2016. április 20., szerda

Jamie McGuire: Walking Disaster- Veszedelmes sorscsapás (Gyönyörű sorscsapás 2)

Sziasztok! Itt is a legújabb bejegyzésem :)

Fülszöveg:

Végre itt van a New York Times sikerlistás Gyönyörű sorscsapás nagy izgalommal várt folytatása! Lehet-e túlságosan szeretni? Travis Maddox két dolgot őrzött meg az anyja halálos ágyán mondott szavaiból: Nagyon szeress! És még keményebben küzdj! A Veszedelmes sorscsapásban Travis életét könnyűvérű lányok, illegális fogadások és az erőszak teszik ki. De éppen akkor, amikor legyőzhetetlennek érzi magát, Abby Abernathy térdre kényszeríti. Minden éremnek két oldala van: a Gyönyörű sorscsapásban Abby mondta el, hogy látja a szerelmüket. Most elérkezett az idő, hogy Travis szemén át lássuk kettejük kapcsolatát, és újabb részletekre is fény derüljön.

created by HunHowrse Layout Generator on 2016-04-20 21:15:31
Imádtam! <3 Egyszerűen nem bírtam letenni! Nem foglalkoztam az idővel vagy bármilyen külső tényezővel, csak megállás nélkül olvastam. Le is maradtam tegnap miatta a Vámpírnaplók elejéről. Amikor először találkoztam szembe a könyvvel úgy voltam vele, hogy nem adhat túl sok pluszt ugyanaz a sztori attól, hogy nem Abby meséli, hanem Travis. Egy óriásit tévedtem! *-* Szerencse, hogy valamiért időről időre visszatértem a regény adatlapjára, hogy idézeteket olvassak belőle… Miről maradtam volna le, ha nem teszem! A történetben természetesen nem változott semmi, de Travis szemszögének köszönhetően eltűntek azok az apróságok, amik az előző kötetben bosszantottak. Azon kívül, hogy imádtam a fejében lenni és, hogy jó volt betekintést nyerni olyan jelenetekbe, ahol Abby nem volt jelen, óriási pozitívum volt, hogy SOKKAL kevesebbet szerepelt az a karakter, akit Travis-szel mindketten utálunk, azaz Parker Hayes. Jó érzés volt végigkövetni a már megismert eseményeket, a bunyókat és a Las Vegas-i, izgalmas részeket. A tűzesetnél is végig izgultam, hogy mi lesz, hiába tudtam már meg a Gyönyörű sorscsapásban meg a Gyönyörű tévedésben is, hogy megmenekülnek. A beszólásokon meg az érdekes hasonlatokon nagyon jót nevettem pl. „berúgott, mint egy albán szamár” xD
Abby
azaz Galambitt sem lett kedvencem, de elviselhetőbb volt. Bár az általa jó pár esetben feleslegesen generált drámák még mindig bosszantottak. Például az, amikor a közös estéjük után eltűnt meg a hálaadásnapi húzása, amivel megtorpedózta a békülést és hosszas szenvedést okozott mindkettőjüknek. Viszont jó volt Travis szemén keresztül látni és a Vegasi, pókerezős jeleneteit most is annyira szerettem, mint a Gyönyörű sorscsapásban :)
America ugyanúgy hozta a formáját, végig érződött, hogy mennyire jó barátnő és, hogy azonnal előjönnek a karmai, ha valaki ártani szándékozik Abby-nek. Miután rájött, hogy Travis tényleg szereti Abby-t és nem csak egy friss szeszélye miatt akar mellette lenni, úgymond az „áldását adta” és a háttérből segédkezett.
Az előző kötetben is elég sokat szerepelt Shepley, de itt lehetett igazán megismerni és nagyon megszerettem a karakterét ^^ Travis-szel unokatestvérek, de főleg barátok, nagyon jól kiegészítették egymást. Alapjában véve egy nyugodtabb típus, ezért remekül tudja kezelni Travis hisztisebb pillanatait, terelgeti és helyre teszi, ha szükséges.
Parker-t már korábban is utáltam, így Travis szemszögét olvasva jó érzés volt, hogy a mesélő nincs odáig tőle és, hogy keveset volt jelen. Amikor kiderült, hogy sportot űz belőle, hogy eljátssza ezt a „fényes páncélú lovagot, aki megmenti a lányokat Travis-től”. Az irányába táplált utálatomat csak még jobban fellobbantotta az SMS, amit Brazil küldött arról, hogy Mr. Porsche miket híresztel Abby-ről. >.<
Travis már a Gyönyörű sorscsapásban is megszerettette magát velem, de sokszor találtam ott túl szeszélyesnek vagy „túl soknak”. Most, hogy benne voltam a fejében, véglegesen megvett magának *-* Imádnivaló volt, ahogy igyekezett felhívni magára Abby figyelmét meg, amikor szerelmes volt. Az előbbiből az egyik személyes kedvencem az ajtónyitogatások voltak :3 Mindig jókat mosolyogtam, amikor kicsit elkenődve vette tudomásul, hogy Abby észre sem vette a figyelmességét. Így érződött csak igazán, hogy legbelül mennyire esélytelennek érzi rá magát, hogy a lány tartósan mellette maradjon és, hogy mennyire el volt keseredve, amikor éppen külön voltak. A szeszélyes természete itt is megmaradt, de most, hogy az ő szemén keresztül láttam a történéseket, néhány húzása érthetőbb volt.
Természetesen nem az olyan esetekre célzok, amikor összeszedett a Red-ből vagy innen-onnan egy-két bártündért vagy amikor részegen valami hülyeséget csinált.Amikor meg a fentebb említett reggelen annyira átrendezte a lakást, hogy még az ajtót is leszedte a helyéről…nem csak America ijedt meg. Minden egyes gondolatából sütött, hogy mennyire imádja Abby-t, nagyon édes volt *-* Továbbá neki köszönhetően nagyobb betekintést lehetett nyerni a Körön belüli verekedésekre meg a Las Vegas-i mérkőzésre. Nagyon szerettem ezeket a harcjeleneteket ^^ És örültem, hogy ebben a kötetben többet szerepelt a Maddox család és főleg Trent.
aki továbbra is a kedvencem a famíliából.
Összességében imádtam az első sorától egészen az utolsóig, bebizonyosodott az, ami a korábbi részben is. Hiába marja egymást Abby meg Travis sokszor, de mindent kibírnak együtt. Nem mondom, hogy nem tetszett a végén az epilógus meg, hogy nem volt jó látni, ahogy Benny megkapta a magáét…de azt már valahogy soknak éreztem… Szerintem már arra nem lett volna szükség.
Borító: 5/5- Csodás, remekül néz ki az első kötet mellett *--*
Történet: 5/5
Kedvenc szereplők: Travis, Trent, America, Shep
Legutáltabb szereplők: Parker, Mick Abernathy
Kedvenc részek: a bunyók és Vegas. Amikor Abby valami olyasmit mondd Travis-nek, hogy egy másik életben szeretni tudnálak és Travis azt mondja rá, hogy én ebben is szeretni tudnálak .
Mélypontok: a fentebb említett kettő feleslegesen generált dráma, az epilógus- továbbra is fent tartom, hogy az már nem kellett volna.
Szerelmi szál: NA regény és Travis szemszögéből van… Egyértelműen 16-os karika.
A kódolás a HunHowrse weboldal Layout Generátorával készült | Készítette: Gothic01

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése