2016. január 20., szerda

Ez lenne a Goodbye Agony...

Sziasztok!

Ennek a bejegyzésnek a keretében írtam nektek egy kis bemutatkozást a blogról... Szóval most lenne itt az ideje, hogy frappáns szövegekkel és figyelemfelkeltő mondatsorozatokkal a képernyő elé ragasszalak titeket, leegyszerűsítve neki kéne állnom felvázolni, hogy miért érdemes miért érdemes a későbbiekben visszatérnetek a Goodbye Agony-ra vagy miért érdemes egyáltalán ezen a szösszeneten átrágnotok magatokat, ha már itt tartunk. Sikeresen felhalmoztam annyi feltételes módú kifejezést az előbb, amennyi csak lehetséges, így felmerül a kérdés, miért ezt csináltam ahelyett, hogy a lényegre tértem volna. Az egész csak annyiról szól, hogy ezeket a sorokat gépelve valahogy nem tudok szabadulni attól az érzéstől, mintha saját magamhoz írnék éppen egy ajánlást. Hasonló szituáció volt, amikor Gilderoy Lockhart kezdte felsorolni a begyakorolt kitüntetés-sorozatát az első Sötét Varázslatok Kivédése órán. A nagyképűsége okán elengedhetetlen önfényezés tényét leszámítva el kellett magát adnia a diákoknak, rá kellett világítania, hogy miért vezetné le ezt ő jobban, mint a Roxfort konyhájában lévő házimanók. De, mint tudjuk, átesett a hippogriff túloldalára és a helyzet a visszájára sült el...
Ezért nem kell megijedni, nem fog önreklámmá átalakulni ez a poszt, az internetet benépesítő blogok mennyiségégből adódóan bármennyire is ésszerű lenne marketingszempontból lasszóval összefogdosni az olvasókat. Azt úgyis ti döntitek el, hogy mennyire jön be a stílus, amit majd a bejegyzésekben láttok, mennyire tetszik a témájuk stb. Nem gondolom, hogy ez a könyves blogok könyves blogja, - pláne azért, mert nem is lehet teljesen betuszkolni ebbe a kategóriába a menüsávban szereplő címkék miatt se- de nagyon szeretek ezzel foglalkozni és abból ítélve, hogy van  legalább egy rendszeres olvasóm, befogadókör is akad :D
A Goodbye Agony eredetileg könyves blognak indult, így főként regények értékelésével fogtok találkozni, legtöbbször a disztópia, high fantasy, urban fantasy, YA/NA romantikus, steampunk, thriller és pszicho-thriller műfajon belül. :) A kritikáim gyenge hangon hosszúnak nevezhetőek, kevés spoiler említésével szoktam dolgozni, ha mégis megemlítek egy nagyobb spoiler-t, akkor azt úgy ágyazom bele az értékelésbe, hogy csak kijelöléssel legyen látható. A könyveken kívül vegyesen értékelek sorozatokat, - ezeket az első benyomás vagy egy egész évad alapján- filmeket- nagyrészt adaptációkat-, illetve rock és metál albumokat. Az "egyéb" fül alatt összegyűjtött posztok között vannak még projekthetes bejegyzések, book tagek, élménybeszámolók és egy 'What the hell?' című posztsorozat, amiben olyan témákat vesézek ki, amikre a legtömörebben az említett mondattal lehetne reagálni.

Érdekességek, avagy jellegzetességek, amikre számítani lehet tőlem...
- A szó szoros értelmében MINDENHEZ hozzá tudom kapcsolni úgy Marilyn Manson-t, hogy passzoljon az adott témakörbe, bármennyire is távol áll egymástól alapjáraton a zenész és a dolog, amiről írok - erre a felfedezésre pár hete jutottak a molyos ismerőseim.
- Gyakran folyamodok az "oldalkocsi" kifejezéshez, amit a nem kiegyenlített erőviszonyú párok gyengébb, visszahúzó tagjára szoktam használni.
- Szoktam alkalmazni káromkodást a posztokban, ha felidegesít egy karakter vagy fordulat, akkor nagyobb mennyiségben, mint általában, de még akkor is a vállalhatóság keretein belül marad.


Első nekifutásra ennyi jutott az eszembe...

Jó olvasást/barangolást, remélem viszont látlak még itt titeket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése