2016. május 23., hétfő

Colleen Hoover: Hopeless- Reménytelen (Hopeless 1)

Sziasztok! :) Tegnap befejeztem a második Rubin pöttyös könyvemet, íme az értékelésem.
 

Fülszöveg:
Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, a közkedvelt bestseller-író lebilincselő történettel tér vissza. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.
A koránt sem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki nagy nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.
A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet…
created by HunHowrse Layout Generator on 2016-05-23 12:51:19
A molyon meg különböző blogokon kismilliószor szembe jött már velem ez a regény, de sokáig nem akartam vele foglalkozni. Úgy voltam vele, ez nem az én világom, biztos nagyon csöpögős, ha már a borítóra is rányomják, hogy „kell zsebkendő, mert garantáltan sírni fogsz rajta” és egy idő után zavart is, hogy mindenhol belé futottam. Egy kihívásnál viszont „belebotlottam” Dean-be és elkezdte felkelteni az érdeklődésemet, ahogy a történet is. Már bánom, hogy ilyen sokáig nem foglalkoztam vele, mert imádtam *-* Az első sorától az utolsóig. Az első felénél, amikor még „könnyedebb” volt a sztori, rengeteget nevettem
és sírtam a nevetéstől, méghozzá iszonyatosan hangosan. :D A komolyabb részeknél a borítón lévő „jelzés” ellenére nem sírtam, izgatottan és néha bosszankodva vártam, hogy mi fog történni. Azt, hogy mi történt Sky-jal már az elején sejtettem, mégis nagyot csapott, amikor kiderült. Szintén hasonlóan jártam azzal, hogy John-nak mi köze van Karen-hez meg Less-hez, illetve, Az írónő egy igencsak NA-ba illő, mélyebb témát fejteget, de mégsem lett elkeserítő hangulata a könyvnek. Colleen remekül egyensúlyozott a vicces és a komorabb részek között, egy élmény volt :) Alig várom, hogy elolvashassam az egészet Dean Holder szemszögéből is ^^
Sky-t az elején nem kedveltem. Szerettem a fejében lenni, mert nagyon gördülékenyek és poénosak a gondolatai. De pár tetténél erősen ráncoltam a homlokomat. Gondoltam, hogy lehet valami mélyebb oka annak, amit a srácokkal csinál, de miután rájöttem arra a mélyebb okra, akkor sem értettem meg jobban. Ha nem érez semmit és határozottan unja a dolgot, akkor miért hagyja, hogy tapogassák meg nyalogassák? O_o Miután meg rádöbbent, hogy Holder vált ki belőle érzelmeket, akkor miért hagyta Grayson-nak, hogy az előbb említett tapogatós-nyalogatós show-t megcsinálja rajta? Másik ilyen felfoghatatlan ügy volt a szekrénye, illetve az arra ragasztott cetlik. Az kifejezetten tetszett benne, ahogy a pénzre reagált, de a sértések bejavítása viszont nem. Ezek nagyon az eleje felé voltak, a belőlük adódó ellenszenvem meg, ahogy haladtam az olvasással, egyre jobban elhalványodott. A regény fele körül már nagyon megkedveltem a csajt :) Miután meg lehullott a lepel a múltjáról, akkor nagyon sajnáltam :/ És rendkívül erős, hogy így összeszedte magát, amiben persze Holder-nek is nagy szerepe volt. Továbbá az olvasós oldala is nagyon tetszett :)
Six ezzel az „úgy váltogatom a pasikat, mint a zoknikat” mentalitásával ellenszenves volt. Néhány beszólásán jót nevettem, a dilis SMS-in meg egyenesen pukkadoztam, de nem sikerült megszeretnem :/ Közötte meg Sky között ezt a folyamatos r*bancozást sem tudtam mire vélni. Az ember nem mond ilyet a legjobb barátnőjének még viccből sem és főleg nem ilyen gyakran! >.< Erről a Bajos csajok c. film ugrott be, ahol azt mondta az egyik tanárnő, hogy „ha ti lányok is folyamatosan ilyeneket vágtok egymás fejéhez, akkor előbb-utóbb a fiúk is feljogosítva érzik majd magukat, hogy ezt csinálják” Az ilyen típusú beköpések meg értelemszerűen rosszul estek mindkettőjüknek… Aranyos volt tőle, hogy vett Sky-nak egy mobilt meg a csokikat és, hogy átjárhatott hozzá tévézni, de igazából örültem, hogy nem szerepelt túl sokat :/
Karen szimpatikus volt, bár nem nagyon értettem, hogy miért utálja ennyire a tévét, a mobilokat és a hasonló kütyüket. Később persze ez is értelmet nyert, mint ahogy sok minden a viselkedésével kapcsolatosan. Amikor jelen volt, mindig jó fej volt Sky-jal, épp ezért volt fura, amit azelőtt csinált, hogy Sky meg Holder összepakoltak. Ha már sejtette, hogy a titok egy részére rájöttek, akkor ésszerűbb lett volna elmondani és sok fölös idegeskedés meg van spórolva…. De azok után, amin ő is keresztül ment végül is, nem csoda, hogy nem gondolta azt ott teljesen végig és csak az lebegett előtte, hogy megvédje Sky-t. Nagyon becsülendő benne az, amit Sky-ért tett, hogy örökbe fogadta és ezzel megmentette. :)
Breckin-t, azaz Sky legeslegjobb öribariját a világon azonnal megszerettem :D Tipikusan a legjobb barát forma karakter., nagyon tetszett a stílusa és a beköpései. És nála is nagy pozitívum a sziporkázó személyiségén kívül, hogy szeret olvasni. Az ajándékához, az e-book olvasóhoz kapcsolódó részeket nagyon szerettem :)
John..John… John… Nem is tudom, mit mondjak rólad… Vagyis igazából tudom. Csak ha azt úgy, ahogy gondolom, leírnám, akkor elijesztenék pár olvasót valószínűleg meg letiltanának a molyról xD Így a Maddox fiúk-féle fogalmazásmódot félretéve, leegyszerűsítve: a pali beteg, NEM NORMÁLIS. -.- Egy igazi undorító figura és még gyáva is, felfordul tőle a gyomrom. A három érintett személy éveken át viselte az ő háborodott agyának a következményeit, egyikük olyan szintre jutott, hogy inkább nem kínlódott tovább, ő meg még megpróbálja sajnáltatni magát?! Ahhoz képest, amit okozott, három embert tönkretett, nagyon enyhén úszta meg. A két kislány meg a húga éveken át szenvednek, ő meg pár perc alatt, egy ravasz meghúzás alatt megszabadult az egésztől… Legalább eltűnt a színről és nem okozott még több bajt a távozási formájával Sky-nak meg Holder-nek.
Ha már ennyit emlegettem, akkor rá is térnék Dean Holder-re. (Eddig amúgy még egy könyvben sem olvastam olyat, hogy a srácot a vezetéknevén szólítják, ezért kellett egy kis idő, mire megszoktam, hogy Holder-nek nevezik.
Főleg azért, mert a Dean név nagyon tetszik xD. ) A fentebb megemlített kihívásban szerepeltek után nagy reményeket fűztem hozzá. Az első benyomással be is váltotta, utána viszont tartottam tőle, hogy nem fogom kedvelni. Furcsa volt ez a fene nagy közvetlenség ilyen hamar a részéről, hogy rögtön felajánlotta a futásos dolgot O_o Később belőle is előjöttek azok a tulajdonságok, amiket az eddig megszeretett könyves pasikban bírtam *-* Tetszett, ahogy csipkelődtek Sky-jal, tetszett az eszmecseréje Mr Mulligan-nel, jókat nevettem az egóromboló SMS-ein. xD A néha-néha jelentkező furcsább viselkedése annyira nem tűnt nekem erősnek, sok korábban megismert szereplőhöz mérve egyáltalán nem szeszélyes. Csak az igaz rá, amit Sky is említett, heves és szenvedélyes. Végig érződött, hogy mennyire fontos neki a húga meg Sky. Aki pedig beszólt neki Lesslie miatt, az elszégyellheti magát -.- A tetkómániám ismét felszínre tört, így az a felirat is nagy pluszpont volt, bármennyire is elkeserítő a története :/ A regény első, viccesebb felében megismertem egy rosszfiút, akiből előjött a gondoskodóbb oldala, amikor arra volt szükség a Hopeless második, komolyabb részében. Igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy Sky-nak jó legyen, bármekkora őrültségnek is tartott egy-két ötletet, végig megértő volt vele. Ő maga is jól elviccelődött vele, hogy „mekkora papucs lett belőle” xD
Borító: 5/5- Nagyon szép, illik a sztorihoz, bár azt nem olvastam sehol, hogy Sky-nak lenne piercing-je.
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Dean Holder, Sky, Breckin
Legutáltabb szereplők: John, Grasyson
Kedvenc részek: az SMS-ek és az azokhoz kapcsolódó vicces/kínos pillanatok, amikor Holder meg Sky együtt olvastak, Breckin és a könyvolvasó, a szójátékok, a bolhapiacról beszerzett „kincs”.
Mélypontok: Six meg Sky között ez a fura „becézés”. John tettei és az, hogy ilyen könnyen megúszta őket. Sky fogadtatása az iskolában és a Holder előtti srácokra vonatkozó dolog.
Szerelmi szál: New Adult könyv és Sky-nál ez az első alkalom, hogy vonzódik egy sráchoz. Fentebb ecseteltem Holder hevességét is… 16-os karika. :)
A  kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése