2016. július 20., szerda

Book Tag: rock és metál számok (Book Tag #4)Sziasztok! :) Az utóbbi időben nem hoztam új posztokat, mivel egyrészt kifogytam az olvasnivalókból és még nem tudom, miket szerzek be következőleg és, mert a számítógépem jelenleg  úgymond a "lázadó korszakát" éli  (ennek az irománynak is már másodjára fogok neki). Igyekszek mindkettőre megoldást találni... Na, de elég belőlem, áttérnék a mostani bejegyzésre: gyakran fordul elő zenehallgatás közben, hogy egy számhoz akaratlanul is hozzákapcsolok egy regényt vagy egy könyvkaraktert. Így egy saját készítésű, "Rock és metál számok" elnevezésű book tag-et hoztam. Mindenki nyugodtan viheti a Tag-et, csak forrásként jelöljétek meg, hogy hol láttátok. Jó olvasást!  :)


created by HunHowrse Layout Generator on 2016-07-20 18:59:38

1.) Black Veil Brides: Goodbye Agony ["Viszlát Gyötrelem"] -> Egy
könyv, amit nehézkesen olvastál és örültél, hogy végre eljött a
búcsúzás ideje.

Erről kapásból a Cassandra Clare: A Herceg ugrott be, ha a közelmúltban olvasott regényeket veszem alapul. Alig volt külső tényező, ami lassíthatott volna, mégis egész sokáig elhúztam a befejezését és nem olvastam belőle egyszerre túl sokat.
2.) Rolling Stones: (I Can't Get No) Satisfaction ["Nem vagyok
megelégedve semmivel"]-> Egy könyv, aminek egy szereplőjét se tudtad megszeretni igazán, bármennyire igyekeztél.

Ha olyan könyv kell, aminél nagyon kell erőlködni, hogy egy szereplőt is szimpatikusnak találjak, az Louise O'Neill-től az Örökké a tiéd. Az írónőnek alapból az volt a célja, hogy személyiség nélküli idióták legyenek a karakterei, így mesteri munkát végzett.
3.) Marilyn Manson: Tainted Love ["Romlott szerelem"]-> Egy
könyves páros, akik az adott regény alatt többnyire csak kínlódtak a kapcsolatukban/a kialakuló kapcsolatukban.

A Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás Abby-je és Travis-e pontosan ilyenek meg úgy összességében mindegyik Maddox fiú és a barátnője, akikről olvastam.
4.) Avenged Sevenfold: Nightmare ["Rémálom"] -> Egy regény,
aminek valamelyik főszereplőjének nehéz élete volt, azaz az élete
egy "rémálom" volt.

Itt egy ideig gondolkoztam, hiszen a legtöbb New Adult könyv főhősének az élete nem egy leányálom. Mostanában olvastam újra Rachel Van Dyken-től az Egyetlen méreg című regényt és arra jutottam, hogy ebből a szempontból mindenképpen Gabe viszi a prímet.
5.) Bon Jovi: Livin' on a prayer ["A mának élni"]-> Egy könyv, amit viszonylag hirtelen felindulásból vásároltál meg, komolyabb hezitálás nélkül.
Nem szokásom fejvesztve vásárolgatni, anélkül, hogy jobban utánajárnék, milyen is a regény. Viszont úgy rémlik, hogy a Lisa Jane Smith:Ébredés, Lisa Jane Smith: Küzdelem, illetve a Kami Garcia: Caster krónikák 3. kötete ilyen volt. Az előbbi kettő nem nyerte el annyira a tetszésem, de Lenyűgöző káosz nagyon tetszett :)
6.) Bullet For My Valentine: You want a battle? (There's a war) [
"Harcot akarsz? Itt egy háború"]-> Egy regény, ahol hosszú ideig
elnyomtak egy szereplőt/egy népet, aki/ami később megelégelte ezt
a bánásmódot és kiállt magáért/fellázadt. (Lehet szereplőt és népet
is hozni).

A szereplősre szerintem nagyon jó példa Rachel Young, Katie McGarry: Szívkarambol című regényéből, akinek a szülei meg a testvérei még a legnagyobb jóindulattal se engednek sok levegőt és olyan helyzetekbe kényszerítik, amiktől retteg.
Az elnyomott népről pedig Elizabeth Richards: A Fekete Város Krónikái című sorozata ugrik be, amiben a sötétfajzatok, a dákok, a básztetek, illetve az emberek, akik segítik őket, hasonló sorsra jutnak, mint Hitler idején a zsidók.
7.) Skillet: Better than drugs ["Jobb vagy, mint a drogok"]-> A
kedvenc könyved/könyvsorozatod, amit a szó szoros értelmében
imádsz és már fülig ér a szád, ha meglátod a címét vagy egy
idézetet belőle.

Sok kedvencem van, de Jennifer L. Armentrout: Luxen sorozata változatlanul a legnagyobb favoritom mind közül. ^^
8.) Guns 'N Roses: Don't Cry ["Ne sírj"] -> Egy könyvsorozat, amitől nehezen búcsúztál és sajnálod, hogy nincs több része.
Már több sorozat végénél éreztem így, a legfrissebb ilyen Simone Elkeles: Perfect Chemistry Series sorozatával esett meg. Szépen le lett zárva a sztori és inkább jobb befejezni, mint több kötetet írni úgy, hogy az írónőnek már nincs ötlete és nem olyan a színvonal, mint a korábbiaknál, de néha azért jó lenne még néhány Fuentes fiú... :D

Ennyi lett volna a Book Tag. :) A kihívottjaim: Virág_Blogger, Alice_Bertrand és LiliBVB. (Ha van kedvetek hozzá, a kitöltés jöhet blogon és kommentben is.)

A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése