásnál is, hogy olyan nyakatekert pozíciókat veszek fel, amik meghazudtolják a biológia és a fizika határait...  Olvasásnál meg kb. felveszek minden nyakatekert, kicsavarodott testhelyzetet, amihez a kanapén vagy a fotelben van hely. De pl. fejjel lefelé olvasni vagy ilyesmit nem szoktam.
4.)  Milyen könyv az, amit olvastál, és megutáltatta veled a műfaját?
Egy adott könyv miatt nem szoktam elkaszálni egy műfajt, de az eddigi kötelezők miatt finoman szólva nem képezik a szívem csücskét a "nagy magyar klasszikusok" meg úgy alapból a klasszikusok.
5.)  Melyik a kedvenc könyves képed?
Nem nagyon nézegetek a borítókon kívül olyan képeket, amikre rá lehetne fogni, hogy "könyves". Bandákról meg az American Horror Story-ról szoktam átlagban képeket nézegetni. Viszont átlagban azok a képek tetszenek, amiket montázsként szerkesztenek egy könyvhöz.
Pl. az ehhez hasonlók.
6.)  Hol szeretsz a legjobban olvasni?

A nappaliban a fotelben/a kanapén.
7.) Melyik az a zeneszám, amiről rögtön egy könyv ugrik be?
Több ilyen is van, bár többnyire nincs összefüggés a dal és a könyv tartalma között. Csak épp az XY számot hallgattam, miközben olvastam.   A molyon csináltam is egy ilyen egy polcot, arról bemásolok párat:
- The Pretty Reckless: Make Me Wanna Die- > Az ötödik hullám
- Avril Lavigne: Hot- > A hollófiúk
- Skillet: Comatose-> Gyönyörű sorscsapás
- Marilyn Manson: The Evidence- > A démon és a papnő
8.)  Hány darab könyved van?
A molyra felvitt könyvekből (regények + egy filmes könyv és egy manga) jelenleg 89 darab van. Ha beleszámolom a régi mesekönyveket és az enciklopédiákat meg más kisebb, ismeretterjesztő könyvet, akkor körülbelül 200-300 lehet.
9.)  Kit tetszik jelölni, hogy megcsinálja ezt a taget?
Most nem vagyok túl jelölgetős kedvemben... Szóval vigye nyugodtan, akinek megtetszett forrásjelöléssel.
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése